Criteriul National

Sambata de Sus, o destinatie de vacanta ideala

Sambata de Sus, o destinatie de vacanta ideala
noiembrie 21
12:26 2019

Inainte de sarbatori, tot mai multe persoane sunt in cautarea unei destinatii de vacanta unde sa isi petreaca Craciunul si Revelionul. Cei mai multi isi doresc un cadru cat mai linistit si mai relaxant, iar Sambata de Sus poate fi destinatia ideala.

Este o localitate din Brasov care te va intampina cu peisaje minunate, de o frumusete greu de descris prin cuvinte, un loc de reculegere perfect si o destinatie de vacanta pe care o vei recomanda si apropiatilor.

Majoritatea persoanelor care cauta cazare Sambata de Sus vin in aceasta zona in mod special pentru Manastirea „Constantin Brancoveanu”. Este practic unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din aceasta zona, iar oamenii care viziteaza manastirea sunt cuceriti atat de arhitectura impresionanta a manastirii cat si de cadrul natural atat de spectaculos din imprejurimi, incat se decid sa mai stea macar cateva zile la Sambata de Sus.

Manastirea ctitorita insusi de Constantin Brancoveanu reprezinta o atractie deja arhicunoscuta a acestei zone, fiind initial o manastire micuta din lemn, distrusa in anul 1785 si reconstruita mult mai tarziu, intre anii 1926 – 1936. Noua manastire a fost reconstruita respectandu-se stilul brancovenesc in cel mai mic detaliu, astfel incat sa nu i se piarda maretia.

A fost reparata in totalitate si a fost restaurata pictura de la vechea biserica. Tot aici s-a construit si un centru ecumenic, Academia de la Sambata, acolo unde sunt gazduite si organizate deseori congrese si intalniri religioase.

Tot la Sambata de Sus vei mai gasi si o scoala de pictura pe sticla. Prin urmare, muzeul de icoane pe sticla si lemn, al calugarilor, reprezinta o atractie pe care nu ai voie sa o ratezi. Vei putea admira o multime de obiecte de cult, dar si o foarte bogata biblioteca. In ceea ce priveste atelierul de pictura pe sticla, acesta va reusi cu siguranta sa te uimeasca cu proceduri foarte minutioase care iti vor fi explicate in detaliu.

Tot la Sambata de Sus mai poate fi regasit si izvorul celui mai iubit preot din Tara Fagarasului, Arsenie Boca. Acesta a fost staretul manastirii timp de 4 ani, intre 1940 si 1944. Nu foarte departe de Valea Sambetei poate fi regasita chilia pe care parintele Arsenie Boca a sapat-o intr-o stanca. Aici mai poate fi vizitat si Izvorul Parintelui Arsenie, acolo unde peisajul este mirific. Despre apa acestui izvor se crede ca are proprietati tamaduitoare. Prin urmare, multi credinciosi ii calca pragul.

Iar obiective turistice vei mai gasi o multime. La doar 12 km, in Sambata de Jos, poti vizita o herghelie de cai lipitani, cea mai mare de acest tip din Romania si una dintre cele mai vechi totodata. Aici vei putea admira 300 de cai lipitani, de o maiestrie si frumusete superba, care cu siguranta te vor cuceri.pensiune-Transilvania-Sambata-de-Sus

Dupa o zi in care ai vizitat toate aceste obiective turistice, oboseala isi va spune cu siguranta cuvantul si totodata nu iti vei mai dori sa parasesti cadrul minunat de la Sambata de Sus. De aceea ar trebui sa te cazezi la Pensiunea Transilvania din Sambata de Sus, acolo unde te vei putea bucura de cele mai bune conditii de cazare.

Craciun-pensiunea-Transilvania-Sambata-de-sus

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul