Criteriul National

S-a votat lichidarea RADET Constanta

S-a votat lichidarea RADET Constanta
martie 30
09:44 2015

Administraţia Mazăre vrea să integreze RADET-ul şi CET-ul în SACET

Consiliul Local Municipal a votat luni, în şedinţa ordinară a lunii martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET Constanţa SA prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipiul Constanţa a acţiunilor statului roman la Electrocentrale Constanţa SA, precum şi un proiect legat de implementare a memorandumului mai sus menţionat şi a creării SACET (Serviciul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică) “prin actualizarea inventarului domeniului public al municipiului Constanţa cu privire la reţelele de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente, conform paragrafului III, pct. 4 al anexei la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, în vederea transmiterii acestora în administrarea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa”.

Conform proiectului de hotărâre privind implementarea Memorandumului Guvernului din martie 2013 şi crearea SACET, prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipalitate a acţiunilor statului român la Electrocentrale Constanţa SA (actuala denumire a CET Palas), administraţia publică locală va prelua aceste acţiuni doar în anumite condiţii, aşa cum prevede de altfel şi numele proiectului. Articolul 1 al proiectului prevede că „se aprobă preluarea de către municipiul Constanţa, în domeniul privat, fără plată, la îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 3 a tuturor acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Constanţa SA, cu sediul în Constanţa, Bdul Aurel Vlaicu nr. 123, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J13/23/2015 şi având cod unic de înregistrare 33636420”. Articolul 2 al aceluiaşi proiect menţionează că primarul municipiului Constanţa este mandatat să efectueze demersurile necesare, conform legii, pe lângă Guvernul României, pentru aprobarea de către Executiv a transferului în domeniul privat al municipiului Constanţa a acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Electrocentrale SA”. Aşa cum reiese din articolul 3, preluarea de către municipiul Constanţa a acţiunilor la CET, aflate în proprietatea statului, „se va efectua sub condiţia şi la data remedierii neregularităţilor care au avut loc la efectuarea divizării Electrocentrale Bucureşti SA, astfel cum sunt detaliate în adresa nr. 165469/17.12.2014 transmisă de către Primăria municipiului Constanţa către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de afaceri, precum şi a celor menţionate în acţiunea în anulare a divizării Electrocentrale Bucureşti SA, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 42589 din data de 23.03.2015, depusă la Tribunalul Bucureşti”. Totodată, aşa cum prevede articolul 4 al acestui proiect, primarul e mandatat „pentru identificarea şi adoptarea tuturor măsurilor pentru a se asigura îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, inclusiv prin formularea de acţiuni în justiţie, în vederea preluării acţiunilor statului la Electrocentrale Constanţa SA şi a realizării SACET integrat în municipiul Constanţa, ca urmare a fuziunii acesteia cu societatea rezultată din reorganizarea RADET Constanţa”.

sursa: ziuadeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro