Criteriul National

Să se revizuiască, primesc… Pamflet

Să se revizuiască, primesc… Pamflet
martie 25
20:28 2020

received_501944687165847
Să se revizuiască, primesc…

“(…) să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”, sună cuvintele lui Caragiale, intrate deja în memoria colectivă.
Nenorocirea este însă că astăzi ne vedem depăşiţi de situaţie şi întocmai precum clama personajul hilar al marelui scriitor, tot astfel clamează auorităţile noastre. Cocoţate pe ditai tronul încearcă să se spele pe mâini aruncând pisica moartă în ograda vechii conduceri încriminând, asemenea predecesorilor, moştenirea grea. Înaintaşii poartă vina că nu avem o rezervă pentru SITUAŢII DE URGENŢĂ: măşti, combinezoane, mănuşi, botoşi.
De acord, nu ne-am mai confruntat în istoria recentă cu o astfel de situaţie-limită, dar focarul CORONAVIRUS izbucnise în China cu aproape tre luni înainte şi cu toţii am asistat cum se propaga cu repeziciune.
Oare, chiar nu s-a gândit nimeni că mai deveme sau mai târziu va ajunge şi la noi? Nu, pentru că aveam treabă. Ne jucam de-a politica, ar spune un cârcotaş, şi înclin să-i dau dreptate.
Dar mă întreb şi vă întreb: Chiar mai era cazul ca măsurile drastice, dure de impunere a carantinei, a izolării să se facă în mod „gradual”, având în vedere circumstanţele? Cui prodest?
Vă spun sincer că nu înţeleg orişicât m-aş strădui. Adică e groasă, cum ar spune Leana din capul satului, dar „vom lua măsurile ce se impun pe măsură ce creşte numărul infectaţilor şi izolaţilor”, că nu degeaba se prezintă zilnic bilanţul. Şi până la urmă ce rol are acest bilanţ? Să inoculeze panica? Mă întreb, nu dau cu parul.
“Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni reprezintă doar o statistică”, răspundea Stalin lui Churchil în 1945, şi mi se pare că în felul acesta este privită moartea şi de către potentaţii noştri vremelnici.
Oricum, un lucru e clar. Autorităţile noastre, care nu mai mult decât ieri se băteau cu pumnul în piept că fac şi dreg, ne dovedesc cu prisosinţă în aceste zile de cumpănă măsura capacităţii lor. Şi nu vreau să fiu înţeles greşit, nu am nimic cu actuala conducere, dimpotrivă, îi apreciez efortul de a se descurca (Ţine-mă, Doamne!) cu ce are, dar nu pot să nu trag un semnal de alarmă.
Mă cutremur văzând că, din păcate, tânărul nostru stat democarat nu are prea multe, iar asta nu de ieri, de alatăieri. Iată unde a dus libertatea prost înţeleasă. După aşa-numita Revoluţie din ’89 s-a furat tot ce se putea. Întreprinderile şi fabricile au ajuns la fier vechi sub pretextul retehnologizării, pădurile s-au defrişat, băncile s-au devalizat.
România nu mai poduce nimic şi a ajuns groapa de gunoi a Europei care îşi plasează aici excedentul de marfă. Având nevoie de o piaţă de desfacere ca de aer, Europa şi-a atins scopul mârşav cu concursul mai-marilor vremii. Să ne mire, aşadar, că nu avem nicio rezervă în caz de urgenţă?
Presa şi televiziunea latră, tot omul de bun-simţ aude şi vede, iar tu, ca for decizional, conducător, te faci că plouă? Dar e strigător la cer ceea ce se întâmplă de treizeci de ani încoace. Mai devreme sau mai târziu vei plăti cu vârf şi îndesat pentru incompetenţă, jaf şi mârlănie, stimate FOR!
Dar să fim înţeleşi un lucru. Toţi cei care s-au perindat la putere pozând în mari patrioţi nu au văzut mai departe de lungul nasului, urmărindu-şi decât interesul. S-au căpătuit pănă la al nouălea neam călcând pur şi simplu pe cadavre, iar noi, ca alegători, nu suntem mai puţin vinovaţi, ci dimpotrivă, suntem complici la această oribilă CRIMĂ.
Aşadar, situaţia critică pe care o traversăm astăzi ni se datorează şi nouă în egală măsură, ţinând cont de faptul că având veritabila armă – VOTUL – am preferat să stăm în casă la căldurică sau în restaurant la o berică, fiindcă tot era weekend, nu-i aşa?!
Mai ieşiţi şi-acum din casă dacă vă dă mâna şi vă ţine cureaua! E vorba doar de-o simplă amendă, ce naiba, sau de câţiva anişori de puşcărie, pardon, „facultate”!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul