Criteriul National

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, un coșmar încheiat?

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, un coșmar încheiat?
aprilie 15
19:00 2015

Războiul dintre șoferii ce parchează neregulamentar și firmele care, sub protecția consiliilor municipale, ridică mașinile, pare a se finaliza. Câștig de cauză au șoferii, deoarece, așa cum susține Avocatul Poporului, există lacune în prevederile administrației locale. Din punctul său de vedere, doar Guvernul este îndreptățit să decidă sancțiunile.

Un astfel de caz, dar și numeroasele sesizări făcute de cetățenii păgubiți, l-au determinat pe Avocatul Poporului să se autosesizeze și să facă demersurile legale pentru a stopa flagelul acestui fenomen. Acesta nu neagă neregulile provocate de șoferii indisciplinați, ci, trage un semnal de alarmă cu privire la modul cum se stabilesc sancțiunile din prisma consiliilor locale. „Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.Cererea sa vizează mai exact firmele care se ocupă de ridicarea mașinilor. Astfel, dacă cererea sa va trece luna viitoare de instanța supremă, există șanse ca din iunie să nu mai existe firme care să ridice mașinile parcate neregulamentar. Totuși nu vor dispărea complet, ci se dorește ca pe viitor sancțiunile să fie reglementate prin lege sub atenta observație a Guvernului și nu a consiliilor locale, iar sumele ce reprezintă amenda în sine, să fie peste tot la fel. „Hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar depăşesc competenţa ce revine consiliilor locale în această materie, fiind contrare prevederilor actelor normative cu forţă juridică superioară”, susține Ciorbea.

Rămâne însă de văzut, care va fi cadrul legislativ care va reglementa această problemă a mașinilor lăsate oriunde, numai în locurile adecvate, nu. De asemenea, întrebarea care se pune, este una destul de validă, și anume între cine se vor împărți banii încasați din amenză, dacă până acum se fracționau între firma ce ridica mașina și Primărie? Până la noi ordine, rămâne de păstrat ordinea rutieră și de respectat indicatoarele aferente, căci indiferent ce se va decide la nivel înalt, amenzile nu vor întârzia să apară.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro