Criteriul National

Să-i dăm Țezarului ce-i al Țezarului… un poliș la coroană

Să-i dăm Țezarului ce-i al Țezarului… un poliș la coroană
august 28
15:56 2017

imag articol_ce_i_al_tzerului

mare supriza sambata si duminica la malul marii, primul concert simfonic in piata publica din istoria recenta a orasului, administratia originala de nu se poate (detalii) , baga sparle si apoi se lauda la locuitorii orasului ca ce tare ete ea in brandul cultural. Intr-un oras  in care institutia operei este o prezenta fantomatica din pacate in subconstientul colectiv si a caror scaune sunt cel mult pe jumatate ocupate la reprezentatii, a fost invitata Sarah Chang in spectacolul de duminica, care la drept vorbind a intepretat mult mai slab Porumbescu decat ar fi facut-o vioara intai TNOB la spectacolul de duminica 27aug2017 in pta Ovidiu organizat de Filiala Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii si decartat de primaria Constantei. Ce sa vezi, nasosul prezentator asa cum mandru s-a auto-intitulat, actorul Caramitru a strigat sus si tare ca el aici in Constanta se simte cel mai roman si mai latin invitand la un moment dat pe scena pe primarul Miau-miau sa-i ofere flori celebrei violoniste. Ce face un nene supranumit „om de cultura” cand vine onorariul grasut de prezentator? pai se cam chichilica pe ea de cultura si in loc sa-i rupa urechile si frunzele ruginite din laurii edilului pentru bataia de joc in care este administrata zona istorica, a urlat tare: „asa cum se cuvine, primarul ofera flori artistei Sarah Chang”. Dar sa nu uitam un exemplu si mai rau, in care talentul o ia razna dupa cascaval – Mircea Dianconu +

caramitru latinul

asa cum mai sus reiteram, idee nu este rea si nici prea originala, ciumosii rosi doar se tem ca altcineva sa nu iasa in fata cu evenimente, asa ca fura idei pe care le pune in practica pe bani publici, foarte bine si frumos, ceva constructiv, dar totusi cat de multi locuitori au probleme cu dioptriile si nu observa doar rana continua urbanistica din zona istorica, dar si situatia precara in care se afla cladirea operei constantene. Adica Sarah care canta foarte slab Porumbescu din pacate merita flori, iar opera Constanta merita buruieni?

oepra

cine isi inchipuie ca edificiul Cazinou Constanta este singura problema a zonei istorice, se insala amarnic. Cazinoul este doar simbolul prostiei administrative si a dispretului colectiv. Recent a avut loc o expozitie in cadrul unui festival de arta – detalii

imag articol

cazinoo-800x534

Cazinou Constanta

constanta-cazino-460x569 (1)

fotografiicazino2-1436100611

expo

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo