Criteriul National

România este principalul jucător european în producția de goji bio

România este principalul jucător european în producția de goji bio
octombrie 15
11:57 2018

Secolul vitezei antrenează interesul europenilor asupra unui stil de viață și alimentație sănătoase. Suplimentele au început să se integreze rapid în rutina zilnică, mulți preferând să îți canalizeze toată atenția asupra consumului de goji, atât datorită efectelor sale mai mult decât benefice asupra organismului, cât și datorită eficienței dovedite.

Acest fruct-minune, cum este numit de mulți nutriționiști, oferă multiple beneficii celor ce îl consumă, beneficii multifațetate și de nereprodus de niciun alt aliment sau fruct, fie el și în stare brută. Sinteza acestui trend ascendent a fost exploatată de cea mai mare cultură de goji bio din România, unde sunt colectate și distribuite cele mai sănătoase fructe goji din Europa.

Culturile de goji bio pun România în valoare la nivel de afaceri europene

Deși este o cultură ce a prins recent contur în țara noastră, goji nu contenește să stimuleze competiția în rândul cultivatorilor. În ciuda spiritului antreprenorial regăsit la Est – europeni, se pare că românii și-au ocupat pe merit poziția de top în fruntea cultivatorilor de goji.

Într-o vizită efectuată de ministrul Afacerilor Europene în Spania, o țară în care culturile goji sunt tot mai populare, un dialog purtat de oficial a reliefat un punct comun între România și Spania. Potrivit acestuia “fructul nu este vândut pentru că are un preț ridicat, un kilogram de goji putând ajunge să coste chiar și 21 de euro”, aspect regăsit și în abordarea românilor.

Reprezentăm țara în care cererea de goji este mai mare decât oferta

Totuși, aspectul care propulsează România în topul țărilor care se ocupă de cultivare goji îl constituie dimensiunea pieței de desfacere. Principalele destinații ale fructelor de goji sunt Țările de Jos, Germania, Belgia, Elveția, Luxemburg și țările scandinave, cultura de goji bio din Brașov ajunge la un număr de țări aproape triplu. Acest lucru este posibil grație unui circuit redat de pepiniera în care peste 600 de fermieri dețin plante goji, dar și parteneriatelor win – win pe care aceștia au reușit să le materializeze alături de colaboratori europeni.

Poziționare, climă și terenuri fertile: Un trio care alimentează culturile de goji bio

Dovada cea mai clarificatoare a faptului că ocupăm primul loc în clasamentul țărilor europene cultivatoare de goji o constituie cea mai mare cultură de goji bio din Brașov, un proiect de suflet ce aparține unui român care și-a dorit să ofere familiei sale tot ce e mai bun din natură. Cum goji constituie o sursă organică de vitamine, surclasând lămâia sau kiwi ca aport vitaminic, acest fruct este consumat ca atare sau în stare confiată, în timp ce marii producători de cosmetice l-au integrat în creme de îngrijire cu efect antirid. România excelează la condiții prielnice creșterii de goji bio grație terenurilor fertile, a climatului și a investițiilor alocate pepinierelor profesionale.

Culturile de goji bio constituie un fundament interesant speculat de oficiali, care nu contenesc să accentueze faptul că România constituie un centru gravitațional pentru creșterea fructelor de acest calibru. Contextul geografic, alături de climatul propice compatibil cu astfel de culturi argumentează de ce România este cel mai important jucător european în producția de goji bio, dar mai ales de ce peste 600 de fermieri au ales regiunea Brașov ca incubator pentru culturile lor.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu