Criteriul National

România, imediat după alegeri

România, imediat după alegeri
decembrie 15
16:00 2016
Motto ” Aveţi  puţintică răbdare ! „
romania1
 
   Vervă mare, opinii contradictorii, scenarii şi sămânţă de gâlceava , vedem în viaţa publică, în special la televiziunile „specializate ” în opinii.
 
 Întrebări de genul : Va fi şeful PSD-ului  dese(m)nat candidat pentru funcţia de prim-ministru ? Va trece Preşedintele României peste Constituţie şi va desemna o altă persoană ? Ce se întâmplă atunci când o altă persoană decât de la PSD va fi desemnată candidat la funcţia de prim-ministru ? 
 
   Toate aceste preocupări legitime îşi găsesc răspunsul în CONSTITUŢIA ROMÂNIEI .
 
Iată etapele de urmat :
 
I. B.E.C va anunţa rezultatele finale definitive, unde se vor regăsi mandatele de deputaţi şi senatori obţinute de către fiecare partid care a trecut pragul şi a intrat în Parlament ;
 
II. Preşedintele României, conform art. 63 alin.(3) din Constituţie, în cel mult 20 de zile de la alegeri , va convoca NOUL PARLAMENT, care se va întruni în şedinţa comună a celor două camere; la acest moment, parlamentarilor vechiului Parlament  le înceteazî mandatul .
 
Numai dupa întrunirea Noului Parlament în prima şedinţă comună se ştie exact dacă vreun partid are o majoritate absoluta(50%+ 1), precum şi numărul de parlamentari ai fiecarui partid care a intrat în Parlament.
 
III. Dupa consumarea etapei a II-a, Preşedintele României , potrivit art. 103 alin.(1) din Constituţie , va proceda la consultarea  NUMAI a partidului care are majoritatea absolută în Parlament; dacă nu există un astfel de partid, obligatoriu, va consulta şi celelalte partide reprezentate în Parlament, după care desemneaza un candidat la funcţia de prim-ministru.
partide
 
NOTĂ : Preşedintele este prezumat că îndeplineţte toate aceste atribuţii constituţionale cu bună-credinţă, astfel încât să obţină pentru România rezultate rodnice, nu distructive. Nu poţi desemna pentru funcţia de prim-ministru un canditat despre care ştii că nu va reuşi să primească pentru investitură votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor(50%+1) !
  Nu este obligatoriu ca Preşedintele să desemneze candidat la funcţia de prim-ministru chiar persoana nominalizată de partidul care poate face cu uşurinţă majoritatea absolută, cu alt partid !!! La consultări, pe baza de argumente strict legale, Preşedintele poate solicita să fie nominalizată o altă personalitate pentru aceasta funcţie, chiar de către PSD, partid cu cele mai multe mandate de parlamentari(văzând rezultatele definitive).
  Toate aceste sunt chestiuni sensibile şi necesită o rezolvare pe măsură.
 
                Cele enunţate sunt suficiente pentru ca fiecare să înţeleagă şi să judece, în această avalanşă de opinii,ce e rău şi ce e bine !
Sursa foto inPolitics.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo