Criteriul National

Săparea gropilor, pomenile tradiţionale şi concertele unor suflete alese, libere! CONTRA-EDITORIAL

decembrie 01
23:45 2015

 

  ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT ŞI DESCHIS!

A trecut şi Ziua Naţională a României! Cu multe evenimente frumoase dar şi multe altele de- a dreptul greţoase!

1-decembrie-constanta

S-o luăm cronologic! De Sfântul Andrei, onor Primărie din Constanţa a avut acea idee de -a dreptul ” genială” să scoată din circuit acel frumos obicei al celor care comemorau victimele de la clubul Colectiv din Bucureşti.Astfel au trimis câţiva muncitori ce au îndepărtat acel simbol atât de frumos- ” inima ” de candele , săpând chiar şi nişte gropi , după ce au îndepărtat dalele aferente!

Luaţi la întrebări de către unii dintre curioşi, aceşti muncitori au recunoscut că au primit ordin de sus, ca să facă această „necesară” treabă…

Mai precis, Primăria Constanţa condusă de către domnul Decebal Făgădău ca reprezentant al PSD-ului a dispus acest lucru, deranjat probabil de ceva…

20151201_161446

Astfel a dat ordin de a distruge altarul de la Harta Mozaic, unde se aprindeau lumânări şi se depuneau flori. Şi asta nu oricând ci fix cu 24 DE ORE,înainte de a serba ADEVĂRATA ZI A ROMÂNIEI de către cei ce seară de seară, ca reprezentanţi ai societăţii civile se întâlneau…

Bineînţeles că în acest peisaj nu putea lipsi şi cealaltă Românie, atât de uşor de speculat de către cei ce se află şi în prezent „la butoane”!

Din capul locului, fără să credeţi c-aş avea ceva cu această categorie socială am aflat, pe surse că în zona Far, acolo unde grătarele sfârâiau și fasolea se fierbea în cratițe uriașe, domnul interimar ca un veritabil politician a fost prezent în mijlocul acelor oameni, cu toate  că declarase cu ceva vreme că va “participa doar la momente oficiale și eventual va merge la Casa de Cultură unde este un concert cu intrare gratuită care să marcheze ziua națională”.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la malul mării! Constănțenii s-au alăturat marilor manifestații organizate în celelalte orașe ale țării prin manifestaţii culturale precum vernisaje, expoziții, recitaluri, ansambluri folclorice și concerte folk, rock și hip hop. Iar acest lucru a avut darul de a ridica energetic inimiletuturor celor ce simt şi gândesc româneşte!

20151201_164537

În faţa ochilor dumneavoastră aveţi trei tablouri distincte! Din respect faţă de toate cele întâmplate mă voi abţine de la comentarii sau concluzii!

Dar, pe final aş dori să subliniez o altă idee ce se leagă de toate aceste momente! Fiecare are acea capacitate de a aborda unele subiecte fundamentale pentru un popor, precum Ziua Naţională, imnul, steagul, patriotismul, cultura în mai multe moduri!

Cu o condiţie totuşi fiindcă implică o mare responsabilitate. Sigur că nimeni nu- şi doreşte să denatureze sau să deturneze atenţia de la semnificaţia Zilei Naţionale prin gravitate excesivă ce produce o îndepărtare de la aceste teme, deoarece personal nu pot lua mereu o poziţie de drepţi, ori de câte ori se discută chestiuni atât de „serioase”. Sau mai direct spus, sabotajul şi populismul oficialităţilor este degradant şi provocator.

De ce oare? Pentru că sunt subiecte care nu au nevoie de nicio justificare pentru a fi aduse în discuţie oricând. Cu atât mai mult, conform unui proverb plin de înţelepciune adunat din moştenirea populară, încât numai  surdul şi ignorantul nu le poate auzi şi preţui rostul- ” Cine sapă groapa altuia cade singur în ea!”

Sursa foto : evenimente-constanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo