Criteriul National

Să fim pe fază…

Să fim pe fază…
ianuarie 29
14:33 2017
Mereu avem de ales !
s
 
   Auzim și spunem frecvent : – Nu știu ce să aleg !  De ce mă pui să aleg ? – Am de ales ? – Fie cum o fi ! – Alegi, alegi , până când ce-i mai rău culegi; – Alege tu în locul meu !
 
   Nu-mi place !  De ce trebuie să se întâmple așa ?
 
   Lumea în care trăim, noi, pământenii, este o lume a contrariilor, cu o mulțime de variante pentru fiecare situație din care numai una este cea bună pe care trebuie să o aleagă fiecare .
 
   E și mai greu deoarece mulâi au senzația de a fi băgați… în ceață !
 
 Să ne lamurim cu un exemplu. Ai lucrat în afara țării , la cei 30 de ani ai acționat cu chibzuiță, nu ai risipit banii  și ai economii de 30,000 de EURO. Vrei să-i investești, adică să te pregătești de viitor. Te-ai gândit la două variante :
Prima e să-ți cumperi o mașină trăznet ca să rupi gura târgului, iar cea de-a doua e să-ți cumperi teren și să începi construcția casei tale.
  Acum se va „arăta ” pregătirea ta pentru viață : alegi lucrul secundar- mașina- și „o inregistrezi in mintea ta ca fiind ceva PRINCIPAL ” sau , vezi dincolo de ziua de azi…și alegi casa, ca principal .
  Totul depinde de VOINȚA și de LIBERUL ARBITRU , sub condiția că alegerea ta săî fi fost libera. Cum niciodată nu suntem singuri când e vorba de bani, cei  „care ne iubesc „ – așa zișii prieteni, având propriile lor interese- pot să ne sugereze subtil ce să alegem , așa ca și cum IDEEA ar fi fost a noastră.
   Alegerea , bună sau rea, este proba de foc a măsurii noastre !
 
    Ai ales, ești singurul RESPONSABIL pentru consecințe !
 
    Cum să facem sa nu alegem greșit ?
 
Nu există rețete general valabile. Cu prudență și chibzuință putem cântări care ” variantă” este cea care îmi trebuie pentru nevoile care sunt permanente în viața noastră, cum ar fi locuința. 
  Puteți cere și sfatul unuia cu experiență, total dezinteresat ( uneori și părinții se gândesc la ei si după aceea la tine !). 
   Fii fără frică și alege cu inima și mintea ta !
Sursa foto Gossip Me
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo