Criteriul National

S-a descoperit cum au fost create piramidele de la gizeh

S-a descoperit cum au fost create piramidele de la gizeh
noiembrie 02
17:23 2018

In final s-a rezolvat si misterul construirii celei mai vechi si singurei supravietuitoare dintre cele Sapte Minuni ale lumii antice

Misterul construirii piramidelor din Egipt a constituit timp de secole obiect de studiu pentru oamenii de stiinta din intreaga lume. In timp ce unii teoreticieni ai conspiratiei au sugerat ca extraterestri ar putea fi implicati in aceasta enigma, in mod deloc surprinzator, oamenii de stiinta si arheologii nu au fost convinsi de aceste teorii, foarte atractive pentru scenaristii de filme stiintifico-fantastice. Cotidianul Daily Express a publicat in editia sa electronica, un articol in care oamenii de stiinta prezinta dovezile care explica modul in care au fost construite aceste capodopere de inginerie antica.

Timp de secole a fost unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, dar noi dovezi arata cum egiptenii au reusit sa transporte blocuri de 2,5 tone pe distante de peste 800 de km, blocuri din calcar si granit din care a fost construit mormantul faraonul Khufu in anul 2.600 inainte de Hristos.

Piramidele au fost construite din ordinul faraonilor, care recrutau arhitectii si inginerii de rang inalt ai vremii, pentru a supraveghea constructia lor. Dar lucrarile de constructie efectiva au fost lasate in sarcina unei armate de sclavi, care se crede ca au lucrat pentru constructia acestor edificii, doar in schimbul hranei.

Un sul antic de papirus care a fost gasit in portul de coasta Wadi Al-Jarf, a dat o noua perspectiva asupra rolului jucat de barcile egiptene in constructia Piramidei din Gizeh. Cu o inaltime de 146 m (astazi doar 138 m), Marea Piramida din Gizeh a fost cea mai mare structura construita de om pe Pamant pana in Evul Mediu.

Descoperirea unui papirus antic, care prezinta o barca de ceremonie si un sistem ingenios de canale cu apa, au scos la lumina infrastructura creata de constructori pentru transportarea enormelor blocuri de piatra necesare constructiei.

Materialul arheologic detaliaza modul in care mii de muncitori calificati au transportat 170.000 de tone de calcar de-a lungul Nilului in barci de lemn ancorate cu franghii si dirijate de acestia.

Papirusul a fost scris de un supraveghetor pe nume Merer, fiind singurul document de prima mana care explica modul de constructie al Marii Piramide si descrie in detaliu cum au fost expediate blocurile de piatra din calcar si granit din aval de Tura, spre Gizeh. In jurnalul sau, Merer descrie de asemenea, modul in care echipa sa a fost implicata in transformarea peisajului, prin deschiderea unor ecluze gigantice prin care s-a deviat apa din Nil, aceasta fiind dirijata spre piramida prin canalele create de om.

Sursa: www.getlokal.ro

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu