Criteriul National

Shaormerii si saloane erotice vs. Identitate si Reprezentare

august 05
11:24 2015

 

 Saormerii si saloane erotice vs. Identitate si Reprezentare

Chivu Andrei Orasul Constanta se afla intr-un regres continuu in ultimii 25 de ani la aproape toate capitolele, fapt contientizat de prea putini cetateni din pacate.

Nivelul de poluare este extreme de ridicat, spatiile verzi sunt un dezastru, monumentele reprezentative pentru cultura si identitatea orasului sunt in paragina, in schimb saromeriile si saloanele erotice sunt tot mai prolifice.

 Intr-o situatie atat de grava, deciziile cele mai importate pentru redresarea orasului stau in primul rand in mana administratie locale.

 Dupa un an de zile in care am depus tot efortul pentru a trezi constiinta cetatenilor in legatura cu problemele grave care ne inconjoara, organizand actiuni umanire, ecologice si proteste, am simtit nevoi sa merg in forul suprem de reprezentare publica, adunarea de consiliu, pentru a le spune direct edililor si totodata consilierilor ca situatia este foarte grava. Am cerut sa prezint aceste lucruri intr-o scurta interventie, la finalul sedintei de C.J Constanta aratand si demonstrand gradul, delasarea in care ne aflam: ,, in timp ce monumentele reprezentative sunt in paragina, ati autorizat o gramada de saormerii si saloane erotice.

 Nivelul de sanatate este extreme de scazut, cel de poluare foarte ridicat, este nevoie urgent sa dezvoltam proiectul Velo si va rog sa-l tratati cu mare seriozitate.

 Este conditia minimala sa avem pretentia ca pasim si noi catre o lume civilizata.” Din pacate adevarul ustura pe incompententii administratrori care nu sunt deloc obisnuiti sa li se spuna ca orasul este la ,,sectia reanimare” cu concursul lor si discursul meu a fost destul de repede intrerupt.

Comunitatea trebuie sa se trezeasca din adormire si sa ia atitudine fata proasta gestiune a edililor si sa le transmita clar ca dansii se afla in functii de administrare locala pentru a crea conditii mai bune de viata cetatenilor.

Arhitect Chivu Andrei

Cred ca s-a ajuns prea departe cu aceasta atitudine plina de aroganta si delasare din partea consilierilor judeteni, atat de blazati, atat de saturati si de nepasatori fata de initiative laudabile ale unor oameni scoliti prin Austria ce au lucrat multe sute de ore la acest proiect si acum sunt lasati de o parte si desconsiderati!

Cred ca deja picatura ce va umple paharul nemultumirilor nu le va mai salva prestigiul sau „scaunele” in care se simt ei atat de confortabili, asemeni unor mici dumnezei!

De aceea, in numele dreptatii, in numele unui Adevar, in numele muncii si mai ales in numele unei initiative de acest gen, glasul acestui ziar -Criteriul National va rezona si se va uni cu cel al domnului arhitect Chivu Andrei!

Acum ori niciodata,se va auzi si nu se va cenzura, stimati consilieri locali! Acum, ori niciodata aceste piedici ce cu toata indarjirea ati pus-o si Dvs stimate domn primar Fagadau va vor atarna in acel taler al balantei, in acel vot pe care vi-l doriti ca sa fiti si pe viitor!

Nu mai e cazul sa v-amintesc de faptul ca aveti acea „diplomatie”, acea „scoala inalta”, in care o probati, cu acea atitudine serena si „binevoitoare” ce o afisati in cadrul intalnirilor cu societatea civila sau cu presa, dar in schimb NU DORITI SI NU FACETI NIMIC CONCRET, NU-L AJUTATI SI NU-L SPRIJINITI PE ACEST TANAR, PE ACEST OM…

Stimata societate civila din Constanta, se vede clar acum?

Mai aveti acum puterea sa-l ignorati si sa-l desconsiderati pe Andrei, singurul om care a muncit atatea sute de ore, de mai bine de 3 luni de zile?

Nu de alta, dar am asa un presentiment, asemeni unui feeling ca..tare mult veti regreta aceasta atitudine trufasa si totodata plina de regrete, daca va veti plange pe viitor ca acest oras e imbacsit, arata rau sau e plin de anomalii, sa nu mai aveti tupeul, neobrazarea sa va plangeti…

Deoarece, va faceti si Dvs partasi la aceasta mascarada generalizata!

Nu-mi doresc sa asist impasibil, sa stau asemeni unui sfinx si sa ma mir!

Imi doresc ca actuala conducere sa dispara odata pentru totdeauna de pe pozitii si totodata sa nu mai parvina, sa nu mai diriguie si sa stea in pozitie de „lasa ca merge si-asa!”

Mai mult ca sigur ca politica si pozitia ziarului nostru independent, de opinie si informatie va avea forta si totdata va avea acea demnitate, acea verticalitate ce este atat de necesara in actuala stare inrautatita a lucrurilor!

 Asa sa ne-ajute Bunul si Adevaratul Dumnezeu, sa ne lumineze si sa ne dea intelepciunea atat de necesara in aceste vremuri pline de ifose, pline de fatarnici si indolenti!

Fiind prezent in calitate de ziarist acreditat la acest plictisitor consiliu, am inregistrat aceasta interventie si v-o ofer, in exclusivitate pentru cititorii acestui ziar:

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro