Criteriul National

România nebunului simț

România nebunului simț
ianuarie 24
16:20 2017
clasa_politica
Oare ce vi se pare? Lumea în care trăim este o lume atipică, nebună? Tocmai pentru că lumea mi se pare a fi… nebună.
Iar România este cea mai nebună țară din câte am trăit. Aici tot timpul ne batem cu cărămida în piept și țipăm că noi suntem cei mai tari. Aici ne aruncăm vorbe grele și ne certăm politicește de la diverse opinii, dame și bonjuriști. Aici suntem noi, în toată splendoarea românismului de care dăm dovadă zilnic, fără ca să ne-o ceară cineva.
a

Pe bulevard, în cafenea, în berării, la mititei, tot românul face politică și scrie poezie. De vreo 80 de ani încoace vorbește și despre fotbal.
Miticii știu tot, își dau coate când îți susții opinia, spun în mintea lor „Vai! Ce prost este ăsta!”, dar nu au nicio părere personală, ci preluată de la alții.
În țara lui Caragiale, românul a devenit dependent de televizor. Politica se face numai la televizor, curvăsăria așijderea. Doar poezia, unde totul e pustiu, se face în bar, în crâșmă, pe tejghea sau pe genunchi, cu o sticlă de bere într-o mână, pe o foiță ruptă dintr-o mahoarcă și scrijelită cu ultima mină de pix.
Ba, s-avem pardon, zic! Pix? Despre ce pixuri vorbim noi?
Acum avem laptop-uri, notebook-uri, tablete, ipad-uri și iphone-uri. Toate uri și toate folosite nonstop, oriunde: pe stradă, la cumpărături, în casă, pe WC, în mașină, etc.
Dacă ne-ar vedea azi nenea Iancu s-ar cruci de draci și nu altceva!
Păi să nu îți mai dai tu întâlnire, bibicule, cu o scrisorică de amor, ci direct pe facebook, twitter, instagram și alte rețele de socializare? Să nu mai stabilești cu amicii la un țap de bere ce afaceri mai faceți, ci doar să vă vedeți prin aplicațiile video ale rețelelor respective sau prin skype?
Ce spui tu, nene Iancule?
Acu și revoluția se face tot prin facebook. Ne feisbucim zilnic bucile obrajilor și ne chemăm la proteste prin intermediul rețelei de socializare.
Soțietatea? A devenit una de moravuri mult prea ușoare chiar și pentru tine, nene Iancule.
Prințipurile? Vorbe în vânt.
Spuneai mata că o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are.
Acu le are nene Iancule, dar doar pe hârtie. Că în rest, stau toți în gură cu bunul simț, cu bunele moravuri, dar România, săraca, geme și plânge, fiindcă a devenit țara nebunului simț.
Și ceea ce se întrevede pentru viitor este ceva enorm și monstruos.
Sursa foto  Arhiva personală a domnului Iorgu Caraiorgu
Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Iorgu Caraiorgu pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro