Criteriul National

România sau Tărâmul vrăjitoarelor?

octombrie 08
18:23 2015

 

 

 

witch-908939_640

Ierarhia valorilor a suferit modificări absurde. Incultura este apreciată ca fiind everestică și mijloc de reper pentru supraviețuirea în snobismul actual, iar oamenii dezirabili au ajuns să fie catalogați ca inadaptabili într-un timp prezent, dar atât de absent. Valoarea nu este o chestiune de gust, de toleranță, de identificare cu sine sau acceptare. Valoarea este incomensurabilă. Frumosul, arta, adevărul și binele sunt valori prin integralitatea lor. Non-valorile sunt cele mioape. Sunt atacate de cancerul spiritual și mă tem că deja se află în metastază. Atunci când femeile se vor întoarce la eleganța vremurilor vechi, poate că vom remarca o creștere în rândul cărților vândute în librării și mai puține unghii false camuflate cu un plastic kitchios ce ține locul unui diamant. Deja încep să mă întreb dacă suntem pe Terra sau pe tărâmul vrăjitoarelor. Selfie-urile cu acele buze tocmai bune de desfundat wc-urile au ajuns să fie auto-caricaturi. Atunci când bărbații vor înțelege că nu ieșitul la braț cu o maimuță le asigură liniștea și nici conceperea de oameni inteligenți, poate lucrurile se vor schimba. Aceste maimuțe vor da naștere unor alte maimuțe ce au menirea să îi imite pe alții – cel mai probabil, modelul matern. Folosesc acest cuvânt ca epitet depreciativ, căci nu văd alt animal mai potrivit pentru tălâmbismul zilelor noastre. Până atunci, spor la încurajat prostituția mediatică, agramații și burtoșii ce se bat prin platouri!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro