Criteriul National

România a fost învinsă de Muntenegru cu 1-0 și nu mai are nicio șansă de calificare pentru Cupa Mondială

România a fost învinsă de Muntenegru cu 1-0 și nu mai are nicio șansă de calificare pentru Cupa Mondială
septembrie 05
19:15 2017

„Ultima șansă” – așa cum a fost prezentată deplasarea României în Muntenegru, la Podgorica a prilejuit încă o decepție.Actuala generație a echipei naționale avea o singură opțiune pentru a mai spera la Campionatul Mondial din Rusia- victoria. N-a fost să fie și, dacă suntem drepți, nici n-ar fi meritat să o avem după un joc inconsistent, timid, fără ritm și fără idei. S-a terminat 1-0 pentru muntenegreni, un rezultat care consfințește o campanie ratată dar ridică serioase semne de mirare…

MUNTENEGRU-ROMANIA-CM-2018.-Probleme-pentru-Daum-inainte-de-meci-640x400

Practic nu aici s-a pierdut calificarea. Acea mult invocată ”revenire” a fost doar un pretext folosit de anturajul celor din echipa națională. Prea repede s-a stins lumina peste această campanie.

De aici înainte actuala generație nu mai are nicio vină pentru această contra-performanță. S-a vorbit prea mult, iar tocmai rezultatele au lipsit cu desăvârșire. La toate acestea s-a adăugat, ca un corolar al eșecului incapacitatea unui selecționer (plătit la timp, regește) de a forma, de a pregăti așa cum ar fi trebuit meciurile din această grupă preliminară.

De aceea, domnia sa e una dintre principalele cauze ale acetei ratări și, dacă ar necesita discuții despre profesionalism, ambiție sau rezultate, s-ar impune prezentarea demisiei.

Oricum, cu sau fără Cristoph Daum ca tehnician pe banca României, viitorul pare unul incert. Chiar dacă condițile contractuale sau susținerea de care se bucură sunt la aceiași parametri, va fi greu de prezentat în continuare ca omul potrivit pentru reconstrucția echipei. Însă nimeni nu va fi atât de naiv să arunce toată vina în… geamantanul domniei sale.Cu toate că, majoritatea specialiştilor şi-au dat seama de competențele sau ”talentele” sale…

Dacă, prin absurd mai există măcar vreo vină, aceasta e una colectivă. Și tocmai din cauza aceasta riscăm ca orice proiect de reconstrucție să fie privit, ca și până acum, cu neîncredere, cu superioritatea celui care știe el mai bine, sau cu indiferență. Lumea fotbalului îl va privi probabil oricum, dar nu cu îngăduință. Și, atât timp când ne lipsesc răbdarea și intenția, vom rămâne cu discuțiile subțiri despre cercuri de influență, tabere și interese ascunse.

Reamintesc faptul că de la turneul din Franța 1998 nu am mai participat, acela fiind ultimul campionat mondial la care România a fost acolo, în high-life…

s

 

La fluierul final, toată banca tehnică a Muntenegrului s-a repezit pe gazon ca să jubileze alături de jucători şi suporteri. Ei mai au şanse reale la o primă calificare pentru tânăra lor naţională – la zece ani după ce a devenit membru UEFA. Momentan, sunt la egalitate perfectă (inclusiv la golaveraj) cu Danemarca şi întâlnirea directă din octombrie va decide probabil calificarea.

Un lucru este cert… România nu va fi acolo şi ne pregătim de încă o perioadă lungă şi tumultoasă de introspecţii, mai mult sau mai puţin rezonabile. Contorul anilor trecuţi de la ultimul Mondial mai înghite o generaţie şi poate cel mai deprimant lucru e că părem mai departe ca oricând de acea scenă . Jucătorii, Daum, Burleanu şi un alai de alţi suspecţi vor fi aliniaţi pe ecrane şi arătaţi cu degetul pentru acest  nou eşec. Dar dacă nici campania asta nu ne-a învăţat că boala  a ajuns una structurală, nu individuală, atunci nimic nu o va face.

Rezumatul video :

Muntenegru – România 1-0

A marcat: Jovetic (min. 75)

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Moţi, Toşca – Găman, Marin – Chipciu, Maixm, B. Stancu – Fl. Andone

Au intrat: Băluţă, Stanciu, Hanca

Antrenor: Christoph Daum

Muntenegru: Petkovic – Marusic, Savic, Tomasevic, Stojkovic – Ivanic, Vukcevic, Jankovic, Jovetic – Vesovic, Beciraj

Au intrat: Mugosa, Jovovic, Zverotic

Antrenor: Ljubisa Tumbakovic

În celelalte două meciuri ale grupei, Danemarca (4-1 în Armenia) și Polonia (3-0 cu Kazakhstan) și-au obținut și ele cele trei puncte și sunt bine poziționate pentru calificarea la Mondialul din Rusia. Grupa E este de azi o afacere în trei.

Meciurile următoare: 

  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

 

 

 

 

 

maxim-si-andone-romania-465x390

 

 

 

Sursa foto : Evz,Fanatik

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro