Criteriul National

Romania a incalcat linia rosie…….Va plati!

Romania a incalcat linia rosie…….Va plati!
aprilie 09
06:23 2015

Siteul russiatoday.ro publică miercuri după amiză un articol după un interviu acordat de  secretarul de stat şi adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin pentru Rossiiskaia Gazeta.

Articolul publicat de russiatoday.ro are titlul:  Acest articol nu ar fi trebuit să apară pe russiatoday.ro…

Russiatoday traduce interviul oficialului rus spunând că România a încălcat linia de roșie și că în acest moment fereastra de negociere între România și Rusia în privința Moldovei a fost închisă. Russiatoday.ro sugerează că Moscova ar fi fost dispusă să negocieze unirea Moldovei cu România, dar Bucureștiul nu ar fi respectat anumite cereri ale Rusiei, care nu sunt însă menționate, dar probabil se referă la scutul antirachetă de la Deveselu.

Russiatoday. ro se referă și la prețul pe care îl va plăti România:

Preţul? Republica Moldova, Bucovina de Nord, Herţa, Bugeac…
Viitorul? O Moldovă Mare, care va include administrativ, într-o formă sau alta, Bucovina, Herţa, Bugeac şi o fâşie spre Odessa, şi o Românie la fel ca acum, dacă nu chiar mai mică dacă luăm în calcul jocul geopolitic prezent al Ungariei lui Orban.

ARTICOLUL INTEGRAL PUBLICAT PE RUSSIATODAY.RO:

… cel puţin aşa va gândi armata de postaci soroizi care acuză platforma asta de propagandă rusească.
Azi, Ministerul rus de Externe a transmis clar, cu subiect şi predicat, prin vocea lui Karasin, că Moscova îşi va îndrepta atenţia spre Republica Moldova, spre forţele politice care susţin independenţa şi suveranitatea Republicii, în detrimentul celor care promovează unirea cu România.
Ce înseamnă asta? Că fereastra de negociere Ro-Ru cu privire la Moldova s-a închis. Cel mai probabil din cauza Bucureştiului, care şi-a dat acordul să devină platformă americană de atac. A fost o linie roşie pe care România a încălcat-o.
Preţul? Republica Moldova, Bucovina de Nord, Herţa, Bugeac…
Viitorul? O Moldovă Mare, care va include administrativ, într-o formă sau alta, Bucovina, Herţa, Bugeac şi o fâşie spre Odessa, şi o Românie la fel ca acum, dacă nu chiar mai mică dacă luăm în calcul jocul geopolitic prezent al Ungariei lui Orban.
Cum am ajuns în această situaţie?
Simplu! Din cauza unei clase politice care timp de 25 de ani a ignorat tot ce înseamnă interes naţional al României în favoarea intereselor naţionale americane.
De mai bine de un sfert de secol, Educaţia, Cultura şi Armata au fost subfinanţate crunt, indiferent cine s-a perindat pe la Cotroceni sau pe la Palatul Victoria. Adică exact domeniile care ar fi putut păstra, cultiva, creşte şi sărbători sentimentul unei identităţi naţionale precise şi puternice a românilor. Idealul României Mari a fost sacrificat pe altarul globalismului unipolar occidental – însă ce faci când lumea redevine multipolară, este o întrebare la care n-ar fi în stare să vă răspundă acum nici cumpănaşii, nici fotele, chifufele, ungurenii sau alţi băieţi în costum cu batistuţă, doctori în politica externă a lui Putin şi repetenţi în politica externă a Bucureştiului.
Pierderea Moldovei este un eşec major al Bucureştiului. Puteţi s-o numiţi propagandă, puteţi s-o numiţi provocare… rămâne un eşec dureros pentru toţi cei care nu au încetat să viseze la o Românie Întreagă.

sursa: flux24.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro