Criteriul National

Rolul crucii la înmormântare. Cum faci cea mai bună alegere în acest sens?

Rolul crucii la înmormântare. Cum faci cea mai bună alegere în acest sens?
iunie 30
12:22 2021

Pe lângă sicriu, crucea are un rol foarte important atât în procesul de înmormântare, cât şi în anii ce urmează, pentru că va fi înlocuită numai după ce se deteriorează. Oferta de servicii funerare Bucureşti include cruci de diferite dimensiuni, din diferite esenţe de lemn, cu modele religioase, cu diferite finisaje şi accesorii.

Ce diferenţiază o anumită cruce de alte modele disponibile în oferta firmei de servicii funerare? 

Pe piaţă există diferite modele de cruci disponibile, majoritatea având cam aceleaşi dimensiuni standard şi având rolul de a sta ani mulţi la căpătâiul defunctului. Crucile se diferenţiază unele de altele prin:

  • Există mai multe modele de cruci din lemn de esenţă de stejar, fag, plop şi brad. O cruce ieftină este cea din esenţa moale, cum este cea de brad, având un preţ extrem de accesibil. Sicriele şi crucile cu esenţă tare sunt mai scumpe, rezistă mai mult în pământ şi sunt mai grele, făcând faţă condiţiilor meteo de orice fel;
  • Culorile crucilor pot diferi, de la cele mai pământii, la cele în nuanţe mai deschise, chiar în culoare albă, folosită pentru copii sau pentru tineri necăsătoriţi;
  • Există cruci cu diferite modele şi inscripţii, în afară de numele defunctului, de aceea din cumpărăturile necesare înmormântării nu trebuie omise aceste detalii.

Rolul crucii la înmormântare

În tradiţia creştină, crucea are o semnificaţie importantă şi o simbolistică aparte. Crucea este necesară la Judecata de Apoi, când cel plecat se va sprijini de cruce o dată ajuns în ceruri. De asemenea, se spune că această cruce face legătura între două lumi, între cer şi pământ şi că, stând la căpătâiul defunctului, în momentele cele mai grele îl va susţine.

Mai mult decât atât, crucea este purtată pe ultimul drum de către o persoană specială sau cu care defunctul a avut o relaţie aparte. Elementul ce uneşte viaţa cu moartea, elementul din lemn care a fost îndelung dezbătut, crucea de lemn va fi înfiptă în pământ la înmormântare, la căpătâiul defunctului, unde va rămâne până când va fi înlocuită cu una din piatră.

Fiind un puternic simbol în creştinism, cucea nu poate lipsi din orice serviciu şi pachet de înmormântare.

Ce preţ are o cruce şi de ce se alege acest accesoriu în acord cu aspectul sicriului?

Dacă este cumpărată separat, o cruce de lemn nu depăşeşte câteva sute de lei. În ziua de azi, crucea este achiziționată odată cu sicriul, astfel încât în ziua înmormântării, când defunctul este condus pe ultimul drum, să nu existe diferenţe vizibile între cele două elemente. Acum, pachetele funerare complete, atât cele standard, cât şi cele de lux includ atât sicrie, cât şi cruci asortate, din aceeaşi esenţă de lemn şi în aceeaşi culoare.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

bossnet

bossnet

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul