Criteriul National

Rușine și panică în administrația locală Constanța!

noiembrie 28
00:52 2015

Constanța, fără viceprimar și consilieri pentru o zi!

Cățiva oameni determinați au participat, ieri dimineață, la o ședință a Consiliului Judetean Constanta. Încă sub impresia puternică a tragediei de la Colectiv și a manifestațiilor anticorupție, constănțenii au folosit prilejul amintit pentru a semnala că au trecut mai bine de 20 de luni de când trei tinere au pierit în flăcările ce au mistuit Restaurantul Beirut iar vinovații mișună în libertate pe spinarea corupției.

Previzibil pentru cei mai mulți cetățeni sătui de flituiala consilierilor locali aflați în afara spoturilor electorale, reacția respectivilor a demonstrat încă o dată că acestia dau dovada de unitate și consens doar când e vorba de fuga de responsabilitate: au încercat să conteste protestul iar când tensiunea camerelor de filmat i-a copleșit și-au rotit ochii peste cap precum miresele și au fugit fără să respire din sala de dezbateri!

În sala unde ar fi trebuit să discute problemele care au depopulat acest județ a rămas doar un banner ținut de câțiva oameni disperați ,”BEIRUT, CORUPȚIA UCIDE!”…

SONY DSC

O singură întrebare a pus pe fugă toată administrația locală! Imaginile atașate în care ochii “edilului” Decebal Făgădău clipesc grăbiți în spatele bannerului care pârjolea “aleșii” urbei cu mesajul anticorupție, fuga umilitoare și lipsa de responsabilitate, umanitate și respect față de Constanța mai au nevoie de vreo explicație?

 

Reprezentanții partidelor care cerșesc Constanței voturi în campanii extrem de costisitoare au dispărut pe ușă, fără să le ceară nimeni socoteală cum și-au justificat ziua de “muncă”, în fața unei singure întrebări: “Cine sunt vinovații, dupa aproape doi ani de anchete și tăceri fără răspuns, de moartea celor trei destine stinse în incendiul de la Beirut?”

O singură întrebare, doar una, a fost suficientă pentru ca toate acele priviri care își acordă pretenții și demnități imaginare să arunce săgeți de ură și apoi să dispară dupa ușa pe care o deschid inutil de prea multă vreme…

 

“Paznicii, adevărații lorzi ai PSD si PNL !”

Protestatarii care se strâng zilnic împotriva corupției acestui stat în zona hărții de mozaic din Parcul Primăriei Constanța au avut însă o imensă satisfacție! Atitudinea individului cu atribuții de primar al Constanței a facut apel DISPERAT la slujbașii devotați ca să îi scoată afara pe cei ce au “cutezat” să pună o singură întrebare din sediul administrației! Este cel mai decisiv semn al impotenței, trădării și lipsei de legitimitate al unor pretinși politicieni: apelul la gardieni ca să îi ferească de privirile celor față de care au jurat sa îi servească! Atât a mai rămas din zecile de mii de euro investite de PSD și PNL in sondajele de opinie pentru ciolanul numit Constanța: apelul sufocat la paznicii instituției!

Sursa foto: dfm.productions.ro@gmail.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo