Criteriul National

Rușine și panică în administrația locală Constanța!

noiembrie 28
00:52 2015

Constanța, fără viceprimar și consilieri pentru o zi!

Cățiva oameni determinați au participat, ieri dimineață, la o ședință a Consiliului Judetean Constanta. Încă sub impresia puternică a tragediei de la Colectiv și a manifestațiilor anticorupție, constănțenii au folosit prilejul amintit pentru a semnala că au trecut mai bine de 20 de luni de când trei tinere au pierit în flăcările ce au mistuit Restaurantul Beirut iar vinovații mișună în libertate pe spinarea corupției.

Previzibil pentru cei mai mulți cetățeni sătui de flituiala consilierilor locali aflați în afara spoturilor electorale, reacția respectivilor a demonstrat încă o dată că acestia dau dovada de unitate și consens doar când e vorba de fuga de responsabilitate: au încercat să conteste protestul iar când tensiunea camerelor de filmat i-a copleșit și-au rotit ochii peste cap precum miresele și au fugit fără să respire din sala de dezbateri!

În sala unde ar fi trebuit să discute problemele care au depopulat acest județ a rămas doar un banner ținut de câțiva oameni disperați ,”BEIRUT, CORUPȚIA UCIDE!”…

SONY DSC

O singură întrebare a pus pe fugă toată administrația locală! Imaginile atașate în care ochii “edilului” Decebal Făgădău clipesc grăbiți în spatele bannerului care pârjolea “aleșii” urbei cu mesajul anticorupție, fuga umilitoare și lipsa de responsabilitate, umanitate și respect față de Constanța mai au nevoie de vreo explicație?

 

Reprezentanții partidelor care cerșesc Constanței voturi în campanii extrem de costisitoare au dispărut pe ușă, fără să le ceară nimeni socoteală cum și-au justificat ziua de “muncă”, în fața unei singure întrebări: “Cine sunt vinovații, dupa aproape doi ani de anchete și tăceri fără răspuns, de moartea celor trei destine stinse în incendiul de la Beirut?”

O singură întrebare, doar una, a fost suficientă pentru ca toate acele priviri care își acordă pretenții și demnități imaginare să arunce săgeți de ură și apoi să dispară dupa ușa pe care o deschid inutil de prea multă vreme…

 

“Paznicii, adevărații lorzi ai PSD si PNL !”

Protestatarii care se strâng zilnic împotriva corupției acestui stat în zona hărții de mozaic din Parcul Primăriei Constanța au avut însă o imensă satisfacție! Atitudinea individului cu atribuții de primar al Constanței a facut apel DISPERAT la slujbașii devotați ca să îi scoată afara pe cei ce au “cutezat” să pună o singură întrebare din sediul administrației! Este cel mai decisiv semn al impotenței, trădării și lipsei de legitimitate al unor pretinși politicieni: apelul la gardieni ca să îi ferească de privirile celor față de care au jurat sa îi servească! Atât a mai rămas din zecile de mii de euro investite de PSD și PNL in sondajele de opinie pentru ciolanul numit Constanța: apelul sufocat la paznicii instituției!

Sursa foto: dfm.productions.ro@gmail.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro