Criteriul National

Roland Garros: Serena Williams, în turul doi după un prim set dificil cu Kristie Ahn / Se va duela din nou cu Tsvetana Pironkova – Tenis

Roland Garros: Serena Williams, în turul doi după un prim set dificil cu Kristie Ahn / Se va duela din nou cu Tsvetana Pironkova – Tenis
septembrie 28
19:21 2020
Serena Williams a avut parte de un debut dificil la această ediție a Roland Garros-ului. Chiar dacă pe hârtie numele de Kristie Ahn (102 WTA) nu spunea foarte multe, compatrioata Serenei i-a pus probleme (cel puțin în primul set) jucătoarei aflate în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24.

Condusă cu break de două ori în primul set (o dată chiar la 5-4, când adversara a servit pentru câștigarea manșei), Serena și-a arătat experiența, a împins disputa în tiebreak și s-a impus la 2. Setul secund a fost unul fără istoric: Serena a făcut trei break-uri și a închis partida la serviciu (chiar cu un as, al 11-lea al său), la a cincea oportunitate ivită.

A fost 7-6(2), 6-0 pentru Serena Williams, după un meci care a durat o oră și 43 de minute.

Serena Williams și Kristie Ahn s-au întâlnit și în primul tur de la US Open, partidă în care Serena s-a impus cu 7-5, 6-3.

În turul următor, Serena o va întâlni pe Tsvetana Pironkova, jucătoare revenită în circuit la US Open, după o pauză de trei ani. Jucătoarea din Bulgaria (157 WTA) a fost învinsă la Grand Slam-ul american chiar de Serena, în sferturi, scor 4-6, 6-3, 6-2.

În primul tur de la Roland Garros, Pironkova a trecut de Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul