Criteriul National

Sănătatea sufletului

Sănătatea sufletului
august 11
22:22 2016
Cum staţi cu „Moralul „?
sufletul tau
 
    Spunem şi auzim frecvent : stă bine cu moralul; e cu moralul la pământ ;  totul depinde de moralul pe care îl ai ,  s.a.
 
   Ce vrem să spunem prin astfel de exprimări curente ?
 
   Moralul omului e starea lui sufletească , sentimentele izvorâte din Inima privitoare la ceea ce se întâmplă în afara noastră. Sentimentele sunt independente de mintea noastră, dar o influenţează .
    Pe lângă „bagajul „ cu care ne-am născut, pământul, clima, felul hranei şi felul aerului, mediul în care trăim şi muncim, toate sunt cauze ale stării noastre sufleteşti – a Moralului nostru.
 
     Ce treabă are sănătatea noastră fizică şi mentală cu MORALUL ?
      ARE o mare legătură !
 
    Moralul şi voinţa omului au o putere nebănuită; întregul organism se simte întărit sau slăbit, capabil sau nu să înfrunte orice influenţă dăunătoare , după cum este starea noastră sufletească.
Nu spunem atunci când vizităm pe cineva drag, amărât sufleteşte, din cauza bolii sau a vreunui necaz major : ” Mergem să-i ridicăm moralul ! ” Atitudinea noastră de a-i fi aproape când îi este rău , are sigur efect pozitiv. Chiar în prezenţa noastră ,pare că a prins puteri şi voinţă de a lupta cu suferinţa, de a trece peste greutăţi.
 
     Daca am constatat nemijlocit cum se „ridică moralul”  altuia, de ce nu avem voinţa să alungăm amărăciunea din sufletul nostru şi să redevenim sănătoţi, cu dor şi drag de viaţă?
 
     Vă reamintesc că fiecare este DOCTORUL propriului suflet.
            Redescoperiţi-l !
Sursa foto www.kudika.ro 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro