Criteriul National

Sală de cinema la tine acasă: TOP 5 sfaturi pentru amenajarea unui home cinema autentic

Sală de cinema la tine acasă: TOP 5 sfaturi pentru amenajarea unui home cinema autentic
iunie 24
10:29 2022

Ideea de home de home cinema a prins amploare încă în anii ‘20 ai secolului trecut și trendul este în continuă dezvoltare. Fie că ai o sufragerie comunistă sau o cameră pe care ai vrea să o transformi într-un loc pentru relaxare, amenajarea unui cinema chiar la tine acasă ar putea fi ideea care va adăuga culoare timpului petrecut acasă.

Iată cinci sfaturi pentru amenajarea unui home cinema autentic:

 

     1. Dedică o cameră separată pentru sala de cinema

 

 

Pentru un cinema autentic la tine acasă, este necesar să dedici un spațiu exclusiv vizionării filmelor. Când sala de film de acasă împarte spațiul cu alte activități din casă, experiența cinematografică este diminuată. Spre exemplu, dacă împarți spațiul cu bucătăria, s-ar putea să fii sustras de mirosuri și sunete sau dacă amenajezi spațiul în living, s-ar putea să fii deranjat de lumina zilei sau de alte persoane din casă. Din acest motiv, este bine să ai o cameră unde să te relaxezi și să fii concentrat doar pe vizionarea proiecției cinematografice.

 

     2. Alege cel mai întunecos spațiu din cameră

 

 

Având în vedere că imaginea este cel mai important component al cinematografului, ține cont să alegi o cameră lipsită de ferestre sau un spațiu unde vei putea acoperi geamurile pe unde pătrunde lumina zilei. Razele soarelui vor influența considerabil calitatea imaginii, în special în cazul în care vei alege un proiector pentru a viziona filmul.

 

     3. Amenajează spațiul pentru o așezare și vizionare confortabilă

 

 

Dacă mergi la un cinema clasic, vei avea parte de 2-3 ore de stat pe un scaun sau fotoliu pus la dispoziție de sala cinematografică. În schimb, la tine acasă poți alege cel mai confortabil fotoliu cu taburet de la Sensodays.ro sau un pat încăpător, în funcție de spațiul disponibil și să te relaxezi cu picioarele întinse, bucurându-se de intimitate și liniște.

 

     4. Optează pentru un sunet cât mai calitativ

 

 

Sunetul reprezintă un alte aspect important în care merită să investești.Muzica și toate conversațiile din film le vei auzi în cel mai mic detaliu și te vei bucura de fiecare efect sonor al filmului. Pentru un sunet calitativ, poți studia piața de soundbaruri și boxe potrivite pentru un home cinema sau poți merge la diferiți specialiști care te vor informa despre varietatea de produse și prețuri în domeniu

 

     5. Păstrează minimalismul sălii de cinema

 

 

Cu siguranță vei fi tentat să încarci camera de film cu diferite postere de film, fotografii, luminițe și alte detalii, care îți vor distrage atenția.este recomandat să păstrezi camera într-un stil minimalist și simplu, pentru a profita de timpul petrecut în fața ecranului. În plus, atunci când ai un spațiu mai puțin încărcat cu obiecte și lucruri de care nu ai nevoie, vei avea parte de momente de relaxare autentică, fără a fi pus în situația să le aranjezi sau să le strângi, în cazul în care le va găsi copiii.

 

Așadar, amenajarea unui home cinema va fi o idee perfectă pentru relaxare și petrecerea timpului în intimitate cu persoana dragă sau cu întreaga familie. Acest spațiu îl poți amenaja după bunul tău plac și acesta va deveni un loc unde vei intra cu plăcere și drag.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul