Criteriul National

Rusia riscă descalificarea de la Euro 2016 în cazul unor noi incidente

Rusia riscă descalificarea de la Euro 2016 în cazul unor noi incidente
iunie 14
18:02 2016

Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO 2016 şi amendată cu 150.000 de euro din cauza incidentelor provocate de suporterii săi în timpul meciului cu Anglia. Astfel că la următorul incident de acest gen, ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European.

rusia

În comunicatul UEFA se arată că Rusia a fost descalificată cu suspendare, ceea ce înseamnă că ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European la următorul incident de acest gen.Suporterii ruşi şi englezi au fost protagoniştii unor incidente violente care au avut loc sâmbătă, în interiorul arenei Stade Velodrome şi pe străzile din Marsilia, înainte şi după meciul Anglia-Rusia, scor 1-1, în grupa B de la Euro 2016.

Comitetul Executiv al UEFA a avertizat federaţiile de fotbal din Anglia şi Rusia că nu va ezita să impună sancţiuni suplimentare, dacă astfel de acte de violentă vor apărea.

UEFA consideră că vinovaţii pentru actele de vandalism sunt suporterii ruşi deoarece au folosit torţe, artificii şi comportamentul rasist .Comisia de Etică a decis astfel dă să amendeze federaţia rusă cu 150.000 de euro şi să dicteze o descalificare cu suspendare, sancţiune valabilă până la finalul Campionatului European. Rusia riscă astfel eliminarea de la EURO, dacă astfel de incidente se vor repeta:

O astfel de suspendare va dispărea dacă incidente de aceeaşi natură se vor întâmplă în stadion la oricare dintre meciurile pe care Rusia le va mai disputa în cadrul acestui turneu final”, se arată într-un comunicat UEFA

„Acest tip de comportament este total neacceptat şi locul său nu est în fotbal. Cerem federaţiei engleze şi celei ruse să facă apel la susţinătorii săi să se comporte într-un mod responsabil şi într-o manieră respectabilă. Ne dorim de asemenea să ne exprimăm public suportul nostru pentru munca autorităţilor franceze şi de forţele de securitate, pentru efortul lor de a oferi un turneu în condiţii de siguranţă, în condiţii dificile”, se mai arată în comunicatul UEFA.

violente-euro-672x562

Reacţiile ruşilor nu s-au lăsat aşteptate

„Am fost sancţionaţi de UEFA, deci am înţeles. Ne-am comportat incorect”, a declarat Vitaly Mutko, ministrul sportului din Rusia.

Sâmbătă, în timpul meciului dintre Anglia şi Rusia, suporterii ruşi s-au luat la bătaie cu cei de englezi. Huliganii ruşi au introdus pe stadion chiar şi un pistol cu semnale de avertizare, cu care au tras spre galeria adversă.

Poliţia franceză susţine că 150 de „huligani ruşi foarte bine pregătiţi”sunt de vină pentru confruntările violente din Marsilia de sâmbătă. Cele mai grave conflicte au fost între ultraşii ruşi şi englezi, înainte şi după meciul disputat pe Stade Velodrome din Marsilia, încheiat cu scorul de 1-1. Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au fost agresate de către huligani.

Niciun fan rus nu a fost arestat de către poliţie, în timp ce şase suporteri englezi au fost reţinuţi luni pentru participarea la acţiunile violente.

Alexandr Shprygin, liderul Uniunii Suporterilor Ruşi, a precizat pentru BBC că el şi alte 28 de persoane sunt escortate către aeroport. Shprygin susţine că a fost reţinut lângă oraşul Cannes şi a fost urcat într-un autobuz.

Sursa foto : www.toptabu.ro , www.agerpres.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo