Criteriul National

ROMÂNIA – RAIUL DEFRIŞĂRILOR ILEGALE PAMFLET

ROMÂNIA – RAIUL DEFRIŞĂRILOR ILEGALE  PAMFLET
aprilie 13
13:09 2020

received_260684231628340

ROMÂNIA – RAIUL DEFRIŞĂRILOR ILEGALE

PAMFLET

În degringolada politică actuală nu e de mirare că România a devenit RAIUL defrişărilor ilegale. În plină PANDEMIE de corona asistăm cum camioane întregi cu lemne iau drumul străinătăţii, iar în munţii noştri rămâne doar pietrişul şi bolovănişul ce o vor lua sigur la vale odată cu prima ploaie sau zăpadă serioasă.
Nouă ni se interzice să ieşim din casă pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş, dar tăietorii de lemne au treabă. Drujbele muşcă din păduri, iar lemnul ia calea Occidentului, în virtutea unor contracte care, zice-se, nu pot fi încălcate.
Ministrul mediului latră să nu se mai defrişeze şi preşedintele însuşi a declarat că nu se va mai tăia niciun copac, ba a şi plantat unul, simbolic, desigur.
Şi totuşi, defrişarea continuă. Ce să înţelegem din asta? Simplu. Ordinele sunt date spre a fi încălcate. Dar oamenii legii ce fac? Ce păzesc? Pentru ce sunt plătiţi? Nu cumva sunt mână în mână cu hoţii şi îşi iau partea? Pentru că nu putem deduce altceva din această atitudine de indolenţă crasă.
Sub ochii nestingheriţi ai autorităţilor, şi mai mult ca sigur cu încuviinţarea acestora, se fură pădurile României în continuare. Preşedintele? Ministrul mediului? Au dat declaraţii. Vorbe. Or, cu vorbe-n vânt nu se face nimic. Este necesară o lege fermă, drastică prin care aceşti criminali ai pădurilor să facă ani grei de închisoare.
Cu declaraţii la TV, de ochii lumii, nu faceţi mare brânză, stimabililor, ba aş zice că, dimpotrivă, arătaţi lipsă de curaj în promulgarea unei legi care să interzică defrişarea şi indirect poluarea, modificarea climei, încălzirea globală.
Aşadar, singura cale de a stopa tăierea ilegală a pădurilor este LEGEA.
Dura lex, sed lex!
Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul