Criteriul National

România este principalul jucător european în producția de goji bio

România este principalul jucător european în producția de goji bio
octombrie 15
11:57 2018

Secolul vitezei antrenează interesul europenilor asupra unui stil de viață și alimentație sănătoase. Suplimentele au început să se integreze rapid în rutina zilnică, mulți preferând să îți canalizeze toată atenția asupra consumului de goji, atât datorită efectelor sale mai mult decât benefice asupra organismului, cât și datorită eficienței dovedite.

Acest fruct-minune, cum este numit de mulți nutriționiști, oferă multiple beneficii celor ce îl consumă, beneficii multifațetate și de nereprodus de niciun alt aliment sau fruct, fie el și în stare brută. Sinteza acestui trend ascendent a fost exploatată de cea mai mare cultură de goji bio din România, unde sunt colectate și distribuite cele mai sănătoase fructe goji din Europa.

Culturile de goji bio pun România în valoare la nivel de afaceri europene

Deși este o cultură ce a prins recent contur în țara noastră, goji nu contenește să stimuleze competiția în rândul cultivatorilor. În ciuda spiritului antreprenorial regăsit la Est – europeni, se pare că românii și-au ocupat pe merit poziția de top în fruntea cultivatorilor de goji.

Într-o vizită efectuată de ministrul Afacerilor Europene în Spania, o țară în care culturile goji sunt tot mai populare, un dialog purtat de oficial a reliefat un punct comun între România și Spania. Potrivit acestuia “fructul nu este vândut pentru că are un preț ridicat, un kilogram de goji putând ajunge să coste chiar și 21 de euro”, aspect regăsit și în abordarea românilor.

Reprezentăm țara în care cererea de goji este mai mare decât oferta

Totuși, aspectul care propulsează România în topul țărilor care se ocupă de cultivare goji îl constituie dimensiunea pieței de desfacere. Principalele destinații ale fructelor de goji sunt Țările de Jos, Germania, Belgia, Elveția, Luxemburg și țările scandinave, cultura de goji bio din Brașov ajunge la un număr de țări aproape triplu. Acest lucru este posibil grație unui circuit redat de pepiniera în care peste 600 de fermieri dețin plante goji, dar și parteneriatelor win – win pe care aceștia au reușit să le materializeze alături de colaboratori europeni.

Poziționare, climă și terenuri fertile: Un trio care alimentează culturile de goji bio

Dovada cea mai clarificatoare a faptului că ocupăm primul loc în clasamentul țărilor europene cultivatoare de goji o constituie cea mai mare cultură de goji bio din Brașov, un proiect de suflet ce aparține unui român care și-a dorit să ofere familiei sale tot ce e mai bun din natură. Cum goji constituie o sursă organică de vitamine, surclasând lămâia sau kiwi ca aport vitaminic, acest fruct este consumat ca atare sau în stare confiată, în timp ce marii producători de cosmetice l-au integrat în creme de îngrijire cu efect antirid. România excelează la condiții prielnice creșterii de goji bio grație terenurilor fertile, a climatului și a investițiilor alocate pepinierelor profesionale.

Culturile de goji bio constituie un fundament interesant speculat de oficiali, care nu contenesc să accentueze faptul că România constituie un centru gravitațional pentru creșterea fructelor de acest calibru. Contextul geografic, alături de climatul propice compatibil cu astfel de culturi argumentează de ce România este cel mai important jucător european în producția de goji bio, dar mai ales de ce peste 600 de fermieri au ales regiunea Brașov ca incubator pentru culturile lor.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei