Criteriul National

S-a votat lichidarea RADET Constanta

S-a votat lichidarea RADET Constanta
martie 30
09:44 2015

Administraţia Mazăre vrea să integreze RADET-ul şi CET-ul în SACET

Consiliul Local Municipal a votat luni, în şedinţa ordinară a lunii martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET Constanţa SA prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipiul Constanţa a acţiunilor statului roman la Electrocentrale Constanţa SA, precum şi un proiect legat de implementare a memorandumului mai sus menţionat şi a creării SACET (Serviciul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică) “prin actualizarea inventarului domeniului public al municipiului Constanţa cu privire la reţelele de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente, conform paragrafului III, pct. 4 al anexei la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, în vederea transmiterii acestora în administrarea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa”.

Conform proiectului de hotărâre privind implementarea Memorandumului Guvernului din martie 2013 şi crearea SACET, prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipalitate a acţiunilor statului român la Electrocentrale Constanţa SA (actuala denumire a CET Palas), administraţia publică locală va prelua aceste acţiuni doar în anumite condiţii, aşa cum prevede de altfel şi numele proiectului. Articolul 1 al proiectului prevede că „se aprobă preluarea de către municipiul Constanţa, în domeniul privat, fără plată, la îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 3 a tuturor acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Constanţa SA, cu sediul în Constanţa, Bdul Aurel Vlaicu nr. 123, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J13/23/2015 şi având cod unic de înregistrare 33636420”. Articolul 2 al aceluiaşi proiect menţionează că primarul municipiului Constanţa este mandatat să efectueze demersurile necesare, conform legii, pe lângă Guvernul României, pentru aprobarea de către Executiv a transferului în domeniul privat al municipiului Constanţa a acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Electrocentrale SA”. Aşa cum reiese din articolul 3, preluarea de către municipiul Constanţa a acţiunilor la CET, aflate în proprietatea statului, „se va efectua sub condiţia şi la data remedierii neregularităţilor care au avut loc la efectuarea divizării Electrocentrale Bucureşti SA, astfel cum sunt detaliate în adresa nr. 165469/17.12.2014 transmisă de către Primăria municipiului Constanţa către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de afaceri, precum şi a celor menţionate în acţiunea în anulare a divizării Electrocentrale Bucureşti SA, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 42589 din data de 23.03.2015, depusă la Tribunalul Bucureşti”. Totodată, aşa cum prevede articolul 4 al acestui proiect, primarul e mandatat „pentru identificarea şi adoptarea tuturor măsurilor pentru a se asigura îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, inclusiv prin formularea de acţiuni în justiţie, în vederea preluării acţiunilor statului la Electrocentrale Constanţa SA şi a realizării SACET integrat în municipiul Constanţa, ca urmare a fuziunii acesteia cu societatea rezultată din reorganizarea RADET Constanţa”.

sursa: ziuadeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo