Criteriul National

„S-a dus, uite cum dansează” – Rachetă antitanc lansată de militarii ucraineni lovește în plin un blindat rusesc ascuns între copaci

martie 11
13:08 2022

Forțele ucrainene luptă la tot pasul împotriva avansului de blindate rusești, iar în multe situații au reușit să distrugă tancurile rusești folosindu-se de sistemele portabile anti-tanc, fie că vorbim de cele primite de la vest – Javelin sau NLAW, fie că vorbim de soluțiile de rachete autohtone ale ucrainenilor.

Ucrainenii lovesc un tanc rusescFoto: Captura Twitter

Într-un nou clip publicat de către armata Ucrainei este prezentată lansarea unei rachete antitanc cu sistemul ucrainean Stugna-P, rachetă ce zboară câteva kilometri și lovește în plin un tanc rusesc ascuns între niște copaci.

Nu este clar unde sau când a avut loc confruntarea, dar ea ar putea să fi avut loc în apropierea Kievului, acolo unde noi imagini satelitare au arătat că blindatele rusești din celebrul convoi lung de zeci de kiloemtri au început să se disperseze prin localitățile și pădurile din jurul capitalei Ucrainei.

„Uite-o. S-a dus. Uite-o. Dansează”, ar fi dialogul militarilor ucraineni după ce au lansat rachetă, transmit forțele ucrainene care publică video-ul .

Cât de mult ar fi costat-o pe Rusia cele două săptămâni de război – Bilanțul pierderilor

Potrivit ultimului bilanț publicat de Ucraina, în 15 zile de război Rusia ar fi pierdut peste 350 de tancuri și peste 1.100 de blindate.

Trupele ucrainene susțin că au reușit până acum să respingă orice tentativă de ofensivă a armatei ruse în zona Kiev, atât în vest în zona Irpin-Bucha, cât și în est în Brovarî.

Joi ucrainenii au publicat imagini cu un atac spectaculos asupra unui convoi de tancuri și blindate rusești la est de Kiev, atac în care ar fi reușit să elimine unul dintre comandanții importanți ai rușilor.

O parte din vedetele războiului de până acum au fost dronele turcești Bayraktar TB-2 pe care forțele ucrainene le-au folosit foarte eficient împotriva rușilor, atât ca armă împotriva blindatelor rusești, cât și ca vector de imagine în războiul informațional.

În primele zile vedetele atacurilor ucrainene au fost armele portabile antitanc Javelin și NLAW, primite ca ajutor din partea statelor occidentale înainte de izbucnirea conflictului.

În același timp, în prima săptămână de război succes au mai avut și dronele Bayraktar TB-2 cumpărate din Turcia cu care ucrainenii au reușit să lovească convoaie rusești și chiar sisteme de rachete antiaeriene.

––

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul