Criteriul National

Rochiile din catifea, un stil luxuriant pentru petreceri pe măsură

Rochiile din catifea, un stil luxuriant pentru petreceri pe măsură
octombrie 31
13:29 2018

Sfârșitul de an marchează un lung șir de petreceri, motiv pentru care orice reprezentantă feminină își va regândi garderoba, adăugând modele de rochii care să o pună în valoare. Apariția trebuie să fie una conformă cu sezonul, cu tematica petrecerii, dar mai ales cu ceea ce înseamnă avantajul siluetei purtătoarei în cauză și a bunului gust. Destul de dificil, însă nu imposibil ca aceasta să cucerească publicul cu o rochie din catifea.

Un material nobil, ce a trecut cu brio testul timpului, catifeaua a fost mereu preferată datorită eleganței pe care o emană. În plus, datorită texturii sale lucioase dispune de un avantaj. O astfel de apariție poate fi cu atât mai mult răvășitoare, cu cât designul contribuie și el. Ales corespunzător, ținând cont de siluetă, de proporții de asemenea, acesta încununează cu succes misiunea propusă, aceea de a etala un look original.

Trebuie spus că există colecții de rochii de catifea de diverse culori și modele. Varietatea și calitatea se îmbină perfect și definesc în mod deosebit colecția disponibilă la Dy Fashion, magazin virtual recunoscut pe această nișă. Iată câteva modele propuse, cele care țin cont și de trendurile de actualitate:

Rochia petrecută

Disponibilă în două tonuri de culoare, marsala sau albastru, o astfel de rochie este seducătoare. Are un decolteu de tip V, cordon în talie și asimetrie la lungime. Permite ca mișcările să fie puse într-o lumină extraordinară, mai ales datorită croiului în partea de jos.

Înnobilată de paiete, rochia petrecută din catifea este o alegere de top, pentru un look cu pretenții și deloc obișnuit.

Rochia lungă

Un alt tipar oarecum clasic este cel al rochiei lungi. Aceasta devine automat o opțiune pentru acele momente în care eleganţa trebuie să fie un dresscode. O astfel de variantă înseamnă și stilul Anya, o rochie roșie sau albastră, cu mâneci lungi și un decolteu foarte generos. Însă particularitatea sa este legată de crăpătură de-a lungul unui picior. Accentul cade așadar pe lungime și nu numai, ci și pe formele feminine.

O altfel de variantă, însă tot din categoria rochiilor lungi se referă la cea numită Moze în colecția de la Dy Fashion. De data aceasta catifeaua neagră se combină cu lurex arămiu, iar cu al său crepeu maxi pe şold atrage toate privirile.

Rochia scurtă

Catifeaua poate fi un element cu dublă valență, oferind acea notă de eleganţă, însă totodată conturând corpul feminin. Te va pune în valoare, astfel că unele dintre cele mai populare opțiuni sunt cele de rochii mulate. O alternativă este cea a rochiilor mai scurte sau cele cu un croi drept, dacă talia nu este una de invidiat sau de etalat.

În orice caz, există varietate, iar catifeaua poate fi integral definiția unei rochii sau completată și de alte tipuri precum tulle sau broderii.

Nu uită că acest tip de material este de regulă recomandat a fi purtat în sezon mai rece. Acum este deja timpul perfect pentru o astfel de alegere, motiv pentru care vei dori să încerci un astfel de look. Nu rata reîntregirea colecțiilor de la  www.dyfashion.ro, in fiecare săptămână.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei