Criteriul National

Saltul in performanta al noului iPhone 8+ iti arata ca inca merita sa-l cumperi pe ce-l vechi

Saltul in performanta al noului iPhone 8+ iti arata ca inca merita sa-l cumperi pe ce-l vechi
februarie 27
14:04 2019

De ce nu-ți recomandăm cel mai nou iPhone? De ce nu suntem impresionați de noile culori, noile camere și noile baterii? De ce nu suntem impresionați mai ales de prețul vizibil mai mare? În câteva cuvinte: salturile de performanță de la o generație la alta nu mai sunt atât de impresionante. În cazul ultimei generații, este vorba de aproximativ 15% față de iPhone 8, iPhone 8+ și iPhone X. Iar dacă îți este dor de vechiul design, viitorul aduce vești bune.

iPhone 8 urmărește linia conservatoare a celor de la Apple. Evoluție în loc de revoluție. Politica pașilor mărunți. Indiferent de modul în care vreți să îi spui, iPhone 8 pare să nu aducă nimic nou pe piața smartphone-urilor. Deși numele indică un nou ciclu, iPhone 8 este de fapt partea a doua a lui iPhone 7. Drept urmare, upgrade-urile se află la interior, nu la exterior.

iPhone 8 este echipat cu un procesor atât de puternic, încât testele au arătat că este mai performant decât un MacBook Pro, un laptop ce are la bază procesoare create de Intel. Procesorul este primul din gama celor care sunt orientate către AR (augmented reality) și aplicațiile care fac uz de această tehnologie.

Sistemul de camere este de cea mai nouă generație: un senzor mai mare, un sistem de lentile mai bun și un procesor de imagine ce scoate rezultate mai bune. Capabilitățile video ale camerei au fost, de asemenea, îmbunătățite, prin adăugarea stabilizării optice și a înregistrării 4K la 60 de cadre pe secundă.

Încărcarea wireless este un alt aspect pe care fanii l-au așteptat ani la rând. Odată cu lansarea versiunii 11.2 a sistemului de operare iOS, iPhone 8+ poate fi încărcat de orice pad Qi cu 7.5W. Un charger Qi poate fi cumpărat de la majoritatea magazinelor de profil, iar prețurile variază în funcție de bugetul fiecăruia.

Așadar, iPhone 8+ are cel puțin trei mari upgrade-uri ce ar justifica achiziția. Însă este acesta destinat tuturor fanilor Apple? În mod cert nu. iPhone 8+ a devenit prietenul cel mai bun al operatorilor de telefonie. Pentru clienții care doresc cea mai nouă tehnologie, dar care nu dispun de bugetul noilor smartphone-uri Apple, iPhone 8 este compromisul perfect.

Ce pierd clienții prin alegerea unui iPhone 8? Ecrane ceva mai mari, sisteme de camere mai complexe și FaceID. În rest, performanța este aceeași, Apple Pay este același, iar iOS 12 este același. Iar pentru consumatorii cu un buget fix, aceste caracteristici sunt mult mai importante decât orice FaceID sau animoji.

Dacă tot am adus vorba despre sistemul de oparare, Apple ne-a obișnuit să își țină telefoanele active pentru cât mai mult timp. iOS 12 este compatibil cu iPhone 5S, un telefon care a fost lansat în urmă cu 5 ani! De aceea, este corect să presupunem că iPhone 8+ va primi suport software cel puțin până în 2023.

Așadar, iPhone 8+ este o idee bună și la inceput de 2019, când toate smartphone-urile par să fi adoptat același design. S-ar putea ca alegerea unui iPhone 8 să te scoată de fapt în evidență!


 

PS: Un alt motiv pentru care ar trebui să-ți îndrepți atenția către un iPhone 8: este cel mai accesibil nou smartphone de culoare roșie.


 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul