Criteriul National

S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA

S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA
octombrie 09
19:13 2016

CETĂȚENI FIȚI VIGILENȚI. S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA.

a

Astăzi am avut ocazia să audiez la radio promisiunile electorale ale PSD-ului, spuse într-o manieră foarte șmecherească. Astfel, liderul partidului a anunțat că dacă PSD câștigă aceste alegeri din 11 decembrie 2016, sau dacă le va câștiga alături de ALDE, adică dacă va avea o majoritate confortabilă în parlament, va da primul ministru al guvernului și va face el guvernul, atunci, până în anul 2020, românul va avea parte numai de pâine și miere, cam în toate domeniile.

Lăudabile ce să zic aceste intenții de reducere a taxelor, impozitelor, de creștere a salariilor, a punctului de pensie, de apariția a noi locuri de muncă, de demararea unui amplu program de investiții cam în toate domeniile, etc., etc.

Se vede bine că la realizarea de strategii politice există un colectiv bine instruit care are habarul necesar de formulare a unor obiective mult râvnite de electoratul român, căci de aici vin voturile.

Dacă obiectivele au fost bine și chiar încurajator formulate, lipsesc nominalizate țintele pe care urmează să le atingă și care nici nu au fost formulate, lisește elementul de cuantificare a elementului timp dispus în etape și mai ales programul pe care ar trebui să-l promoveze pentru a verifica cum pot fi realizate și aduse la îndeplinire aceste ținte politice, sau etape intermediare de derulare a proiectului politic.

Promisiunea este clară, totul se va realiza și judeca numai la finele anului 2020, adică peste patru ani. Această omisiune referitoare la formularea și definirea țintelor politice este făcută cu mare tâlc și mai ales bine gândită, mergând pe următorul scenariu: SĂ CÂȘTIGĂM NOI ALEGERILE ȘI PE URMĂ VOM VEDEA.

Văd că toți încep să promită marea cu sarea, căci pe parcurcursul celor patru ani mai sunt tot felul de evenimente cum ar fi demisii, ieșiri de la guvernare etc. Dacă țintele politice care trebuie bine formulate, apoi cuantificate în totalitatea lor și urmărite sub aspectul performanței politice a îndeplinirii programului de guvernare propus lipsesc, ele fiind singurele elemente care pot garanta de la an la an, sau de la o etapă la alta sistemul de atincere a obiectivelor politice, cum mai pot fi trași la răspundere politicienii PSD + ALDE asupra modului de îndeplinire a promisiunilor electorale?

Nu se vorbește nimic despre modul cum se vor asigura fondurile bănești pentru promovarea acestui program plin de promisiuni atractive. Se vede clar că se evită de către autorii acestei strategii ca cetățeanul plătitor de taxe și impozite să nu fie informat și mai ales să nu cunoască nimic asupra domeniilor care urmează a se dezvolta și mai ales cu ce performanță în producerea de venituri vor veni în urma noilor politici promovate. Se dorește ca nimeni să nu cunoască etapele intermediare necesar a se derula pentru a ajunge în final să spui UITE BILANȚUL, NOI PSD-ul AM REUȘIT SĂ DUCEM LA BUN SFÂRȘIT PROGRAMUL POLITIC ANUNȚAT ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ.

Bănuiesc că toate partidele așa-zis mari sau tradiționale vor intra în această licitație a promisiunilor lipsite de realism și mai ales de o susținere științifică care ar trebui să le facă și credibile. Promisiunile vor avea caracter pur general cu prioritate în domeniul social, dar pe ce bază se vor materializa ele, rămâne încă un mare mister.

Iată de ce îmi manifest totala neîncredere față de programul politic lansat astăzi de PSD, care mai are o mare hibă, nu se leagă de raportările reale ale performanțelor anterioare, când a fost la guvernare și promis că face, că drege, dar în realitate tot ce a făcut s-a văzut, adică ori s-a ales praful (vezi autostrăzile), ori au fost așa de minuscule că sunt și astăzi greu vizibile sau chiar invizibile.

b

În aceste condiții propun ca cetățenii educați să participe activ la dezbaterea acestor programe, indiferent din partea cărui partid politic provin ele, să pună întrebări ca să se poată lămuri și apoi să voteze în deplină cunoștiinșă de cauză. Nu trebuie să vă lăsați păcăliți de cifre, de bunele intenții sau de o vorbărie frumoasă și bine mesteșugită pentru a aiuri sau aburi auditorul. Trebuie să arătăm că abureala nu mai ține, că seriozitatea și profesionalismul sunt elementele cheie care pot califica un partid politic ca lider pe scena politică a țării în viitorii patru ani.

Sursa foto : welcome2romania.wordpress.com,

Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo