Criteriul National

România sau Tărâmul vrăjitoarelor?

octombrie 08
18:23 2015

 

 

 

witch-908939_640

Ierarhia valorilor a suferit modificări absurde. Incultura este apreciată ca fiind everestică și mijloc de reper pentru supraviețuirea în snobismul actual, iar oamenii dezirabili au ajuns să fie catalogați ca inadaptabili într-un timp prezent, dar atât de absent. Valoarea nu este o chestiune de gust, de toleranță, de identificare cu sine sau acceptare. Valoarea este incomensurabilă. Frumosul, arta, adevărul și binele sunt valori prin integralitatea lor. Non-valorile sunt cele mioape. Sunt atacate de cancerul spiritual și mă tem că deja se află în metastază. Atunci când femeile se vor întoarce la eleganța vremurilor vechi, poate că vom remarca o creștere în rândul cărților vândute în librării și mai puține unghii false camuflate cu un plastic kitchios ce ține locul unui diamant. Deja încep să mă întreb dacă suntem pe Terra sau pe tărâmul vrăjitoarelor. Selfie-urile cu acele buze tocmai bune de desfundat wc-urile au ajuns să fie auto-caricaturi. Atunci când bărbații vor înțelege că nu ieșitul la braț cu o maimuță le asigură liniștea și nici conceperea de oameni inteligenți, poate lucrurile se vor schimba. Aceste maimuțe vor da naștere unor alte maimuțe ce au menirea să îi imite pe alții – cel mai probabil, modelul matern. Folosesc acest cuvânt ca epitet depreciativ, căci nu văd alt animal mai potrivit pentru tălâmbismul zilelor noastre. Până atunci, spor la încurajat prostituția mediatică, agramații și burtoșii ce se bat prin platouri!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo