Criteriul National

Roborul, cate e Roborul? Ratele la creditele bancare se vor dubla în 3 luni? Sau se vor tripla?!

Roborul, cate e Roborul? Ratele la creditele bancare se vor dubla în 3 luni? Sau se vor tripla?!
octombrie 05
09:06 2017

Breaking news pentru azi :)

Au început să se agite spiritele exact pentru ce era clar că se va întâmpla o dată și o dată: indicele ROBOR se află într-o ”ascensiune puternică” în ultimele săptămâni. În iunie era 0,82-0,83, acum este la 1,79. Cea la 3 luni.La 6 și 12 luni e mai mare.

Semn că lucrurile vor sta și mai rău pentru cei care s-au aruncat la credite ”ieftine”.

Știi la ce mă refer?

Cei care, amețiți de mirajul ”creditelor ieftine”, s-au împrumutat cu dobândă de 5,5% (bună dobândă, nu?) se vor trezi câ în curând va fi de 6,45%. De ce? Simplu. Pentru că 5,5% insemna 4,75% (fixă) + ROBOR. Dar cine să mai ia aminte la așa un amănunt (că dobânda e variabilă și supusă unui echilibru precar), când se dau din nou credite cu zâmbetul pe buze?

Stați liniștiți, ROBOR la 3 luni a fost și de 15% înregistrat în ianuarie 2009. Statistic, maximul a fost de 49,8 în octombrie 2008.

Deci, se poate și mai bine :) Mai mult, un nivel normal ROBOR este de 7-8, nu de zero sau unu virgulă ceva.

Iar la 7-8% ROBOR, creditele ”foarte bune” ajung la 4,75% + 7% = 11,75% dobândă. La ROBOR de criză (care se apropie) de 15%, calculați singuri. De ROBOR 49 nici nu vrem să auzim.

S-a agitat Guvernul pentru că nu mai poate să controleze fenomenul, iar dobânzile dublate sau chiar triplate brusc vor genera panică și revoltă socială. Numai că, ce ghinion dom`le, Banca Națională nu e în subordinea Guvernului și nu îi dă socoteală acesuia. Abia o descurcă cu cursul valutar, supus unor presiuni infernale din cauza politicilor tembele și ostile ale Guvernului la adresa afacerilor mari și mici.

Care acum își scot banii din țară. Euro, nu lei. Am scris un mesaj despre externalizarea afacerilor, iar eu am început să le trimit în Ungaria și Republica Moldova.

Întorcându-ne la ce ne așteaptă în câteva luni, nu înțeleg ceva.

Nu înțeleg de ce aleargă românii (persoane fizice și antreprenori) să joace alba-neagra bancară, când au de fapt au la îndemână variante fără emoții: cu dobândă zero ȘI cu consultanță gratuită din partea celor care au reușit.

Ceea ce băncile nu vor da ever.

Ai citit mesajele pe care le trimit cam de un an, despre alternativele cu dobândă zero

Revezi aici sinteza ce te scutesc și de emoții și de dobânzi:

– 8 surse de finanțare cu dobândă ZERO: https://www.horatiusasu.ro/ebooks/8-surse-de-finantare-cu-dobanda-zero.pdf

– 11 pași pentru finanțări cu dobândă zero: https://www.horatiusasu.ro/ebooks/11-pasi-pentru-finantari-cu-dobanda-zero.pdf

Voi relansa în curând cursul de Finanțări cu dobândă zero. Poate chiar săptămâna viitoare. Dacă ești interesat(ă), fii pe faza!

PS. Preiau o știre de pe conso.ro: In perioada imediat urmatoare, Isarescu estimeaza ca ROBOR la 3 luni va scadea pana in jurul a 1% si chiar sub acest nivel in conditii de lichiditate excesiva, care, insa, va fi greu de obtinut in aceasta perioada. Pe termen lung, insa, dobanzile urmeaza sa creasca, avand in vedere presiunile inflationiste tot mai puternice, admite guvernatorul. “Nu vindem iluzii populatiei. S-a iesit din perioada de dobanzi foarte scazute peste tot in lume. Nu le mai vedem acolo (la minimele istorice -n.r.). Inflatia se duce spre 2% la sfarsitul anului. Dobanzile se vor plimba in acest interval (1,75% plus/minus 1,25 puncte procentuale)”, a subliniat guvernatorul.

E vorba de ROBOR. Și e vorba de ce se crede că se va întâmpla. Nu cred că se vor tripla dobânzile. Dar e tot ceea ce cred. Vezi mai sus ceea ce e sigur: dobândă zero. Și mai sănătos!

 

Pentru sănătatea afacerii tale,

jr. Horațiu Sasu

Consultant în afaceri

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo