Criteriul National

,,S-a aruncat suicidal în fața mașinilor de pe centura Aurel Vlaicu, dar nu i-a păsat nimănui”

decembrie 23
17:38 2015

 

sinucidere-esuata-in-rusia-aruncatul-in-fata-30c3a1379eb40564a3-920-0-1-95-0

,,În data zile de 20 decembrie 2015 mă deplasam cu autoturismul în oraşul Constanța pe bulevardul Aurel Vlaicu dinspre Mamaia în direcția Obor. În jurul orei 14:20, în dreptul stației Raja,pe neaşteptate îmi sare în fața masinii un tânăr îmbrăcat în negru. Cu o manevră disperată reușesc să îl evit și nu mi-a venit să cred că a continuat un slalom periculos printre mașini într-o zonă în care regimul de viteză este de 70 km la oră. Am întors mașina repede la giratoriul Ştefăniţă Vodă și am oprit in dreptul lui. Miraculos a ajuns nevatamat pe partea estică a bulevardului unde se ținea de gard plângând. Era într-o stare foarte avansată de ebrietate dar în câteva secunde l-am convins să se urce în mașină.După câteva momente de uluire, am sunat la 112 unde am anunțat situatia lui periculoasă. Cu greu înţelegeam din ceea ce încerca să spună,deoarece plângea şi nu puteam să depistez care este motivul  gestului său. Nu știu de cât timp făcea slalom printre mașini, dar mai mult decât evident că se afla de ceva vreme în zonă și că nimeni nu s-a oprit să vadă ce se întâmplă cu el. Probabil că oamenii erau mult mai preocupați să ajungă la supermarketurile din zonă.

În clipa în care am pomenit de poliție și salvare a inceput aproape să țipe disperat, așa că am încercat cu calm să ajung cu el la spital ,nefiind foarte conștient de poziția noastră în oraş. La spital, mi s-a spus că nu poate decât sa îl consulte.cu chiu, cu vai a ajuns și un echipaj de poliție după noi care își notase greșit numărul meu de telefon de la operatorul 112. Reactia polițiștilor (poliția națională) mă scuteşte de orice fel de comentariu: ,,nu avem ce să-i facem, nu vezi că-i beat, ori drogat. Este treaba primăriei, a poliției locale” ?!

Am stat vreme de aproximativ două ore impreuna cu Valentin. În acest timp a mâncat, a băut apă și mi-a povestit tragedia separării de femeia lui cu care are doi copii. Ne-am despărțit în apropiere de Sala Sporturilor,a rămas să se mai odihnească în parc pe bancă ca apoi să ajungă spre locația sa având numărul meu de telefon scris pe o hârtie.

Luni am fost plecat din localitate sprijinind cu un transport acţiunea Crucea Roșie în mai multe locații, dar am telefonat cu el și marți ne-am întâlnit încercând să-l ajut. Am mers la Primărie si Arhiepiscopie – dar n- am aflat niciun fel de sprijin.

Valentin are nevoie de o cameră măcar 2-3 zile pentru a se odihni și a se spăla.Iar minimul de confort ce l-am oferit a fost faptul că  am reuşit preătindu-i deja o geantă de haine. Am telefonat a doua zi la cabinetul interimarului Făgădău și conducerea Crucea Roșie Constanța (unde sunt membru ), dar am avut acelaşi  răspuns: ,,apelați Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului” unde mi s-a confirmat de asemenea ca nu se poate face nimic, deoarece  se ocupă doar de copii nevoiași sau persoane mature cu certificat de handicap” mai relatează arhitectul și activistul Andrei Chivu pe rețelele de socializare.

În 2015 în mijlocul unui oraș de 300 de mii de locuitori „civilizați”, Valentin de 27 de ani, crescut în orfelinat, foarte coerent și cooperant zace pe străzi în frig căutând liniștea măcar într-o cutie cu bere în timp ce conducerile instituţiilor de stat, a societăților și asociațiilor umanitare ciocnesc poate o șampanie de sfârșit de an fericiți că au încununat cu succes un an de activitate în aşa proclamata …civilizație.

Sursa foto google.com – ilustreaza o intamplare cel putin lafel de periculoasa ca cea descrisa in textul de mai sus

UPDATE 1: 25 decembrie2015 – ora 22:30 – Valentin a primit haine curate, medicamente pentru ranile de la picioare si un bilet de tren pentru Iasi in aproprierea caruia se afla Localitatea Liţcani acolo unde o matusa de-a lui locuieste – continuare in articolul: dupa-patru-ani-in-canal-si-multiple-tentative-suicidale-in-tren-spre-familie-de-craciun

UPDATE 2: 26 decembrie2015 ora 09:30 – Valentin a ajuns la Iasi si se deplaseaza catre comuna Liţcani

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru acest document şi totodată va urmări îndeaproape evoluţia acestui caz.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo