Criteriul National

ROMÂNIA- RAIUL DEFRIŞĂRILOR ILEGALE (II) AZUGA (PAMFLET)

ROMÂNIA- RAIUL DEFRIŞĂRILOR ILEGALE (II)  AZUGA  (PAMFLET)
aprilie 15
19:40 2020

received_233723021228794

Am trăit s-o vedem şi pe asta. Nu pentru că nu ne aşteptam ca mai devreme sau mai târziu să se întâmple, dar nutream speranţa că ne va ocoli nenorocirea. Ei bine, iată că muntele despădurit fără socoteală a luat-o la vale şi a înghiţit oraşul Azuga.
Oare, se vor trezi măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, autorităţile noastre şi nu vor mai permite defrişarea necontrolată sau vor dormi pe mai departe liniştite?
În urmă cu două zile trăgeam un semnal de alarmă în legătură cu urmările defrişărilor ilegale ale pădurilor şi iată că n-a trecut mult că s-a şi abătut asupra noastră năpasta.
Ziua de Paşte îi va găsi pe localnicii din Azuga în containere, unde gătesc la comun, au baie la comun etc. Şi totul datorită incompetenţei şi laşităţii celor care s-au perindat şi încă sunt la putere.
Pe principiul „Lasă că merge şi-aşa”, nu s-a pus piciorul în prag şi nu s-a promulgat o lege fermă, drastică prin care să facă ani grei de închisoare criminalii pădurilor. S-au dat amenzi disparate, neînsemnate, care, sigur, nu vor fi achitate în veci, iar asta lui Ion şi lui Gheo pentru câteva surcele.
Marile concerne şi-au văzut şi îşi văd, însă, de treabă, nestingherite de nimeni, în virtutea unor contracte oneroase, desigur.
În faţa unei asemenea situaţii chiar nu mai ai ce spune. Dacă nici acum nu se vor lua măsurile necesare, să nu ne surprindă dacă nenorocirea se va abate curând şi asupra altor localităţi aflate la poale de munte.
Să dea Domnul să mă-nşel, dar după cum evoluează lucrurile, s-ar părea că nu există cale de întoarcere. Să nu ne amăgim cu ideea că plantând un copac ici-colo am rezolvat problema.
Aici e vorba de munţi întregi despăduriţi, aşa că ar însemna să ne furăm singuri căciula, cum am făcut mereu şi nu am luat atitudine, fiind părtaşi, indirect, la crimă. Crimă împotriva noastră, a umanităţii întregi, dacă vreţi, pentru că pădurea – plămânul nostru, gura noastră de oxigen – este acum pe năsălie.
No comment!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul