Criteriul National

Sarbatorile de iarna in Laponia

Sarbatorile de iarna in Laponia
decembrie 29
01:38 2019

A petrece sarbatorile de iarna in Laponia poate fi un vis devenit realitate pentru foarte multi dintre noi. Trebuie insa sa stii la ce sa te astepti si ce este de facut.

   Laponia – obiceiuri si traditii de Craciun

In Ajunul Craciunului in Laponia foarte multe familii sunt la masa. La masa de pranz se serveste terci iar cina este formata din sunca coapta in cuptor, rubarba, salata de sfecla rosie dar si alte produse similare.

Mai trebuie sa stii ca un Craciun in Laponia se incheie la 13 zile dupa data de 25 decembrie. Laponia este o tara care cuprinde o treime din suprafata Finlandei si care se intinde intre Rusia , Suedia si Norvegia. Mai este cunoscuta in intreaga lume precum “ Tara lui Mos Craciun”, un loc magic. Aceasta este tara despre care cei mici cred ca spiridusii si Mos Craciun pregatesc cadourile care vor fi livrate in intreaga lume.

In Laponia totul este acoperit cu zapada din luna octombrie pana in luna martie. In plus acest tinut magic beneficiaza de lumina doar 5 ore pe zi, intre orele 10:00 si 15:00. Temperaturile variaza intre +12 grade ziua si -40 de grade noaptea. Pentru mai multe detalii poti accesa link-ul urmator https://nextblogs.info/.

Satul lui Mos Craciun chiar exista in Laponia si trebuie sa il vezi. Odata ce ai ajuns la casa lui Mos Craciun te asigur ca se merita sa intri si sa il vezi, vei ramane placut impresionat. Pe langa asta mai exista si Oficiul Postal al lui Mos Craciun. De aici poti cumpara orice iti doresti. In cazul in care vrei sa cumperi cadouri pentru cei dragi atunci aici trebuie sa ajungi. Te asigur ca vei gasi fel de fel de produse care te vor impresiona si pe care vei vrea sa le cumperi pentru persoanele speciale din viata ta. Pana la urma, o singura data vii in tara lui Mos Craciun si trebuie sa profiti de asta.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul