Criteriul National

Sarcasm maxim la adresa PNL Prahova/”PNL se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie!Alo, baieti…Dobre, garantat de Volosevici…Ploiesti…fiasco!”

Sarcasm maxim la adresa PNL Prahova/”PNL se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie!Alo, baieti…Dobre, garantat de Volosevici…Ploiesti…fiasco!”
august 24
14:38 2020

Carul Mic şi Carul Mare
Le-ai pus, Doamne, la loc sfânt,
Sus, pe cer. Dar, de ce oare,
Ai pus boii pe Pământ…
(epigramă de Efim Tarlapan din
Pledoarie pentru epigramă – aprilie 2007)

Starea de fapt arată că, în data de 02.03.2020, ”Incisiv National” a publicat articolul „Viza de flotant: strategia electorală la alegerile locale de la Cătina, județul Buzău, pentru Fulgeanu Alexandru Constantin”.
Articolul mai sus mentionat a fost preluat si de ”Incisiv de Prahova”.
„Nu sunt membru ALDE. Am semnat ceva, dar nu adeziune de partid, ci o foaie de susținere a acțiunilor dnei. inspector Florina Stoian”. Asta susținea în data de 14/05/2019 Adrian Răican, directorul școlii din Cătina.
Numai că, în posesia reporterului de la buzoienii.ro , a ajuns – prin intermediul unui coleg de școală și de partid al directorului – un document semnat și completat de Adrian Răican, în care apar însemnele (sigla) ALDE și titlul „Cerere de adeziune”. Se poate mai clar?!!
Trebuie spus și că, după doar câteva zile de la semnarea adeziunii, dl. Adrian Răican, profesor de sport, a fost numit – ce coincidență! – director al școlii din Cătina.
Altă întâmplare sulfuroasă care explică multe: Claudiu Voicu, coleg de școală și de partid cu domnul Adrian Răican, a reclamat reporterilor de la buzoienii.ro faptul că, în școala Cătina, un localnic cu ”dare de mână”, Alexandru Fulgeanu, ar fi dat – cu acceptul directorului – bani (sub forma unor tichete cadou) cadrelor didactice, părinților și elevilor. Profesorii au primit zece bonuri ”de căciulă”, iar părinții și elevii câte trei. La tichetele cadou s-a adăugat și câte o cutie cu dulciuri. La prima vedere, gestul pare al unui gentlemen!
Aș, ți-ai găsit! Gestul culant a devenit brusc dubios și oneros după ce s-a aflat că ”binevoitorul” domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina. Astfel, acțiunea caritabilă a căpătat și un iz de cumpărare a electorilor, act premergător și pregătotor pentru o viitoare fraudă electorală anunțată. Iar directorul școlii iese ”șifonat” și din această afacere. Cam multe legături cu politica, domnule director, nu credeți? Sau nu vă pasă.
Reporterul buzoienii.ro e frământat și de răspunsurile la alte două întrebări:
de ce cadouri în bani (10 tichete x 10 de lei) către cadrele didactice ?
de ce profesorii au primit mai mult decât elevii (3 tichete x 10 lei), copii printre care sunt și unii într-adevăr sărmani.
Cumva pentru ca, la un semn, când vor fi alegerile locale, profesorii să se activeze ca agenți electorali printre părinții elevilor?
Un reporter de la buzoienii.ro a fost contactat de Alexandru Fulgeanu care a ținut să precizeze următoarele:
„Fac astfel de gesturi caritabile de mulți ani și nu doar la Cătina, ci și în comunele învecinate. Dar n-au avut și nici nu au legătură cu politica. Sunt precum două linii paralele care nu se vor întâlni niciodată. Am ținut să fac cadouri și către cadrele didactice din respect pentru acești oameni care ne-au pus stiloul în mână și care au contribuit la formarea noastră ca oameni. Iar cadouri n-au primit doar profesorii, ci și ceilalți angajați ai școlii. Îmi pare rău că acțiunea mea este interpretată politic”.
Înduioșător!
Doar dacă n-ar exista cazul bietului cățel pe care, violentul și sadicul Fulgeanu l-a omorât când, cu ceva timp in urma, a ieșit cu ATV-ul la babardeală. Proprietarul câinelui a sunat degeaba la SNUAU 112, fiind amenintat si cu arma de pistolar: numai unu e Fulgeanu în zonă!
Alexandru Fulgeanu a admis că intenționează a se implica mai mult în viața comunității și de aceea va candida la funcția de primar (Să vă fereasca Dumnezeu, oameni buni!).
De ce am readus în discuție articolul colegilor de la buzoienii.ro?
Simplu! Ne-a atras atenția adevăratul interes, cel ascuns, al omului „potent” și plin de gesturi caritabile, Fulgeanu, acțiuni interpretate politic.
Așa să fie, oare ? – ne întrebăm noi, facând pe proștii!
Investigația noastră relevă, fară echivoc, o banalitate: ca binevoitorul domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina și își pregătește cu „îndemanare” fraudarea alegerilor locale pentru a câștiga postul mult visat, de primar.
Operaţiunile de tip „flotantul” sunt arhicunoscute la alegerile locale și permiterea practicării lor riscă să fie un flagel în mediul rural, care deturnează adevăratele opțiuni politice ale populaţiei cu drept de vot.
În primele luni ale acestui an, numărul flotanţilor a crescut vertiginos în zeci de comune din ţară, operațiunea putând să surclaseseze deja consacratele operațiuni „autobuzele electorale” şi „listele suplimentare”.
Dacă AEP, partidele și poliția nu belesc bine ochii la aceste metode africane de fraudă electorală, riscăm cu toții să belim altceva până la cotor, în finalul procesului alegerilor locale.
Creşterea vertiginoasă a numărului de persoane care îşi mută reşedinţa în mediul rural (”la ţară”) în prag de alegeri, nu poate fi o coincidenţă. Gândiţi-vă că pragul electoral pe care trebuie să-l treacă o listă de partid pentru orice consiliu local este de 5%, şi mai gândiţi-vă că, într-o comună, numărul alegătorilor este mic în comparaţie cu electoratul dintr-un oraş. Ca atare, câteva zeci de persoane în plus pot înclina semnificativ balanţa atât în ceea ce priveşte componenţa consiliului local, cât şi referitor la candidatul la funcția de primar.
Epigrama cu boii pusă ca motto la acest articol, nu este aleasă întâmplător. Cum alfel pot fi cei 118 cetățeni care au solicitat vize de stabilire a reședinței (flotant) pe adresa lui … Fulgeanu??!!
Asta în conditiile in care comuna are numai 2170 de locuitori și nici nu este ”Perla Carpaților”, „Marea de la Munte”, ”Perla Moldovei”, ”Perla Apusenilor”, ”Perla Bucovinei”.
Precizăm cititorilor că ”Incisiv National” a solicitat organelor competente să dispuna, conform prevederilor legale în vigoare, verificarea de urgenţă a acestui fenomen care, se pare, a scăpat de sub control şi care ar putea avea consecinţe grave, viciind astfel rezultatele proceselor eletorale din acest an.
La data de 15.05.2020, ”Incisiv de Prahova” a publicat articolul „Afacerist prahovean amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin care sustine ca are „politia” si parchetele la picioare/inregistrari audio”.

Pentru a isi atinge obiectivul de a fi primar, Fulgeanu Alexandru Constantin a inceput sa il ameninte pe omul de afaceri din Prahova, ruda a primarului in functie de la Cătina, judetul Buzau.


Dupa amenintarile respective, omul de afaceri din Prahova a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele din judetul Buzau, dosar inregistrat sub nr 363/2020.
Dupa depunerea plangerii, omul de afaceri prahovean a fost sufocat cu telefoanele de amenintare si santaj pentru a isi retrage sesizarea.
Din inregistrarile obtinute in exclusivitate de redactia noastra reiese ca Fulgeanu Alexandru Constantin – cu un vocabular de cocalar si de interlop de proasta calitate – se lauda printre amenintari si santaje ca ar detine organele de cercetare penala din Buzau la „picioarele” sale.

Am avut dreptate: Solutie cu propunere de clasare a unui politist care este fostul subaltern al prietenului de pahar al inculpatului Fulgeanu Alexandru Constantin:

Dragomir Ion de la Postul de Politie Cislau a fost subalternul lui „Gery” de la Postul de Politie Calvin.
Acesta din urma a primit de la omul de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin doua autoturisme care cica ar fi fost achitate (un autoturism Jeep si un autoturism Dacia).
Elocventa este poza din 28 iunie 20202 cand politistul „Gery” s-a intalnit cu omul de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin imediat ce acesta din urma a iesit de la audierile efectuate de fostul subordonat, adica de Dragomir Ion.
Probabil a dorit sa se asigure ca „blatul” si/sau clasarea va fi realizata de Dragomir Ion.


Interesant este faptul ca „gurile rele” din zona au precizat pentru ziarul nostru ca seful de post de la Calvin se ocupa si de campania electorala a omului de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin. Vom reveni. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul