Criteriul National

S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA

S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA
octombrie 09
19:13 2016

CETĂȚENI FIȚI VIGILENȚI. S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE MINCIUNI ÎN PROGRAMELE DE GUVERNARE ALE PARTIDELOR POLITICE DIN ROMÂNIA.

a

Astăzi am avut ocazia să audiez la radio promisiunile electorale ale PSD-ului, spuse într-o manieră foarte șmecherească. Astfel, liderul partidului a anunțat că dacă PSD câștigă aceste alegeri din 11 decembrie 2016, sau dacă le va câștiga alături de ALDE, adică dacă va avea o majoritate confortabilă în parlament, va da primul ministru al guvernului și va face el guvernul, atunci, până în anul 2020, românul va avea parte numai de pâine și miere, cam în toate domeniile.

Lăudabile ce să zic aceste intenții de reducere a taxelor, impozitelor, de creștere a salariilor, a punctului de pensie, de apariția a noi locuri de muncă, de demararea unui amplu program de investiții cam în toate domeniile, etc., etc.

Se vede bine că la realizarea de strategii politice există un colectiv bine instruit care are habarul necesar de formulare a unor obiective mult râvnite de electoratul român, căci de aici vin voturile.

Dacă obiectivele au fost bine și chiar încurajator formulate, lipsesc nominalizate țintele pe care urmează să le atingă și care nici nu au fost formulate, lisește elementul de cuantificare a elementului timp dispus în etape și mai ales programul pe care ar trebui să-l promoveze pentru a verifica cum pot fi realizate și aduse la îndeplinire aceste ținte politice, sau etape intermediare de derulare a proiectului politic.

Promisiunea este clară, totul se va realiza și judeca numai la finele anului 2020, adică peste patru ani. Această omisiune referitoare la formularea și definirea țintelor politice este făcută cu mare tâlc și mai ales bine gândită, mergând pe următorul scenariu: SĂ CÂȘTIGĂM NOI ALEGERILE ȘI PE URMĂ VOM VEDEA.

Văd că toți încep să promită marea cu sarea, căci pe parcurcursul celor patru ani mai sunt tot felul de evenimente cum ar fi demisii, ieșiri de la guvernare etc. Dacă țintele politice care trebuie bine formulate, apoi cuantificate în totalitatea lor și urmărite sub aspectul performanței politice a îndeplinirii programului de guvernare propus lipsesc, ele fiind singurele elemente care pot garanta de la an la an, sau de la o etapă la alta sistemul de atincere a obiectivelor politice, cum mai pot fi trași la răspundere politicienii PSD + ALDE asupra modului de îndeplinire a promisiunilor electorale?

Nu se vorbește nimic despre modul cum se vor asigura fondurile bănești pentru promovarea acestui program plin de promisiuni atractive. Se vede clar că se evită de către autorii acestei strategii ca cetățeanul plătitor de taxe și impozite să nu fie informat și mai ales să nu cunoască nimic asupra domeniilor care urmează a se dezvolta și mai ales cu ce performanță în producerea de venituri vor veni în urma noilor politici promovate. Se dorește ca nimeni să nu cunoască etapele intermediare necesar a se derula pentru a ajunge în final să spui UITE BILANȚUL, NOI PSD-ul AM REUȘIT SĂ DUCEM LA BUN SFÂRȘIT PROGRAMUL POLITIC ANUNȚAT ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ.

Bănuiesc că toate partidele așa-zis mari sau tradiționale vor intra în această licitație a promisiunilor lipsite de realism și mai ales de o susținere științifică care ar trebui să le facă și credibile. Promisiunile vor avea caracter pur general cu prioritate în domeniul social, dar pe ce bază se vor materializa ele, rămâne încă un mare mister.

Iată de ce îmi manifest totala neîncredere față de programul politic lansat astăzi de PSD, care mai are o mare hibă, nu se leagă de raportările reale ale performanțelor anterioare, când a fost la guvernare și promis că face, că drege, dar în realitate tot ce a făcut s-a văzut, adică ori s-a ales praful (vezi autostrăzile), ori au fost așa de minuscule că sunt și astăzi greu vizibile sau chiar invizibile.

b

În aceste condiții propun ca cetățenii educați să participe activ la dezbaterea acestor programe, indiferent din partea cărui partid politic provin ele, să pună întrebări ca să se poată lămuri și apoi să voteze în deplină cunoștiinșă de cauză. Nu trebuie să vă lăsați păcăliți de cifre, de bunele intenții sau de o vorbărie frumoasă și bine mesteșugită pentru a aiuri sau aburi auditorul. Trebuie să arătăm că abureala nu mai ține, că seriozitatea și profesionalismul sunt elementele cheie care pot califica un partid politic ca lider pe scena politică a țării în viitorii patru ani.

Sursa foto : welcome2romania.wordpress.com,

Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul