Criteriul National

Să fim pe fază…

Să fim pe fază…
ianuarie 29
14:33 2017
Mereu avem de ales !
s
 
   Auzim și spunem frecvent : – Nu știu ce să aleg !  De ce mă pui să aleg ? – Am de ales ? – Fie cum o fi ! – Alegi, alegi , până când ce-i mai rău culegi; – Alege tu în locul meu !
 
   Nu-mi place !  De ce trebuie să se întâmple așa ?
 
   Lumea în care trăim, noi, pământenii, este o lume a contrariilor, cu o mulțime de variante pentru fiecare situație din care numai una este cea bună pe care trebuie să o aleagă fiecare .
 
   E și mai greu deoarece mulâi au senzația de a fi băgați… în ceață !
 
 Să ne lamurim cu un exemplu. Ai lucrat în afara țării , la cei 30 de ani ai acționat cu chibzuiță, nu ai risipit banii  și ai economii de 30,000 de EURO. Vrei să-i investești, adică să te pregătești de viitor. Te-ai gândit la două variante :
Prima e să-ți cumperi o mașină trăznet ca să rupi gura târgului, iar cea de-a doua e să-ți cumperi teren și să începi construcția casei tale.
  Acum se va „arăta ” pregătirea ta pentru viață : alegi lucrul secundar- mașina- și „o inregistrezi in mintea ta ca fiind ceva PRINCIPAL ” sau , vezi dincolo de ziua de azi…și alegi casa, ca principal .
  Totul depinde de VOINȚA și de LIBERUL ARBITRU , sub condiția că alegerea ta săî fi fost libera. Cum niciodată nu suntem singuri când e vorba de bani, cei  „care ne iubesc „ – așa zișii prieteni, având propriile lor interese- pot să ne sugereze subtil ce să alegem , așa ca și cum IDEEA ar fi fost a noastră.
   Alegerea , bună sau rea, este proba de foc a măsurii noastre !
 
    Ai ales, ești singurul RESPONSABIL pentru consecințe !
 
    Cum să facem sa nu alegem greșit ?
 
Nu există rețete general valabile. Cu prudență și chibzuință putem cântări care ” variantă” este cea care îmi trebuie pentru nevoile care sunt permanente în viața noastră, cum ar fi locuința. 
  Puteți cere și sfatul unuia cu experiență, total dezinteresat ( uneori și părinții se gândesc la ei si după aceea la tine !). 
   Fii fără frică și alege cu inima și mintea ta !
Sursa foto Gossip Me
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro