Criteriul National

Robert De Niro despre Donald Trump: Abia aștept să-l văd în spatele gratiilor. Avem un președinte care se crede gangster – Esential

Robert De Niro despre Donald Trump: Abia aștept să-l văd în spatele gratiilor. Avem un președinte care se crede gangster – Esential
octombrie 12
20:17 2019
Actorul Robert de Niro, prezent la lansarea ultimului său film The Irishman, la festivalul de la Londra, a declarat că abia așteaptă să-l vadă pe președintele Donald Trump după gratii, ca urmare a punerii sale sub acuzare de către Congres. Cunoscut critic al liderului de la Casa Albă, de Niro a mai spus că atât Trump, cât și republicanii trebuie să știe că nu pot scăpa fără să dea socoteală pentru acțiunile lor.

Într-o declarație pentru The Guardian, actorul a reluat criticile la adresa lui Trump pe care îl consideră un ”președinte gangster”.

Robert de Niro a făcut aceste declarații înaintea lansării ultimului său film, The Irishman, regizat de Martin Scorsese, în care interpretează rolul unui asasin mafiot, Frank Sheeran, presupus autor al asasinării celebrului lider sindical Jimmy Hoffa, în 1975.

De Niro a declarat: “Avem o problemă reală, urgentă. Avem un președinte gangster care crede că poate face tot ce vrea…dacă scapă fără să dea socoteală pentru asta atunci cu toții avem o problemă”.

Actorul i-a acuzat pe republicanii din jurul președintelui Donald Trump, care îl apără, că au o atitudine revoltătoare, iar opinia publică ar trebui să facă ceva.

Întrebat dacă consideră că Trump va fi închis ca urmare a procedurii de punere sub acuzare din Congres, de Niro a replicat: “Oh, abia aștept să îl văd după gratii. Nu îi doresc moartea, dar vreau să meargă la închisoare”.

”Avem un președinte ciudat (…) care se crede un gangster, și care nici măcar nu este un gangster bun. Gangsterii au onoare, dai mâna cu ei și își respectă cuvântul dat. Nu e cazul cu tipul ăsta (Trump-n.red)”, mai crede de Niro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei