Criteriul National

„Rule Britannia!” BBC s-a răzgândit asupra deciziei de a omite versurile a două populare melodii patriotice – International

„Rule Britannia!” BBC s-a răzgândit asupra deciziei de a omite versurile a două populare melodii patriotice – International
septembrie 02
16:58 2020
BBC s-a răzgândit asupra planului de a omite versurile a două populare melodii patriotice britanice ce vor fi cântate în ultima seară a galelor BBC Proms ce va avea loc luna aceasta după ce premierul Boris Johnson a acuzat televiziunea că încearcă să cenzureze istoria Marii Britanii, transmit Reuters și The Telegraph.

Televiziunea publică britanică anunțase la sfârșitul lunii trecute că melodiile „Rule Britannia!” și „Land of Hope and Glory” vor avea parte de o reprezentație fără versuri din cauza restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19 care limitează dimensiunea corului și participarea spectatorilor.

Anunțul BBC a venit însă după mai multe relatări din mass-media britanică potrivit cărora dirijoarea invitată a concertului, Dalia Stasevska, a afirmat că a sosit momentul „pentru a aduce schimbări” evenimentului ca urmare a protestelor antirasism care au avut loc la nivel mondial ca urmare a uciderii afro-americanului George Floyd de către poliția din Minneapolis.

Însă BBC a anunțat miercuri că un grup restrâns de interpreți va cânta versurile melodiei în ultima seară a galelor BBC Proms după ce premierul Johnson a acuzat televiziunea că arată „o jenă penibilă față de istoria noastră, față de tradițiile noastre și față de cultura noastră”.

Rule Britannia! include versurile „Domnește, Britania! Britania domnește peste valuri/ Britanicii niciodată, niciodată, niciodată nu vor fi sclavi”.

„Deși nu putem avea un cor complet și spectatori în sală facem tot posibilul să oferim o experiență specială și vrem o seară de ținut minte cu adevărat”, a anunțat BBC într-un comunicat.

„Mulțumit să văd că bunul simț a a avut câștigat de cauză la BBC Proms”, a notat pe Twitter ministrul culturii britanic Oliver Dowden, partidul laburist de opoziție afirmând de asemenea BBC a luat decizia corectă.

REFERINȚĂ:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul