Criteriul National

S-a descoperit cum au fost create piramidele de la gizeh

S-a descoperit cum au fost create piramidele de la gizeh
noiembrie 02
17:23 2018

In final s-a rezolvat si misterul construirii celei mai vechi si singurei supravietuitoare dintre cele Sapte Minuni ale lumii antice

Misterul construirii piramidelor din Egipt a constituit timp de secole obiect de studiu pentru oamenii de stiinta din intreaga lume. In timp ce unii teoreticieni ai conspiratiei au sugerat ca extraterestri ar putea fi implicati in aceasta enigma, in mod deloc surprinzator, oamenii de stiinta si arheologii nu au fost convinsi de aceste teorii, foarte atractive pentru scenaristii de filme stiintifico-fantastice. Cotidianul Daily Express a publicat in editia sa electronica, un articol in care oamenii de stiinta prezinta dovezile care explica modul in care au fost construite aceste capodopere de inginerie antica.

Timp de secole a fost unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, dar noi dovezi arata cum egiptenii au reusit sa transporte blocuri de 2,5 tone pe distante de peste 800 de km, blocuri din calcar si granit din care a fost construit mormantul faraonul Khufu in anul 2.600 inainte de Hristos.

Piramidele au fost construite din ordinul faraonilor, care recrutau arhitectii si inginerii de rang inalt ai vremii, pentru a supraveghea constructia lor. Dar lucrarile de constructie efectiva au fost lasate in sarcina unei armate de sclavi, care se crede ca au lucrat pentru constructia acestor edificii, doar in schimbul hranei.

Un sul antic de papirus care a fost gasit in portul de coasta Wadi Al-Jarf, a dat o noua perspectiva asupra rolului jucat de barcile egiptene in constructia Piramidei din Gizeh. Cu o inaltime de 146 m (astazi doar 138 m), Marea Piramida din Gizeh a fost cea mai mare structura construita de om pe Pamant pana in Evul Mediu.

Descoperirea unui papirus antic, care prezinta o barca de ceremonie si un sistem ingenios de canale cu apa, au scos la lumina infrastructura creata de constructori pentru transportarea enormelor blocuri de piatra necesare constructiei.

Materialul arheologic detaliaza modul in care mii de muncitori calificati au transportat 170.000 de tone de calcar de-a lungul Nilului in barci de lemn ancorate cu franghii si dirijate de acestia.

Papirusul a fost scris de un supraveghetor pe nume Merer, fiind singurul document de prima mana care explica modul de constructie al Marii Piramide si descrie in detaliu cum au fost expediate blocurile de piatra din calcar si granit din aval de Tura, spre Gizeh. In jurnalul sau, Merer descrie de asemenea, modul in care echipa sa a fost implicata in transformarea peisajului, prin deschiderea unor ecluze gigantice prin care s-a deviat apa din Nil, aceasta fiind dirijata spre piramida prin canalele create de om.

Sursa: www.getlokal.ro

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu