Criteriul National

Sas cu șase saci

Sas cu șase saci
ianuarie 25
10:31 2017

Pe vremuri exista o propoziție pe care o foloseau profesorii de dicție și logopezii: șase sași în șase saci. Tot repetând-o ajungeai la un moment dat să o greșești.

6sasi-520x557

Acum nu avem șase sași. Avem doar unul. Dar care are șase saci. Sau case. Răspândite prin tot Sibiul și luate mai mult sau mai puțin legal. Din meditațiile fără ghinion, firește!
Pentru unele dintre ele s-au pronunțat deja instanțele din România. Cel puțin, actualul sediu din centrul Sibiului al Raiffeisen Bank a fost obținut ilegal de familia Iohannis.
Și din șase saci sasul va rămâne cu cinci. Deocamdată a contestat decizia respectivă. Însă are slabe șanse ca să obțină al șaselea sac.
Cu cei cinci saci rămași, Iohannis se află în căruța Cotroceniului și încearcă să își conserve puterea. Cu ajutorul serviciilor, adică al structurilor de putere care l-au ajutat în urmă cu trei ani să ajungă președinte.

kiwi-si-edi
Miercuri, 25 ianuarie 2016, Klaus s-a arătat nemulțumit de faptul că guvernul Grindeanu a tăiat, la ordinul lui Liviu Dragnea, din bugetele serviciilor secrete: SRI, SIE. A spus că va analiza el dacă se impuneau sau nu aceste tăieri.
Sasul de la Cotroceni crede că bugetul României este sacul lui. Cel de-al șaselea, pierdut în instanță.
Nu nene, bugetul este sacul strict al Guvernului și Parlamentului României, cele două puteri din stat care se pot pronunța în legătură cu el.
Tu, ca un sas de treabă, nu ai nicio treabă cu întocmirea sau verificarea acestui buget.
Așa că vezi-ți de cei cinci saci rămași în căruța ta. Nu de alta, dar dacă te mai bagi mult în seamă, riști să îi pierzi și pe ăia.

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Iorgu Caraiorgu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Iorgu Caraiorgu pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro