Criteriul National

Să profităm de vacantă si concediu! Ce festivaluri si premiere cinema avem în această vară!

Să profităm de vacantă si concediu! Ce festivaluri si premiere cinema avem în această vară!
iulie 26
10:00 2016

Ne aflăm în mijlocul vacantei de vară si la începutul perioadei de concediu. Asadar, în zilele următoare vom avea timp liber suficient încât să ne încărcăm bateriile. Contează însă si cum facem asta.

Unii ar putea spune că a sta întins pe plajă poate fi suficient. Altii ar putea spune că un concert sau un parc de distractii e mult mai potrivit. Nu există însă o retetă pentru toti. Ideal ar fi să le facem pe toate.

Oferta de vacante este una diversă. La fel se întâmplă si cu concertele sau filmele noi. Din ce în ce mai multe trupe de afară vin în România. Cele mai noi filme de la Hollywood au premiera în cinematografele noastre aproape simultan cu cele de peste ocean. La fel se întâmplă si cu lansările de carte sau albume muzicale.

Nu ne rămâne decât să fim inspirati atunci când facem alegerile. Problema e ca nu putem stii întodeauna ce concerte au loc în tară sau ce filme se pot vedea în premieră în cinematografele noastre. Trebuie să căutăm pe foarte multe site-uri pentru a avea un tablou de ansamblu.

Există însă si situri care ne oferă solutii cât mai vaste, de pe care putem alege ce carti, filme, piese de teatru sau concerte să vedem, citim sau la care să ne cumpărăm bilete. Zilnic sunt publicate stiri cu evenimente noi sau despre viitoarele produc?ii cinematografice.

La ce festivaluri putem merge în vara asta

UNTOLD este cu sigurantă unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale ale verii. Pe scenă vor urca nume sonore precum Armin Van Buuren, Faithless, Scooter, Tiesto sau Afrojack. Vor fi prezente si nume românesti. Festivalul va avea loc între 4 si 7 august la Cluj.

Out Of Doors Fest este poate cel mai mare festival rock de la malul mării din următoarele zile. Acesta va avea loc la Costinesti, pe 5 si 6 august. Vor cânta Cargo, Zdob si Zdub, Vita de Vie, Bucuvina, Trooper, Mihai Mărgineanu, Spitalul de Urgentă etc.

Tot la mare va avea loc festivalul Spellground, dar la Constanta si Năvodari. Desfăsurarea de forte este mult mai mare. Pe 14, 15 ?i 16 august putem vedea peste 50 de trupe, dintre care 17 sunt de afară.

Probabil cel mai asteptat concert al anului este cel sustinut de Rihanna pe 14 august, în Piata Constitutiei din Bucuresti. Pe aceeasi scenă va urca SIA, pe 17 august.

Cele mai asteptate premiere cinematografice

Mechanic: Resurection este un film asteptat prin prisma faptului că face parte dintr-o franciză de succes si îi are în distributie pe Jason Statham, Jessica Alba si Tommy Lee Johnes. Filmul va avea premiera pe 26 august.

Cei sapte magnifici este un western ce va avea premiera pe 23 septembrie. Filmul este regizat de Antoine Fuqua si îi are în distributie pe Chris Pratt, Denzel Washinghton si Ethan Hawke. Actiunea se petrece în Mexic. Locuitorii unui sat apelează la sapte pistolari pentru a îi scăpa de banditii ce îi terorizează.

Hands of Stones este cu sigurantă cel mai asteptat film pentru iubitorii sporturilor de contact. În el joacă Robert de Niro, dar si Usher. Este o dramă sportivă ce ar putea să impresioneze la fel de mult ca Southpaw.

În septembrie vor avea premiera pe ecranele noastre o serie importantă de filme românesti. Printre acestea se numără Câini, Sieranevada si #Selfie 69.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo