Criteriul National

Rusia: Șapte morți într-un incendiu la un institut militar important

Rusia: Șapte morți într-un incendiu la un institut militar important
aprilie 21
18:23 2022

Cel puțin șapte persoane au murit într-un incendiu de proporții la un institut de cercetare militară din Tver, la 160 km de Moscova, au anunțat echipele de salvare, potrivit agențiilor de presă rusești, citate de AFP.

Avioane rusestiFoto: Ministerul rus al Apararii

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu fumul negru și gros care se ridica din clădirea impunătoare cu patru etaje, de culoare galbenă și maro, a Institutului Central de Cercetare al Forțelor Aerospațiale Ruse.

Potrivit martorilor citați de postul de televiziune, mai mulți angajați ai institutului au fost nevoiți să sară pe ferestrele de la etajele superioare pentru a scăpa de flăcările care au cuprins 1.000 de metri pătrați de spațiu.

„Potrivit ultimelor informații, bilanțul incendiului a crescut la șapte morți”, a declarat un purtător de cuvânt al salvatorilor pentru agenția de presă Ria Novosti. Un raport anterior a estimat că numărul morților este de cinci, iar cel al răniților de aproximativ 20.

Mai mulți răniți au fost spitalizați, dintre care trei la terapie intensivă, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului regional din Tver, citat de agenția oficială TASS.

Potrivit primelor informații, incendiul s-ar putea datora instalației electrice învechite a clădirii, potrivit TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, institutul este implicat în cercetări legate de apărarea aerospațială rusă, precum și în dezvoltarea de noi sisteme de apărare antiaeriană.

Incendiile mortale, adesea cauzate de instalațiile electrice necorespunzătoare sau de nerespectarea standardelor de siguranță, rămân frecvente în Rusia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul