Criteriul National

Rinoplastie: tot ce trebuie sa stii despre chirurgia nasului

Rinoplastie: tot ce trebuie sa stii despre chirurgia nasului
octombrie 01
11:48 2020

Rinoplastia este cu siguranta una dintre cele mai populare operatii de chirurgie estetica. Ai nasul prea lung, prea mare, carn sau in vant? Noi, cei de la Be Perfect, te ajutam cu aceasta operatie de interventie chirurgicala la nas astfel incat sa scapi de un complex. In ce consta aceasta interventie si ce masuri de precautie trebuie luate inainte de a incepe? Be Perfect iti ofera cele mai mici detalii.

Ce este rinoplastia?

Exista doua tipuri:

- functionala - o operatie chirurgicala reconstructiva de tip ORL, care consta in indreptarea septului nazal al persoanelor care sufera de dificultati respiratorii, asa cum explica Dr. Alin Bortolini pe site-ul beperfect.ro.

- corectiva - o operatie de chirurgie plastica de natura estetica, care consta in modificarea morfologiei nasului la nivelul oaselor superioare sau a cartilajelor.

Desi au scopuri diferite, aceste doua tipuri de interventii chirurgicale pot fi efectuate in acelasi timp. In cele din urma, aceasta interventie poate fi solicitata de la varsta de 16 ani.

Precautii care trebuie luate inainte de operatie

Programarile medicale preoperatorii sunt esentiale in timpul procedurilor de chirurgie estetica. In cazul unei operatii chirurgicale la nas, aceste discutii permit pacientului sa isi exprime cu exactitate asteptarile, iar medicul sa sugereze posibile modificari. Acest dialog este esential. Intr-adevar, modificarea formei nasului sau nu este banala si schimba armonia generala a caracteristicilor: aspectul, gura si chiar barbia vor fi evidentiate diferit. In acest sens, simularile pe fotografii efectuate inainte de operatie sunt foarte importante. Astfel vor ajuta pacientul sa se familiarizeze cu aceasta noua fata si sa decida, de comun acord cu medicul, cu privire la cursul exact al interventiei.

Cum se desfasoara interventia?

In functie de reducerea partii osoase, o bucata sau un cartilaj, operatia se efectueaza sub anestezie generala sau locala. Dureaza intre 1 si pana la 2 ore. Spitalizarea dureaza intre 24 si 48 de ore.

Pentru a corecta o umflatura prea vizibila la nas, chirurgul va elimina excesul de os. Spatiul creat prin indepartarea umflaturii este strans, astfel incat nasul sa devina nu numai mai drept sau chiar scobit in conformitate cu dorintele pacientului, ci si mai subtire ca profil.

Daca dorinta ta este sa modifici aspectul nasului la varful sau, vor fi luate in considerare mai multe tehnici pentru a-l face mai subtire: reducerea cartilajului alar (care formeaza varful nasului), sutura cartilajelor sau adaugarea grefelor de cartilaj pentru a remodela nasul dupa dorintele tale.

Convalescenta

Durata convalescentei depinde de tipul de rinoplastie, aceasta variaza intre 8 si 15 zile. Daca este o rinoplastie functionala, va fi prescris concediu medical aproximativ 7 pana la 14 zile. Nasul ramane apoi fragil timp de o luna. Prin urmare, este recomandabil sa eviti orice practica sportiva cu risc ridicat.

Interventia provoaca adesea dureri de cap, disconfort respirator si aparitia catorva vanatai temporare. In caz de durere persistenta, poate fi implicata o infectie, deci cel mai bine este sa consulti imediat cabinetul dr. Bortolini.

Daca primele rezultate satisfacatoare sunt vizibile dupa 2 saptamani, rezultatul final este apreciabil doar dupa 6 luni sau chiar un an.

Limitele rinoplastiei

- Ai grija, daca simularile pe fotografiile realizate in profil sunt adesea apropiate de rezultatul final, cele realizate din fata nu sunt intotdeauna foarte fiabile!

- Textura pielii joaca un rol semnificativ in rezultatul final: nu este posibil sa se obtina un nas mic si subtire cu pielea groasa. La fel se intampla si cu narile largi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul