Criteriul National

Saltul in performanta al noului iPhone 8+ iti arata ca inca merita sa-l cumperi pe ce-l vechi

Saltul in performanta al noului iPhone 8+ iti arata ca inca merita sa-l cumperi pe ce-l vechi
februarie 27
14:04 2019

De ce nu-ți recomandăm cel mai nou iPhone? De ce nu suntem impresionați de noile culori, noile camere și noile baterii? De ce nu suntem impresionați mai ales de prețul vizibil mai mare? În câteva cuvinte: salturile de performanță de la o generație la alta nu mai sunt atât de impresionante. În cazul ultimei generații, este vorba de aproximativ 15% față de iPhone 8, iPhone 8+ și iPhone X. Iar dacă îți este dor de vechiul design, viitorul aduce vești bune.

iPhone 8 urmărește linia conservatoare a celor de la Apple. Evoluție în loc de revoluție. Politica pașilor mărunți. Indiferent de modul în care vreți să îi spui, iPhone 8 pare să nu aducă nimic nou pe piața smartphone-urilor. Deși numele indică un nou ciclu, iPhone 8 este de fapt partea a doua a lui iPhone 7. Drept urmare, upgrade-urile se află la interior, nu la exterior.

iPhone 8 este echipat cu un procesor atât de puternic, încât testele au arătat că este mai performant decât un MacBook Pro, un laptop ce are la bază procesoare create de Intel. Procesorul este primul din gama celor care sunt orientate către AR (augmented reality) și aplicațiile care fac uz de această tehnologie.

Sistemul de camere este de cea mai nouă generație: un senzor mai mare, un sistem de lentile mai bun și un procesor de imagine ce scoate rezultate mai bune. Capabilitățile video ale camerei au fost, de asemenea, îmbunătățite, prin adăugarea stabilizării optice și a înregistrării 4K la 60 de cadre pe secundă.

Încărcarea wireless este un alt aspect pe care fanii l-au așteptat ani la rând. Odată cu lansarea versiunii 11.2 a sistemului de operare iOS, iPhone 8+ poate fi încărcat de orice pad Qi cu 7.5W. Un charger Qi poate fi cumpărat de la majoritatea magazinelor de profil, iar prețurile variază în funcție de bugetul fiecăruia.

Așadar, iPhone 8+ are cel puțin trei mari upgrade-uri ce ar justifica achiziția. Însă este acesta destinat tuturor fanilor Apple? În mod cert nu. iPhone 8+ a devenit prietenul cel mai bun al operatorilor de telefonie. Pentru clienții care doresc cea mai nouă tehnologie, dar care nu dispun de bugetul noilor smartphone-uri Apple, iPhone 8 este compromisul perfect.

Ce pierd clienții prin alegerea unui iPhone 8? Ecrane ceva mai mari, sisteme de camere mai complexe și FaceID. În rest, performanța este aceeași, Apple Pay este același, iar iOS 12 este același. Iar pentru consumatorii cu un buget fix, aceste caracteristici sunt mult mai importante decât orice FaceID sau animoji.

Dacă tot am adus vorba despre sistemul de oparare, Apple ne-a obișnuit să își țină telefoanele active pentru cât mai mult timp. iOS 12 este compatibil cu iPhone 5S, un telefon care a fost lansat în urmă cu 5 ani! De aceea, este corect să presupunem că iPhone 8+ va primi suport software cel puțin până în 2023.

Așadar, iPhone 8+ este o idee bună și la inceput de 2019, când toate smartphone-urile par să fi adoptat același design. S-ar putea ca alegerea unui iPhone 8 să te scoată de fapt în evidență!


 

PS: Un alt motiv pentru care ar trebui să-ți îndrepți atenția către un iPhone 8: este cel mai accesibil nou smartphone de culoare roșie.


 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei