Criteriul National

România sau Tărâmul vrăjitoarelor?

octombrie 08
18:23 2015

 

 

 

witch-908939_640

Ierarhia valorilor a suferit modificări absurde. Incultura este apreciată ca fiind everestică și mijloc de reper pentru supraviețuirea în snobismul actual, iar oamenii dezirabili au ajuns să fie catalogați ca inadaptabili într-un timp prezent, dar atât de absent. Valoarea nu este o chestiune de gust, de toleranță, de identificare cu sine sau acceptare. Valoarea este incomensurabilă. Frumosul, arta, adevărul și binele sunt valori prin integralitatea lor. Non-valorile sunt cele mioape. Sunt atacate de cancerul spiritual și mă tem că deja se află în metastază. Atunci când femeile se vor întoarce la eleganța vremurilor vechi, poate că vom remarca o creștere în rândul cărților vândute în librării și mai puține unghii false camuflate cu un plastic kitchios ce ține locul unui diamant. Deja încep să mă întreb dacă suntem pe Terra sau pe tărâmul vrăjitoarelor. Selfie-urile cu acele buze tocmai bune de desfundat wc-urile au ajuns să fie auto-caricaturi. Atunci când bărbații vor înțelege că nu ieșitul la braț cu o maimuță le asigură liniștea și nici conceperea de oameni inteligenți, poate lucrurile se vor schimba. Aceste maimuțe vor da naștere unor alte maimuțe ce au menirea să îi imite pe alții – cel mai probabil, modelul matern. Folosesc acest cuvânt ca epitet depreciativ, căci nu văd alt animal mai potrivit pentru tălâmbismul zilelor noastre. Până atunci, spor la încurajat prostituția mediatică, agramații și burtoșii ce se bat prin platouri!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul