Criteriul National

Să reînvățăm ABC-ul vieții trăite simplu și decent

Să reînvățăm ABC-ul vieții trăite simplu și decent
aprilie 07
11:04 2020

IMG-20200331-WA0002

Tare mi-e teama ca , asa cum suntem de veacuri, ne obisnuim cu traiul restrictionat impus de starea de urgenta, si , in loc sa pregatim motoarele pentru noua realitate, care este deja in plina efervescenta usor sesizabila, noi ne adaptam la rau ca la ceva venit de ” SUS” si fata de care nu putem sa gandim si sa facem altfel. Momentele actuale de ferecare in niste limite, necesare pentru a impiedeca raspandirea virusului si protectia sanatatii si vietii oamenilor , nu ne-au vindecat de obisnuinta de a lua totul de-a gata, fara sa fie nevoie sa gandim noi insine, si , asta pentru a nu suferi si a primi astfel un impuls pentru schimbare si trecerea la actiune pe cont propriu.
Observ ca ne dezvatam de multe, dar nici altceva nu invatam. Ramanem la principiul nostru : Trecem noi si peste asta, si… ce-o vrea Dumnezeu !
A sosit vremea sa aflati marele adevar !
Cand vom ajunge la noua actualitate, fiindca tot ce-a fost se va schimba radical si isi va modifica esenta si aspectul intr-atat , incat n-o sa-l mai recunoastem, ar trebui sa uitam cel putin jumatate din cotidian(adica sa nu-l mai bagam in seama fiindca el curge oricum ) , si sa ne indreptam atentia spre PROFUNZIME , pentru ca pana acum am cautat profunzimea la suprafata.
Sa luam un exemplu din lumea satelor. Cu 20 de ani in urma, peste 70 % din gospodarii aveau : o vaca cu lapte, cinci-10 oi, pasari, porci s.a, cu alte cuvinte , erau independenti sub aspectul hranei si, in plus, sustineau cam tot atatea persoane de la oras , prin vanzarea surplusului de lapte, branza, carne, oua. Azi, mai vezi animale si pasari, asa ca la gradina zoologica. Taranii au fost redenumiti -fermieri – „s-au calificat ” in randul celor care primesc subventii , indiferent de rezultatele roadelor obtinute prin lucrarea pamantului si cresterea animalelor si pasarilor. Vazand ca poti fi fermier fara productie agricola, au abandonat cresterea animalelor si a pasarilor , incat azi , peste 80 % din populatia satelor cumpara de la magazin toatele alimentele necesare; nici un fir de patrunjel sau marar nu au in gradina lasata nelucrata…
O astfel de conduita fata de propriile izvoare ale hranei, va inceta, satenii vor fi constransi de imprejurari sa inceapa sa gandeasca si sa treaca la fapte, asigurandu-si astfel hrana pe cont propriu. Taranii autentici, cati au mai ramas, au inceput sa-si cumpere inca o vaca cu lapte, anticipand ca laptele va fi o moneda de schimb veritabila.
Nu va fi usor. Mentalitatile se shimba greu, cu exceptia situatiei cand totul se prabuseste dintr-o data , adica produce un soc asa de mare incat incepem sa ne miscam in directia unde viata trebuie sa continue.
Sa recitim istoria si sa obsevam ca au fost multe perioade de cumpana in viata poporului nostru, care au fost depasite prin munca titanica si schimbarea rapida a mentalitatilor. Sa actualizam istoria si sa o luam ca punct de sprijin in mersul hotarat catre profunzimea lucrurilor !

Sursa foto: https:// google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 7 Aprilie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul