Criteriul National

” ŞANTAJ ” la Preşedintele României !

” ŞANTAJ ” la Preşedintele României !
iunie 08
20:32 2016
” ŞANTAJ ” la Preşedintele României !
 
iohannis
   În anul 2016  s-au multiplicat acţiunile conducerii PSD si a unor membri notorii, cu sustinerea formala a „aliaţilor tradiţionali”, de ” aruncare ” repetată în mass-media a informaţiei potrivit căreia  se pregăteşte Suspendarea Preşedintelui României din funcţie.
 
   Reţineţi :                                                                            
 1.-Nu vorbesc de demiterea din funcţie !
 
 2.-Nu se arată care sunt faptele grave săvârşite de Preşedinte prin care se încalcă, cu mare tupeu Constituţia , aşa cum se prevede în art.95(1) din Constituţie, ca o condiţie esenţială şi obligatorie pentru a formula Propunerea de suspendare adresată Camerelor Reunite ale Parlamentului.
 
    Observ că  niciun „bărbat de stat ” nu ia atitudine, ca şi cum Suspendarea Preşedintelui ar fi pentru România un fapt divers.
 
   Ce urmăresc INIŢIATORII demersului prin această „DIVERSIUNE „?
 
   Oricine poate constata că partidele noastre, de stânga, dreapta, mijloc, au multe interese convergente pe care vor să le rezolve în perioada de suspendare(cele câteva luni), cum ar fi trecerea legilor de care au nevoie .
    Aşa se explică de ce nu vorbesc de fapte grave şi de finalizarea acţiunii de demiterea din funcţie ,CI numai de SUSPENDARE !
 
    Ma intreb : De ce tace „Câinele de pază” al democraţiei ? Atâţia analişti politici, unii şcoliţi în marele centre ale lumii, chiar nu văd şi nu înţeleg sensul propagandei „generice” pentru Suspendarea Preşedintelui din funcţie ?
                                  
 
   Preşedintele României , care veghează la respectarea Constituţiei, nu poate păstra tăcerea la infinit, prin ignorarea acestui fapt atât de grav.  Se impune să ceară public, ca cei care vehiculează ideea Suspendării , să arate în concret faptele grave săvârşite prin care se încalcă Constituţia şi care este chiar temelia propunerii de suspendare.
 
   Ca simplu cetăţean responsabil , mă simt ameninţat când aud că Preşedintele ar fi în situaţia de a nu-mi mai garanta  drepturile şi libertăţile prevăzute în Constituţie, întrucât chiar moralitatea lui este pusă sub semnul bănuielii, aşa cum anunţă politicienii de vază ai ţării .
Sursa foto www.criterii.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo