Criteriul National

Roborul, cate e Roborul? Ratele la creditele bancare se vor dubla în 3 luni? Sau se vor tripla?!

Roborul, cate e Roborul? Ratele la creditele bancare se vor dubla în 3 luni? Sau se vor tripla?!
octombrie 05
09:06 2017

Breaking news pentru azi :)

Au început să se agite spiritele exact pentru ce era clar că se va întâmpla o dată și o dată: indicele ROBOR se află într-o ”ascensiune puternică” în ultimele săptămâni. În iunie era 0,82-0,83, acum este la 1,79. Cea la 3 luni.La 6 și 12 luni e mai mare.

Semn că lucrurile vor sta și mai rău pentru cei care s-au aruncat la credite ”ieftine”.

Știi la ce mă refer?

Cei care, amețiți de mirajul ”creditelor ieftine”, s-au împrumutat cu dobândă de 5,5% (bună dobândă, nu?) se vor trezi câ în curând va fi de 6,45%. De ce? Simplu. Pentru că 5,5% insemna 4,75% (fixă) + ROBOR. Dar cine să mai ia aminte la așa un amănunt (că dobânda e variabilă și supusă unui echilibru precar), când se dau din nou credite cu zâmbetul pe buze?

Stați liniștiți, ROBOR la 3 luni a fost și de 15% înregistrat în ianuarie 2009. Statistic, maximul a fost de 49,8 în octombrie 2008.

Deci, se poate și mai bine :) Mai mult, un nivel normal ROBOR este de 7-8, nu de zero sau unu virgulă ceva.

Iar la 7-8% ROBOR, creditele ”foarte bune” ajung la 4,75% + 7% = 11,75% dobândă. La ROBOR de criză (care se apropie) de 15%, calculați singuri. De ROBOR 49 nici nu vrem să auzim.

S-a agitat Guvernul pentru că nu mai poate să controleze fenomenul, iar dobânzile dublate sau chiar triplate brusc vor genera panică și revoltă socială. Numai că, ce ghinion dom`le, Banca Națională nu e în subordinea Guvernului și nu îi dă socoteală acesuia. Abia o descurcă cu cursul valutar, supus unor presiuni infernale din cauza politicilor tembele și ostile ale Guvernului la adresa afacerilor mari și mici.

Care acum își scot banii din țară. Euro, nu lei. Am scris un mesaj despre externalizarea afacerilor, iar eu am început să le trimit în Ungaria și Republica Moldova.

Întorcându-ne la ce ne așteaptă în câteva luni, nu înțeleg ceva.

Nu înțeleg de ce aleargă românii (persoane fizice și antreprenori) să joace alba-neagra bancară, când au de fapt au la îndemână variante fără emoții: cu dobândă zero ȘI cu consultanță gratuită din partea celor care au reușit.

Ceea ce băncile nu vor da ever.

Ai citit mesajele pe care le trimit cam de un an, despre alternativele cu dobândă zero

Revezi aici sinteza ce te scutesc și de emoții și de dobânzi:

– 8 surse de finanțare cu dobândă ZERO: https://www.horatiusasu.ro/ebooks/8-surse-de-finantare-cu-dobanda-zero.pdf

– 11 pași pentru finanțări cu dobândă zero: https://www.horatiusasu.ro/ebooks/11-pasi-pentru-finantari-cu-dobanda-zero.pdf

Voi relansa în curând cursul de Finanțări cu dobândă zero. Poate chiar săptămâna viitoare. Dacă ești interesat(ă), fii pe faza!

PS. Preiau o știre de pe conso.ro: In perioada imediat urmatoare, Isarescu estimeaza ca ROBOR la 3 luni va scadea pana in jurul a 1% si chiar sub acest nivel in conditii de lichiditate excesiva, care, insa, va fi greu de obtinut in aceasta perioada. Pe termen lung, insa, dobanzile urmeaza sa creasca, avand in vedere presiunile inflationiste tot mai puternice, admite guvernatorul. “Nu vindem iluzii populatiei. S-a iesit din perioada de dobanzi foarte scazute peste tot in lume. Nu le mai vedem acolo (la minimele istorice -n.r.). Inflatia se duce spre 2% la sfarsitul anului. Dobanzile se vor plimba in acest interval (1,75% plus/minus 1,25 puncte procentuale)”, a subliniat guvernatorul.

E vorba de ROBOR. Și e vorba de ce se crede că se va întâmpla. Nu cred că se vor tripla dobânzile. Dar e tot ceea ce cred. Vezi mai sus ceea ce e sigur: dobândă zero. Și mai sănătos!

 

Pentru sănătatea afacerii tale,

jr. Horațiu Sasu

Consultant în afaceri

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo