Criteriul National

Să fim pe fază…

Să fim pe fază…
ianuarie 29
14:33 2017
Mereu avem de ales !
s
 
   Auzim și spunem frecvent : – Nu știu ce să aleg !  De ce mă pui să aleg ? – Am de ales ? – Fie cum o fi ! – Alegi, alegi , până când ce-i mai rău culegi; – Alege tu în locul meu !
 
   Nu-mi place !  De ce trebuie să se întâmple așa ?
 
   Lumea în care trăim, noi, pământenii, este o lume a contrariilor, cu o mulțime de variante pentru fiecare situație din care numai una este cea bună pe care trebuie să o aleagă fiecare .
 
   E și mai greu deoarece mulâi au senzația de a fi băgați… în ceață !
 
 Să ne lamurim cu un exemplu. Ai lucrat în afara țării , la cei 30 de ani ai acționat cu chibzuiță, nu ai risipit banii  și ai economii de 30,000 de EURO. Vrei să-i investești, adică să te pregătești de viitor. Te-ai gândit la două variante :
Prima e să-ți cumperi o mașină trăznet ca să rupi gura târgului, iar cea de-a doua e să-ți cumperi teren și să începi construcția casei tale.
  Acum se va „arăta ” pregătirea ta pentru viață : alegi lucrul secundar- mașina- și „o inregistrezi in mintea ta ca fiind ceva PRINCIPAL ” sau , vezi dincolo de ziua de azi…și alegi casa, ca principal .
  Totul depinde de VOINȚA și de LIBERUL ARBITRU , sub condiția că alegerea ta săî fi fost libera. Cum niciodată nu suntem singuri când e vorba de bani, cei  „care ne iubesc „ – așa zișii prieteni, având propriile lor interese- pot să ne sugereze subtil ce să alegem , așa ca și cum IDEEA ar fi fost a noastră.
   Alegerea , bună sau rea, este proba de foc a măsurii noastre !
 
    Ai ales, ești singurul RESPONSABIL pentru consecințe !
 
    Cum să facem sa nu alegem greșit ?
 
Nu există rețete general valabile. Cu prudență și chibzuință putem cântări care ” variantă” este cea care îmi trebuie pentru nevoile care sunt permanente în viața noastră, cum ar fi locuința. 
  Puteți cere și sfatul unuia cu experiență, total dezinteresat ( uneori și părinții se gândesc la ei si după aceea la tine !). 
   Fii fără frică și alege cu inima și mintea ta !
Sursa foto Gossip Me
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo