Criteriul National

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!
noiembrie 06
11:26 2018

Toată lumea ştie că de luni bune fermierii din România se lupta cu  Pesta Porcină Africană (PPA), o boală care se manifestă la porci şi care în prezent nu poate fi controlată din lipsa unui vaccin. Atât fermierii cât şi ţăranii din numeroase judeţe au avut de suferit după ce în urma unor simple suspiciuni le-au fost sacrificate toate animalele.

Lipsa unor strategii ale autorităţilor de a împiedica răspândirea bolii care în multe dintre situaţii nu a fost confirmată îi determină pe oameni să ia măsuri extreme pentru a nu vedera munca de ani aruncată pe apa Sâmbetei, astfel că vin cu idei tot mai năstruşnice pentru a stopa măsurile aberante luate de autorităţile veterinare.

Menţionăm că PPA este o boală virală care nu se transmite la om şi nu afectează starea de sănătate a omului, chiar dacă se consuma carne infectată, însă face ravagii în rândul populaţiei de suine pe care o afectează. Perioada de incubaţie a virusului este de 3-15 zile, iar efectele acesteia sunt uşor observate şi de oamenii fără studii medicale în domeniu (febră, diaree, lipsa de pofta de mâncare, apatie). Animalele mor în cel mult trei săptămâni de la infestare. Deci această boală  este extrem de agresivă, în condiţiile în care atacă. Momentan singurele măsuri de prevenire a bolii sunt cele de respectare a regulilor stricte igiena şi cele legate de modul de creştere a animalelor.

Ca şi cum această boală nu era de ajuns, de câteva zile ţara noastră este lovită de o altă molima: Scrapia, cunoscute şi sub numele de boala oii nebune. Ca şi Pesta Porcină Africană, şi aceasta afectează doar animalele şi nu se transmite la om. Boala însă este una care decimează populaţia de ovine, aşa că autorităţile precaute au început eutanasierea animalelor în judeţele în care se bănuie că a lovit molimă.

Autorităţile lichidează tot, pe baza unor suspiciuni, iar fermierii rămân să aştepte despăgubirile…

Recent reprezentanţii ANSVAS transmit informări legate de prezenţa  unor focare de gripă aviară la graniţa cu Bulgaria. Conform informărilor oferite de reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare, trebuie să ne luăm toate măsurile şi să ne pregătim de o nouă invazie, a gripei aviare!

Cu aceste date şi fapte nu rămâne decât să tragem câteva concluzii:

  1. Autorităţile se grăbesc să ia măsuri pe baza unor suspiciuni, fără a avea confirmarea clară a acestor boli.
  2. Reprezentanţii de la vârf nu ştiu sau nu doresc să gestioneze corect situaţia din pricina unor interese personale, care stau mai presus de bunăstarea noastră a românilor.
  3. Suntem prostii planetei.
  4. Devenim vegetarieni, pentru că nu vom mai avea acces la carne, în ritmul în care sunt eutanasiate animalele şi păsările din România.
  5. Se pregătesc scumpiri masive la preparatele din carne, că na… au devenit rarităţi!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu