Criteriul National

Rusia reacționează și dorește prelungirea embargoului pentru statele occidentale

Rusia reacționează și dorește prelungirea embargoului pentru statele occidentale
mai 27
18:32 2016

Premierul rus Dmitri Medvedev intenționează să prelungească embargoul alimentar impus țărilor occidentale până la sfârșitul anului 2017.

Medvedev

Aceste interdicții de mare amploare vizează toate țările Uniunii Europene cât şi Statele Unite, Canada, Australia . „Acest lucru a fost impus pentru că Rusia a decis acest lucru,” a spus premierul rus Dmitri Medvedev, care se pare că se radicalizează și practic nu lasă nicio cale deschisă pentru dialog.

Declaraţia aceasta vine ca o reacție vis a vis de contextul în care, la nivel Uniunii Europene se poartă discuții pe deplin intemeiate pentru a prelungi sancțiunile contra Moscovei.

„Am dat dispoziții să fie pregătite propuneri în vederea unei prelungiri a măsurilor de retorsiune, dar nu pentru un an, ci până la finalul lui 2017″, a declarat Medvedev, citat de agențiile ruse.

O astfel de măsură, care va trebui să aibe girul președintelui Vladimir Putin vizează să dea mai multă vizibilitate agriculturii rusești ce se află de un deceniu în profund regres.

Aceste măsuri de retorsiune interzic din august 2014 importul majorității produselor alimentare din țările occidentale, în principal din UE, care sancționează Rusia pentru anexarea Crimeii în același an și susținerea separatiștilor din Donbass-estul Ucrainei.

Aceste măsuri ce au fost prelungite pe toată durata anului trecut vor expira în luna august și vor lovi în plin agricultorii europeni susțin analiștii și comentatorii de politică externă citați de AFP.

Avertismentul președintelui rus Medvedev intervine în contextul în care țările UE trebuie să discute în iunie despre o eventuală prelungire a sancțiunilor lor la adresa Moscovei, care au afectat băncile, sectorul apărării și al energiei și care expiră în luna iulie. Până în prezent aceste măsuri au fost prelungite odată la fiecare șase luni.

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo