Criteriul National

Săparea gropilor, pomenile tradiţionale şi concertele unor suflete alese, libere! CONTRA-EDITORIAL

decembrie 01
23:45 2015

 

  ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT ŞI DESCHIS!

A trecut şi Ziua Naţională a României! Cu multe evenimente frumoase dar şi multe altele de- a dreptul greţoase!

1-decembrie-constanta

S-o luăm cronologic! De Sfântul Andrei, onor Primărie din Constanţa a avut acea idee de -a dreptul ” genială” să scoată din circuit acel frumos obicei al celor care comemorau victimele de la clubul Colectiv din Bucureşti.Astfel au trimis câţiva muncitori ce au îndepărtat acel simbol atât de frumos- ” inima ” de candele , săpând chiar şi nişte gropi , după ce au îndepărtat dalele aferente!

Luaţi la întrebări de către unii dintre curioşi, aceşti muncitori au recunoscut că au primit ordin de sus, ca să facă această „necesară” treabă…

Mai precis, Primăria Constanţa condusă de către domnul Decebal Făgădău ca reprezentant al PSD-ului a dispus acest lucru, deranjat probabil de ceva…

20151201_161446

Astfel a dat ordin de a distruge altarul de la Harta Mozaic, unde se aprindeau lumânări şi se depuneau flori. Şi asta nu oricând ci fix cu 24 DE ORE,înainte de a serba ADEVĂRATA ZI A ROMÂNIEI de către cei ce seară de seară, ca reprezentanţi ai societăţii civile se întâlneau…

Bineînţeles că în acest peisaj nu putea lipsi şi cealaltă Românie, atât de uşor de speculat de către cei ce se află şi în prezent „la butoane”!

Din capul locului, fără să credeţi c-aş avea ceva cu această categorie socială am aflat, pe surse că în zona Far, acolo unde grătarele sfârâiau și fasolea se fierbea în cratițe uriașe, domnul interimar ca un veritabil politician a fost prezent în mijlocul acelor oameni, cu toate  că declarase cu ceva vreme că va “participa doar la momente oficiale și eventual va merge la Casa de Cultură unde este un concert cu intrare gratuită care să marcheze ziua națională”.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la malul mării! Constănțenii s-au alăturat marilor manifestații organizate în celelalte orașe ale țării prin manifestaţii culturale precum vernisaje, expoziții, recitaluri, ansambluri folclorice și concerte folk, rock și hip hop. Iar acest lucru a avut darul de a ridica energetic inimiletuturor celor ce simt şi gândesc româneşte!

20151201_164537

În faţa ochilor dumneavoastră aveţi trei tablouri distincte! Din respect faţă de toate cele întâmplate mă voi abţine de la comentarii sau concluzii!

Dar, pe final aş dori să subliniez o altă idee ce se leagă de toate aceste momente! Fiecare are acea capacitate de a aborda unele subiecte fundamentale pentru un popor, precum Ziua Naţională, imnul, steagul, patriotismul, cultura în mai multe moduri!

Cu o condiţie totuşi fiindcă implică o mare responsabilitate. Sigur că nimeni nu- şi doreşte să denatureze sau să deturneze atenţia de la semnificaţia Zilei Naţionale prin gravitate excesivă ce produce o îndepărtare de la aceste teme, deoarece personal nu pot lua mereu o poziţie de drepţi, ori de câte ori se discută chestiuni atât de „serioase”. Sau mai direct spus, sabotajul şi populismul oficialităţilor este degradant şi provocator.

De ce oare? Pentru că sunt subiecte care nu au nevoie de nicio justificare pentru a fi aduse în discuţie oricând. Cu atât mai mult, conform unui proverb plin de înţelepciune adunat din moştenirea populară, încât numai  surdul şi ignorantul nu le poate auzi şi preţui rostul- ” Cine sapă groapa altuia cade singur în ea!”

Sursa foto : evenimente-constanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo