Criteriul National

Românul e perseverent

Românul e perseverent
februarie 27
15:30 2020

received_840130386464560

După ce ai aşteptat cu stoicism treizeci de ani luminiţa de la capătul tunelului, vine unu’, n-are importanţă cine, de-acolo de sus… Poftim? Ministru? Hai, dom’ne! Secretar de stat?… Să fim serioşi… Gata, nu mai ţine! Mă rog, persoană sus-pusă.
Ceea ce importă e că-ţi deschide ochii odată pentru totdeauna că eşti un fraier, bag’samă, că ai votat cu ăia şi că-i musai să votezi cu ăilalţi, cu ei adică. Şi te lămureşte că tunelu’ ăsta e demult în zig-zag, dacă nu chiar în spirală şi că de-aia nu se mai zăreşte, mă rog!
Vezi cum devine chestia? Schimbare, dom’ne ! O cotitură, ceva… Când vă spuneam eu, voi – nimic. Tot înainte, ca rusu’! Tot cu ăştia… Nu vedeaţi, n-auzeaţi, nu simţeaţi că mirosea a stătut. Dar ce spun eu? Duhnea de la o poştă hoitul. Frână în calea progresului cu orice preţ. Păi, să te întorci la composesorate, arendă şi concesionări pe 25, 50, 100 de ani mi se părea o aberaţie, da’ mi-am zis că dacă tot sunt în fruntea ţării, lasă-i, dom’ne, să-şi facă treaba! Să-i vedem ce pot, nu?!… Nu se făcea să le dăm cu piciorul dintrodată, să-i aruncăm ca pe-o măsea stricată. Nu se cuvenea. Da’ să ştii c-am făcut-o de oaie! N-am înţeles? Lupi în piei de oaie? Păi cum nu?! Sunt cu toţii mieluşei până ajung la ciolan, şi abia atunci scot colţii. Arată ce pot cu adevărat. Dau jos masca Dar om vedea ce-o ieşi. Vin alegerile-acuma şi le dăm cu tifla iar. Doar suntem maieştrii, nu?! La-nvârteli, voiam să zic. Păi, să ne sucescă ei minţile cu luminiţe, draci, laci, nu se face, nu!
Măi, şi când am încercat să-i spun nevestii că ăştia sunt nişte şarlatani, mi-a tăiat-o, ştii, aşa scurt, ’telectuală, de, cu “Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor…” Mama voastră ! Las’ că v-arătăm noi de ce suntem în stare! Vă duceţi dracu’ cu luminiţă, cu tunel cu tot! Românu’ e-al dracu’ dom’ne! Deştept foc, numai să vrea şi-o-ntoarce ca la Ploieşti. Important e să cadă-n picioare, ca pisica.
Problema însă e alta. Se pare că asta ni s-ar trage de la balcanism, boală cumplită. Ce-i drept, nu m-am documentat în această privinţă, dar când voi studia problema, fiţi siguri că voi scrie un articol special dedicat acesteia.
Scuze pentru digresiune. Rămăsesem la nevastă-mea. Cică ar fi auzit –o pe Titina, cumnată-mea din partea lu’ frate-meu ăl mic, de s-a mutat acu’ doi ani la Vâlcea, fiindcă zicea că la Breaza nu-i prieşte aeru’, că de la balcanism i s-ar trage, bla… bla… Balcanism pe dracu’ ! Mi ţi-am bunghit-o eu demult. Auzi, aeru’? Uite că-şi găsi naşul cu mine. Munca nu-i prieşte şi s-o spunem pe-a dreaptă, toţi dăm buzna la plăcinte şi la război înapoi. Aici e baiu’. C-are pământ mult şi acu’ se duce de cară grâu şi porumb şi-l duce la munte. Cât despre frate-meu ăsta, ce să zic? De când e proprietar, a dat-o pe băute-n draci şi bagă banii-n patronu’ care-a deschis bar la parteru’ blocului. Păi, la un coniac, la o cafea, o ţigară, un joc de cărţi, altfel trece timpu’?! Că de-acu-i proprietar cu patalama şi pe deasupra liberal.
Chiar, ăsta cu cine –o vota? Trebuie să aflu negreşit. E şi mai în temă cu unele probleme. Sondaje, auzi?! Stai într-o seară la cârciumă, imediat vei simţi dincotro bate vântul. Oricum, l-am citit demult. Sigur s-a băgat în politichie, da’ ce-am eu cu omu’? Doar e democraţie! Fiecare face ce vrea, nu-i?! E dreptul lui să-şi spargă capul. Da’ chiar, o fi ştiind ceva de ăştia cu luminiţa, că văd că de la o vreme nu se mai aude nimic. Să ştii că ăşteia coc ceva, iar noi le purtăm sâmbetele. Ptiu, drace! Bine că m-am luminat !(?) Ce? Luminiţa? Încă nu se vede, dar niciodată nu e prea târziu.
Românul e perseverent.

Sursa foto: https:// google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul