Criteriul National

Robotul pentru curățarea piscinei – soluția perfectă pentru o familie modernă

Robotul pentru curățarea piscinei – soluția perfectă pentru o familie modernă
martie 05
12:28 2019

A avea o piscină în spatele casei în care întreaga familie să se bage la bălăceală pe timp de vară, când temperaturile din termometre sunt suficient de mari cât să ne facă să urâm acest anotimp, nu mai este demult un semn al luxului sau al bogăției. De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, niciodată n-a fost.

După ani de zile de privit filme americane în cadrul cărora într-adevăr, numai „bogații” aveau piscină în spatele casei, astăzi multă lume a realizat că este o chestiune mai mult de spațiu.

Să construiești o piscină în spatele casei nu înseamnă deloc costuri mari, motivul pentru care aceste „gropi cu apă” lipsesc adesea din curțile românilor se leagă de faptul că ocupă foarte mult spațiu, spațiu care nu poate fi oarecum reutilizat. În acel loc rămâne o groapă care are o singură destinație. Se pare că nu mulți sunt cei care ar fi dispuși să facă un asemenea sacrificiu permanent.

Totuși, cei care au decis să sape groapa și să se bucure pe timp de vară de o bălăceală pe cinste  în spatele casei, cu siguranță nu regretă. Atât timp cât acțiunile pe care le faci duc spre o modalitate de distracție, de eliberare a stresului, sentimente precum nemulțumirea sau regretul, nu au cum să apară.

Există într-adevăr și inconveniențe și probleme atunci când deții o piscină, probleme care însă pot fi rezolvate foarte simplu cu ajutorul tehnologiei moderne. Curățatul piscinei de exemplu, curățatul apei mai bine zis este una dintre problemele cu care se confruntă adesea cei care dețin o astfel de unitate.

Partea bună este că tehnologia a avansat suficient cât să apară pe piață roboți piscine, roboți care nu trebuie decât lăsați în apă, de restul se ocupă ei fără să mai fie nevoie de altă intervenție.

Să discutăm un pic despre acest robot pentru curățarea piscinei Zodiac TornaX Pro RT 3200. Multă lume ar crede că un robot poate să curețe numai suprafețele plane. Ei bine, nu. Acest Zodiac TornaX Pro  RT 3200 poate să curețe și pereții piscinei, indiferent de materialul din care aceasta este construită: liner, poliester, PVC, beton vopsit, dale (se poate optimiza cu perie pentru dale), etc.

Având o greutate destul de mică, 5.5 kilograme, acesta poate fi lăsat și în seama oricui, nu necesită instrucțiuni avansate de operare sau calificări speciale. Face față tuturor formelor, dreptunghiular, oval, și poate să curețe cu succes și piscinele cu formă neregulată, construite după o comandă specifică.

Singurul aspect de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un robot pentru curățarea piscinei Zodiac TornaX Pro RT 3200 este suprafața de acțiune. Acesta este recomandat pentru suprafețe de maxim 10 x 5 metri. Dacă aveți o piscină mai mare, trebuie să vă orientați către un alt model.

Dintr-o dată, prin intermediul acestui tip de dispozitiv, cea mai mare problemă legată de întreținerea unei piscine, a dispărut. E ceva absolut normal să încercăm să facem tranziția de la muncile fizice la cele robotizate și pe măsură ce avansăm ca societate, observăm că tehnologia începe încet dar sigur să-și ocupe locul. Voi ce părere aveți despre ideea aceasta de a lăsa roboții să facă diverse munci în locul nostru? Ați investi într-un asemenea aparat sau preferați să curățați piscina manual ca și până acum?

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei