Criteriul National

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!

Romani, pregătiţi-vă să deveniţi vegetarieni! Bolile exotice ataca animalele domestice din ţară!
noiembrie 06
11:26 2018

Toată lumea ştie că de luni bune fermierii din România se lupta cu  Pesta Porcină Africană (PPA), o boală care se manifestă la porci şi care în prezent nu poate fi controlată din lipsa unui vaccin. Atât fermierii cât şi ţăranii din numeroase judeţe au avut de suferit după ce în urma unor simple suspiciuni le-au fost sacrificate toate animalele.

Lipsa unor strategii ale autorităţilor de a împiedica răspândirea bolii care în multe dintre situaţii nu a fost confirmată îi determină pe oameni să ia măsuri extreme pentru a nu vedera munca de ani aruncată pe apa Sâmbetei, astfel că vin cu idei tot mai năstruşnice pentru a stopa măsurile aberante luate de autorităţile veterinare.

Menţionăm că PPA este o boală virală care nu se transmite la om şi nu afectează starea de sănătate a omului, chiar dacă se consuma carne infectată, însă face ravagii în rândul populaţiei de suine pe care o afectează. Perioada de incubaţie a virusului este de 3-15 zile, iar efectele acesteia sunt uşor observate şi de oamenii fără studii medicale în domeniu (febră, diaree, lipsa de pofta de mâncare, apatie). Animalele mor în cel mult trei săptămâni de la infestare. Deci această boală  este extrem de agresivă, în condiţiile în care atacă. Momentan singurele măsuri de prevenire a bolii sunt cele de respectare a regulilor stricte igiena şi cele legate de modul de creştere a animalelor.

Ca şi cum această boală nu era de ajuns, de câteva zile ţara noastră este lovită de o altă molima: Scrapia, cunoscute şi sub numele de boala oii nebune. Ca şi Pesta Porcină Africană, şi aceasta afectează doar animalele şi nu se transmite la om. Boala însă este una care decimează populaţia de ovine, aşa că autorităţile precaute au început eutanasierea animalelor în judeţele în care se bănuie că a lovit molimă.

Autorităţile lichidează tot, pe baza unor suspiciuni, iar fermierii rămân să aştepte despăgubirile…

Recent reprezentanţii ANSVAS transmit informări legate de prezenţa  unor focare de gripă aviară la graniţa cu Bulgaria. Conform informărilor oferite de reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare, trebuie să ne luăm toate măsurile şi să ne pregătim de o nouă invazie, a gripei aviare!

Cu aceste date şi fapte nu rămâne decât să tragem câteva concluzii:

  1. Autorităţile se grăbesc să ia măsuri pe baza unor suspiciuni, fără a avea confirmarea clară a acestor boli.
  2. Reprezentanţii de la vârf nu ştiu sau nu doresc să gestioneze corect situaţia din pricina unor interese personale, care stau mai presus de bunăstarea noastră a românilor.
  3. Suntem prostii planetei.
  4. Devenim vegetarieni, pentru că nu vom mai avea acces la carne, în ritmul în care sunt eutanasiate animalele şi păsările din România.
  5. Se pregătesc scumpiri masive la preparatele din carne, că na… au devenit rarităţi!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu