Criteriul National

România sau incompetența la ea acasă

România sau incompetența la ea acasă
iulie 17
07:16 2016

România a ajuns o țară a incompetenților sau mai bine spus țara lui „n-ai pe cineva, care la rândul lui să aibă pe altcineva, care să aibă pe altcineva” și tot așa…

job
Ne mirăm în fiecare zi că totul merge prost în țara noastră. Ne mirăm că spitalele sunt pline de bacterii, că larvele muștelor cresc în urechile pacienților, că la Ministerul Muncii nu mai sunt bani de pensii, că CNADNR nu a făcut niciun kilometru de autostradă anul trecut, că Educația merge prost, că în penitenciare ești torturat psihic și mori cu zile, că magistrații răspund la ordin politic, că judecătorii CCR sunt niște troglodiți sau mai bine spus au ditamai spatele politic, că în Cultură nu se mai investește nimic, că legile făcute de parlament sunt proaste și chiar proaste fiind nu are cine să le aplice corect, etc.
România este o țară ce suferă din cauza incompetenților ajunși în vârful ierarhiei.
Am văzut oameni competenți care au încercat să se angajeze în diferite companii, societăți sau în administrația publică locală, județeană sau centrală. Nu au avut loc sau mai bine zis intrare, deși dacă s-ar fi uitat cineva peste CV-ul lor ar fi văzut că oamenii respectivi sunt pregătiți în mai multe domenii față de alții și au și experiența necesară. Numai că oamenii pregătiți și cu experiență gândesc.

Gândesc cu capul lor și nu cu mintea altuia, filtrează orice ordin primit de la șef, analizează consecințele fiecărei fapte și abia apoi acționează. Astfel de oameni deranjează sau mai bine zis nu sunt priviți cu ochi buni de angajatorii români pentru că în orice moment ei pot crea disfuncționalități în firmă, companie sau administrație, atunci când observă că lucrurile nu sunt așa cum ar fi normal să fie. Iar șefii au nevoie de oameni obedienți total, cu ochelari de cal, care să nu comenteze și care să fie mulțumiți în orice condiții, pentru că primesc un salariu și au un loc de muncă.
Oamenii competenți nu sunt angajați în România decât dacă au noroc sau mai bine zis dacă beneficiază de sistem. Care sistem? P.C.R., adică pile, cunoștințe și relații.

usi-inchise
În România nu contează că ești competent, că ai experiență, că ai o viziune largă asupra lucrurilor, că ești un om universal, dezvoltat intelectual pe mai multe paliere, cu o activitate vastă în mai multe domenii. Dacă nu ai pe cineva care să îți deschidă ușa pe care să intri, nu îți găsești de muncă.
usa-deschisa
Poți să trimiți cv-uri peste cv-uri, la sute de companii și firme, la administrațiile din toată țara. Nu ai pe cineva în interior, nu ai valoare, ești un NIMENI pentru ei, o frunză în drum bătută de vânt.

 

 

 

Să ne mai mirăm așadar că în România toate merg de-a-ndoaselea?

Sursa foto : http://google.ro

Redactia ziarului Criteriul Naţional mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro