Criteriul National

Sarkozy anunță că-l votează pe Emmanuel Macron în finala alegerilor prezidențiale din Franța

Sarkozy anunță că-l votează pe Emmanuel Macron în finala alegerilor prezidențiale din Franța
aprilie 12
13:22 2022

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat, marţi, pe contul său de Twitter că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pentru Emmanuel Macron, care ”are experienţa necesară în faţa unei crize internaţionale grave” şi este ”singurul în măsură să acţioneze”, transmite Le Figaro preluat de News.ro.

Nicolas SarkozyFoto: Reuters

”Voi vota pentru Emmanuel Macron, deoarece cred că are experienţa necesară în faţa unei crize internaţionale grave, care este mai complexă ca niciodată”, evocă fostul preşedinte francez.

De asemenea, consideră că ”proiectul economic” al actualului şef de stat ”plasează promovarea muncii în centrul tuturor priorităţilor sale”, iar ”angajamentul său european este clar şi lipsit de ambiguitate”.

Nicolas Sarzoky subliniază că ”loialitatea faţă de valorile dreptei republicane” şi ”cultura de guvernare” a republicanilor trebuie să îi conducă pe alegători ”să răspundă apelului campaniei lui Emmanuel Macron”.

”El este, aşa cum stau lucrurile, singurul în măsură să acţioneze. Interesul Franţei trebuie să fie singurul nostru ghid. Nu poţi greşi niciodată alegând claritatea şi consistenţa”, spune Sarkozy.

În declaraţia sa, fostul şef de stat, foarte discret pe tot parcursul campaniei, insistă pe ”importanţa deciziilor care vor veni” care îl obligă, ”să renunţe la rezerve” şi să exprime ”foarte clar” care va fi votul lui.

”Se deschide o nouă eră. Va necesita schimbări profunde. Va fi necesar să scăpăm de obiceiuri şi reflexe partizane”, pledează el. ”Contextul internaţional şi situaţia financiară sunt grave şi vor impune decizii dificile şi urgente. Vor cere alegeri care să implice Franţa în următorii cinci ani”, adăugă Sarzoky.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul