Criteriul National

Să nu uităm de normalitate şi nici de Dumnezeu! EDITORIAL

Să nu uităm de normalitate şi nici de Dumnezeu! EDITORIAL
iulie 02
07:02 2016

Unde sunt acum acele drepturi, ale acelor oameni, mai precis ale acelor aproximativ trei milioane de români care s-au exprimat şi au semnat un memoriu pentru îndreptarea şi precizarea unei formulări din Constituţia României ?

familia-crestina1

Formularea care se vrea este una normală. Constitutia prevede ceva ambiguu, parcă lăsat oarecum neinspirat, cam intenţionat! De aceea, membrii Coaliției pentru Familiei au dorit şi au vrut ca iniţiativa legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea clară a familiei să fie formulată în termeni precişi!

Inițiatorii au militat si menționat faptul că o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimțite între un bărbat și o femeie.

Observăm şi chiar asistăm cu toţii la o premieră istorică, naţională şi europeană întrucât trei milioane de cetăţeni români într-un enorm efort de solidaritate au semnat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, mai precis a articolului 48, aliniatul 1, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre bărbat şi femeie. Înlocuirea textului actual din Constituţie – „căsătoria se bazează pe uniunea liber consimţită dintre soţi ” cu menţionarea ” dintre un bărbat şi o femeie ” reprezintă  normalitatea!  Nu soţi, ci bărbat şi femeie, aşa cum a spus şi a scris Dumnezeu.

Vă veţi întreba oare unde am găsit acest lucru… Dacă veţi avea curiozitatea şi veţi cerceta Vechiul Testament, veţi descoperi şi cu siguranţă îmi veţi şi da dreptate.

Revenind în actualitate, de la o vreme constat faptul că acest subiect este lăsat deoparte. Totuşi, cunoscând faptul că în această ţară majoritatea se declară creştin- ortodocşi, familişti, îmi este imposibil să nu exclam cum anume se petrece acest fenomen, de amnezie din partea autorităţilor.

a

În sprijinul celor menţionate stau chiar evidenţele, mai bine zis cele aproximativ 12.000 de dosare cu semnături care au fost aduse la sediul Senatului României cu un camion împreună cu o scrisoare simbolică de 30 metri lungime- cea mai lungă scrisoare adresată vreodată Parlamentului României ar fi un motiv suplimentar pentru a urgenta şi a schimba textul imperfect al Constituţiei!

Cercetând acest subiect m aflat că România se înscrie într-un anumit trend european în acest sens. Există o sumedenie de iniţiative la nivel european pentru definirea în aceşti termeni a căsătoriei şi avem  exemplele de anul trecut ale Croaţiei şi Sloveniei care au făcut deja referendumul soldat cu succes pentru înscrierea în Constituţiile lor a acestei definiţii a căsătoriei.

Acum, aş dori să ne aducem aminte de Vechiul Testament. Şi găsim în cartea Facerii cum Dumnezeu a creat lumea, “la început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul”. Apoi a lucrat mai departe în acest demers. Şi în fiecare seară, S-a uitat la ce a înfăptuit peste zi. “Şi a văzut Dumnezeu că e bine”. După toate acestea  “A făcut Dumnezeu pe om după chipul său”. Apoi “a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam”.

familie

În toată creaţia, alături de macrocosmos, de microcosmos şi de celelalte capodopere, Adam şi Eva, bărbat şi femeie, cu toată omenirea formează cununa creaţiei divine sau mai bine zis o autentică şi vie capodoperă a lui Dumnezeu.
Dacă Dumnezeu atunci când l-a adormit pe Adam şi i-a făcut femeie, ar fi făcut încă un Adam şi i-ar fi spus primului Adam să se scoale că i-a făcut un soţ, atunci toată această capodoperă a lui Dumnezeu s-ar fi distrus.

De aceea, suntem obligaţi să urmăm firescul, normalul şi să cerem autorităţilor competente, a celor legiuitoare să nu treacă cu vederea sau să uite de acest lucru!

Igonorând acest aspect esenţial Îl uităm şi pe Dumnezeu, Creatorul a toate cele văzute şi nevăzute! Aşadar, voinţa , puterea şi libertatea sunt la îndemâna noastră într-o măsură covârşitoare !

Sursa foto : jurnalulph.rowww.ziarulnatiunea.roziarullumina.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo