Criteriul National

Să înţelegem ce-i cu OUG nr.13/2017

Să înţelegem ce-i cu OUG nr.13/2017
februarie 05
09:08 2017
Dezlegare totală la ABUZURI ! 
2
 
 
  Mai e timp  sa spunem care sunt CONSECINTELE  MODIFICARII dispozitiilor penale care sanctioneaza  FAVORIZAREA faptuitorului  si abuzului in serviciu a functionarului public , incepand cu data de 11 februarie 2017, adoptate prin OUG nr.13 din 01 februarie 2017, art.I. 
 
I . NOUTATEA ABSOLUTA cu caracter „ unic ” consta in exonerarea de raspundere penala a celor care participa la elaborarea actelor normative( hotarari ale consiliilor locale, ordin de ministru, H.G , legi, ordonante emise de Guvern, legi) ,a celor care  emit, aproba sau adopta  aceste acte normative, care si-au exercitat atributiile cu incalcarea unor dispozitii exprese prevazute de lege, chiar in interes personal sau de grup.
Asa se  spune limpede in  art. 269 alin(4)  si art. 297 ali(3) cod penal, modificate. Sunt norme de dezincriminare a faptelor de abuz si de favorizarea faptuitorului, comise de catre cei cu atributii in emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative, adica de catre : „LEGIUITORI ” . Adio egalitate de tratament juridic  !. .
Cu alte cuvinte , e suficient sa intre in vigoare aceste prevederi – pe 11 februarie  a.c,  ca  cei care le-ar fi  „construit” in mod abuziv  sa nu mai pot fi trasi la raspundere penala .
 
II. Dupa 11 februarie 2017, abuzul in serviciu pentru a fi infractiune trebuie savarsit cu intentie directa, adica sa se dovedeasca ca functionarul public a prevazut rezultatul faptei sale, urmarind producerea lui prin savarsirea acelei fapte.
Acesta este intelesul sintagmei „cu stiinta „. Vom auzi : am facut-o din neatentie , din lipsa de experienta, a gresit si el ! Greu de dovedit INTENTIA DIRECTA !
 
 III. Conditionarea faptei penale de abuz in serviciu de producerea unei pagube de peste 200 000 lei . Aceasta va face, de exemplu,  ca demolarea casei tale, cu stiinta, printr-un act dat abuziv sa nu fie infractiune ; casa ta valoreaza doar 50 000 lei !
 
 IV. Si chiar daca organul de urmarire penala reuseste sa probeze infractiunea de abuz, functionarul public abuziv va fi pedepsit cu amenda sau inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Va mai exista vreo teama a functionarului public sa nu savarseaca abuzuri ? 
 Daca cel care  in mod abuziv adopta o LEGE este „curat” pentru ce motiv un ministru care da  un Ordin   cu valoare normativa, cu incalcarea legii, sau un primar care initiaza o Hotarare ilegala,  ar fi altfel ?
 
   Daca va ramane asa cum „EI „au stabilit : VIN VREMURI GRELE ! 
1
Sursa foto Mediafax
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro