Criteriul National

Rolul unui expert contabil

Rolul unui expert contabil
octombrie 29
09:06 2021

În cadrul unei companii, serviciul de  contabilitate va avea rolul  de a stabili măsura exactă a activelor, a capitalului propriu  şi a datoriilor, va furniza date concrete legate de rezultatele financiare obţinute din activitatea prestată. Printr-o contabilitate corect efectuată, se va stabili  poziţia financiară, performanţele şi fluxurile, cerinţele interne şi relaţiile financiare în care o companie se află cu piaţa de specialitate şi clienţii.

Contabilitatea prezentului

În plin proces al evoluţiei tehnologice şi al schimbărilor, companiile au ales să nu îşi mai dedice timp şi spaţiu înfiinţând un departament special pentru contabilitate, preferând  să beneficieze de serviciile profesioniştilor oferite o firma contabilitate sector 3, fapt care îşi va  demonstra   utilitatea şi eficienţa prin  potenţialul profesional şi tehnic  necesar pentru efectuarea completă a contabilităţii unei companii, indiferent de profilul şi amploarea acesteia. Pârghiile tehnologice şi pregătirea profesională a personalului unei firme de contabilitate vor fi un suport pentru compania ta  pe calea către progres financiar, oferindu-ţi datele reale şi concete legate de rezultatele financiare obţinute, indiferent de domeniul de activitate în care funcţionezi.

Firma de contabilitate şi rolul acesteia

Atunci când îţi propui să direcţionezi departamentul contabil al companiei tale, către o firmă de profil, vei asigura activităţii tale şanse către echilibru financiar, în acelaşi timp oferind ţie şi angajaţilor tăi posibilitatea de a vă concentra strict pe domeniul specific de activitate. O firmă de contabilitate îşi va oferi serviciile pe palierul financiar, prin personal specializat, adaptat cerinţelor şi posibilităţilor prezentului. Activitatea efectuată de un expert contabil Bucuresti în cadrul unei firme de contabilitate, constă în organizarea şi conducerea contabilităţii companiei tale, în supravegherea gestiunii comerciale, întocmirea situaţiilor financiare şi efectuarea expertizelor contabile, potrivit dispoziilor prevăzute prin lege. Astfel, atunci când alegi colaborarea cu o firmă de contabilitate, aceasteia îi va reveni sarcina de a ţine evidenţa contabilă, de a se ocupa de departamentul salarizare şi personal, dar şi de a efectua în cadrul companiei tale inventarierea activelor şi pasivelor, dar şi valorificarea rezultatelor acestora.

Serviciile oferite de un expert contabil

În cadrul firmei de contabilitate, un expert contabil va  ţine evidenţa contabilă, pornid de la  contabilitatea primară, la  consultanţa fiscală, înregistrarea de documente primare pe articole contabile, întocmirea balanţei lunare şi  a jurnalelor de TVA, până la întocmirea şi depunerea declaraţiilor fiscale lunare, trimestriale şi anuale, a situaţiei financiare semestriale şi a bilanţului contabil. Expertul contabil îţi va  oferi consultanţă privind legislaţia financiar-contabilă pe sectorul tău de interes, va asista şi te va reprezenta  în cadrul  controalelor  fiscale. Tot în sarcina unui expert contabil va reveni şi departamentul Personal şi Salarizare,  cu atât mai mult cu cât domeniul de activitate în care funcţionezi  presupune un număr mare de angajaţi. Va întocmi şi depune statele de plată, va comunica cuantumul impozitelor şi taxelor, va întocmi şi înregistra contractele de muncă, actele adiţionale şi fişele fiscale. De asemenea, se va ocupa şi de  completarea în registrul general de evidenţă a salariaţilor. Un expert contabil va efectua inventarierea activelor şi pasivelor deţinute de compania ta, ajutând şi la  valorificarea rezultatelor obţinute.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

dca

dca

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul