Criteriul National

Să nu uităm de normalitate şi nici de Dumnezeu! EDITORIAL

Să nu uităm de normalitate şi nici de Dumnezeu! EDITORIAL
iulie 02
07:02 2016

Unde sunt acum acele drepturi, ale acelor oameni, mai precis ale acelor aproximativ trei milioane de români care s-au exprimat şi au semnat un memoriu pentru îndreptarea şi precizarea unei formulări din Constituţia României ?

familia-crestina1

Formularea care se vrea este una normală. Constitutia prevede ceva ambiguu, parcă lăsat oarecum neinspirat, cam intenţionat! De aceea, membrii Coaliției pentru Familiei au dorit şi au vrut ca iniţiativa legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea clară a familiei să fie formulată în termeni precişi!

Inițiatorii au militat si menționat faptul că o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimțite între un bărbat și o femeie.

Observăm şi chiar asistăm cu toţii la o premieră istorică, naţională şi europeană întrucât trei milioane de cetăţeni români într-un enorm efort de solidaritate au semnat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, mai precis a articolului 48, aliniatul 1, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre bărbat şi femeie. Înlocuirea textului actual din Constituţie – „căsătoria se bazează pe uniunea liber consimţită dintre soţi ” cu menţionarea ” dintre un bărbat şi o femeie ” reprezintă  normalitatea!  Nu soţi, ci bărbat şi femeie, aşa cum a spus şi a scris Dumnezeu.

Vă veţi întreba oare unde am găsit acest lucru… Dacă veţi avea curiozitatea şi veţi cerceta Vechiul Testament, veţi descoperi şi cu siguranţă îmi veţi şi da dreptate.

Revenind în actualitate, de la o vreme constat faptul că acest subiect este lăsat deoparte. Totuşi, cunoscând faptul că în această ţară majoritatea se declară creştin- ortodocşi, familişti, îmi este imposibil să nu exclam cum anume se petrece acest fenomen, de amnezie din partea autorităţilor.

a

În sprijinul celor menţionate stau chiar evidenţele, mai bine zis cele aproximativ 12.000 de dosare cu semnături care au fost aduse la sediul Senatului României cu un camion împreună cu o scrisoare simbolică de 30 metri lungime- cea mai lungă scrisoare adresată vreodată Parlamentului României ar fi un motiv suplimentar pentru a urgenta şi a schimba textul imperfect al Constituţiei!

Cercetând acest subiect m aflat că România se înscrie într-un anumit trend european în acest sens. Există o sumedenie de iniţiative la nivel european pentru definirea în aceşti termeni a căsătoriei şi avem  exemplele de anul trecut ale Croaţiei şi Sloveniei care au făcut deja referendumul soldat cu succes pentru înscrierea în Constituţiile lor a acestei definiţii a căsătoriei.

Acum, aş dori să ne aducem aminte de Vechiul Testament. Şi găsim în cartea Facerii cum Dumnezeu a creat lumea, “la început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul”. Apoi a lucrat mai departe în acest demers. Şi în fiecare seară, S-a uitat la ce a înfăptuit peste zi. “Şi a văzut Dumnezeu că e bine”. După toate acestea  “A făcut Dumnezeu pe om după chipul său”. Apoi “a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam”.

familie

În toată creaţia, alături de macrocosmos, de microcosmos şi de celelalte capodopere, Adam şi Eva, bărbat şi femeie, cu toată omenirea formează cununa creaţiei divine sau mai bine zis o autentică şi vie capodoperă a lui Dumnezeu.
Dacă Dumnezeu atunci când l-a adormit pe Adam şi i-a făcut femeie, ar fi făcut încă un Adam şi i-ar fi spus primului Adam să se scoale că i-a făcut un soţ, atunci toată această capodoperă a lui Dumnezeu s-ar fi distrus.

De aceea, suntem obligaţi să urmăm firescul, normalul şi să cerem autorităţilor competente, a celor legiuitoare să nu treacă cu vederea sau să uite de acest lucru!

Igonorând acest aspect esenţial Îl uităm şi pe Dumnezeu, Creatorul a toate cele văzute şi nevăzute! Aşadar, voinţa , puterea şi libertatea sunt la îndemâna noastră într-o măsură covârşitoare !

Sursa foto : jurnalulph.rowww.ziarulnatiunea.roziarullumina.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro