Criteriul National

Rusia denunţă un sistem electoral american „arhaic”: „O tradiţie care deformează considerabil voinţa poporului” – International

Rusia denunţă un sistem electoral american „arhaic”: „O tradiţie care deformează considerabil voinţa poporului” – International
noiembrie 13
02:08 2020

Şeful diplomaţiei ruse a calificat joi sistemul electoral american drept unul din cele mai „arhaice” din lume, după victoria lui Joe Biden contestată de Donald Trump, potrivit Ria Novosti și La Libre.

„Ei au fără îndoială sistemul electoral cel mai arhaic existent în cele câteva ţări cele mai importante din lume”, a declarat Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Ministrul rus al afacerilor externe a criticat caracterul indirect al alegerii preşedintelui, care este ales de mari electori desemnaţi prin sufragiu universal.

Elaborat în secolul al XVIII-lea, acest sistem implică să iasă învingător nu neapărat cel care adună cele mai multe voturi la nivel naţional, ci cel care câştigă statele-cheie, care au cel mai mare număr de electori.

„Am spus în repetate rânduri că respectăm dreptul poporului american de a-și decide propriul destin. Sistemul lor electoral este probabil cel mai arhaic dintre toate cele care există în ţări mai mult sau mai puțin semnificative ale lumii. Fiecare țară are propriile sale tradiții și dacă americanii sunt pregătiți să trăiască cu această tradiție, care denaturează semnificativ expresia voinței populației, acesta este dreptul lor” – a declarat Serghei Lavrov.

„Eu vreau ca americanii să nu se mai îngrijoreze, cel puțin, de problemele noastre, pe care le trasează aici. Și este de preferat să se îngrijoreze cât mai puțin de problemele de aceeași natură din alte țări” – a declarat ministrul rus.

Ca şi preşedintele rus, Vladimir Putin, dl Lavrov a arătat că Moscova nu-l va felicita pe învingătorul alegerilor decât după publicarea rezultatelor oficiale. „Felicitările sunt trimise înainte de publicarea rezultatelor când nu există litigii”, a subliniat Serghei Lavrov. Spre deosebire de majoritatea ţărilor lumii, China şi Rusia nu l-au felicitat pe dl Biden.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul