Criteriul National

Roger Federer, cei 39 de ani și momentul adevărului: Cum decurge recuperarea și când este plănuită revenirea în circuitul mondial – Tenis

Roger Federer, cei 39 de ani și momentul adevărului: Cum decurge recuperarea și când este plănuită revenirea în circuitul mondial – Tenis
octombrie 19
11:01 2020

A suferit două operații la genunchi în decursul lui 2020, iar sezonul său s-a încheiat abrupt după semifinala de la Australian Open. Roger Federer a stat recent de vorbă cu jurnaliștii și a precizat cum se simte, cum se derulează recuperarea și când și-a propus să revină pe teren.

Pe 8 august a împlinit 39 de ani. Nu a fost genul acela de zi de naștere sărbătorită între turnee, pandemia de coronavirus dar și problemele de sănătate obligându-l să stea departe de tenis.

Roger Federer a oferit recent ultimele detalii despre recuperare, dar și despre momentul în care-și propune să revină în circuitul profesionist.

După prima operație suferită în luna februarie, se vorbea despre o revenire a lui Mister Perfect în circuit cu ocazia Wimbledonului. Între timp, Grand Slam-ul londonez a fost anulat, iar Federer a avut nevoie de o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul drept.

Cum decurge recuperarea

„Sunt pe drumul cel bun, mă întorc treptat. Nu pun niciul fel de presiune asupra mea și îmi voi lua tot timpul necesar (n.r. pentru o revenire în circuit)” – Roger Federer, pentru Schweizer Illustrierte.

Când va participa la un turneu

„Voi participa la un turneu doar în momentul în care voi fi la 100%. În prezent, se pare că voi reveni la Australian Open, în ianuarie” – Roger Federer.

Nu va exista o altă operație

„În acest moment, nu este posibilă lovirea mai mult de două ore cu racheta. Cu toate acestea, am lucrat intens la rezistența și la puterea mea. Nu am resimțit niciun fel de durere de ceva vreme. Nu vor mai exista alte operații”, a concluzionat marele campion elvețian.

Sezonul 2020 a fost cel în care Federer a disputat cele mai puține meciuri din întreaga carieră: 6 (5 victorii și o înfrângere). De asemenea, 2020 a fost, alături de 2016, anul în care campionul de la Basel nu și-a trecut în palmares niciun titlu ATP. Reamintim că Roger are 103 competiții câștigate de-a lungul carierei (1242 de victorii și 271 de înfrângeri).

Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer, Rafael Nadal 20
3 Novak Djokovic 17
4 Pete Sampras 14
5 Roy Emerson 12
6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.

Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)
Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)
Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul