Criteriul National

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!
noiembrie 06
11:26 2018

Toată lumea ştie că de luni bune fermierii din România se lupta cu  Pesta Porcină Africană (PPA), o boală care se manifestă la porci şi care în prezent nu poate fi controlată din lipsa unui vaccin. Atât fermierii cât şi ţăranii din numeroase judeţe au avut de suferit după ce în urma unor simple suspiciuni le-au fost sacrificate toate animalele.

Lipsa unor strategii ale autorităţilor de a împiedica răspândirea bolii care în multe dintre situaţii nu a fost confirmată îi determină pe oameni să ia măsuri extreme pentru a nu vedera munca de ani aruncată pe apa Sâmbetei, astfel că vin cu idei tot mai năstruşnice pentru a stopa măsurile aberante luate de autorităţile veterinare.

Menţionăm că PPA este o boală virală care nu se transmite la om şi nu afectează starea de sănătate a omului, chiar dacă se consuma carne infectată, însă face ravagii în rândul populaţiei de suine pe care o afectează. Perioada de incubaţie a virusului este de 3-15 zile, iar efectele acesteia sunt uşor observate şi de oamenii fără studii medicale în domeniu (febră, diaree, lipsa de pofta de mâncare, apatie). Animalele mor în cel mult trei săptămâni de la infestare. Deci această boală  este extrem de agresivă, în condiţiile în care atacă. Momentan singurele măsuri de prevenire a bolii sunt cele de respectare a regulilor stricte igiena şi cele legate de modul de creştere a animalelor.

Ca şi cum această boală nu era de ajuns, de câteva zile ţara noastră este lovită de o altă molima: Scrapia, cunoscute şi sub numele de boala oii nebune. Ca şi Pesta Porcină Africană, şi aceasta afectează doar animalele şi nu se transmite la om. Boala însă este una care decimează populaţia de ovine, aşa că autorităţile precaute au început eutanasierea animalelor în judeţele în care se bănuie că a lovit molimă.

Autorităţile lichidează tot, pe baza unor suspiciuni, iar fermierii rămân să aştepte despăgubirile…

Recent reprezentanţii ANSVAS transmit informări legate de prezenţa  unor focare de gripă aviară la graniţa cu Bulgaria. Conform informărilor oferite de reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare, trebuie să ne luăm toate măsurile şi să ne pregătim de o nouă invazie, a gripei aviare!

Cu aceste date şi fapte nu rămâne decât să tragem câteva concluzii:

  1. Autorităţile se grăbesc să ia măsuri pe baza unor suspiciuni, fără a avea confirmarea clară a acestor boli.
  2. Reprezentanţii de la vârf nu ştiu sau nu doresc să gestioneze corect situaţia din pricina unor interese personale, care stau mai presus de bunăstarea noastră a românilor.
  3. Suntem prostii planetei.
  4. Devenim vegetarieni, pentru că nu vom mai avea acces la carne, în ritmul în care sunt eutanasiate animalele şi păsările din România.
  5. Se pregătesc scumpiri masive la preparatele din carne, că na… au devenit rarităţi!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei