Criteriul National

Sas cu șase saci

Sas cu șase saci
ianuarie 25
10:31 2017

Pe vremuri exista o propoziție pe care o foloseau profesorii de dicție și logopezii: șase sași în șase saci. Tot repetând-o ajungeai la un moment dat să o greșești.

6sasi-520x557

Acum nu avem șase sași. Avem doar unul. Dar care are șase saci. Sau case. Răspândite prin tot Sibiul și luate mai mult sau mai puțin legal. Din meditațiile fără ghinion, firește!
Pentru unele dintre ele s-au pronunțat deja instanțele din România. Cel puțin, actualul sediu din centrul Sibiului al Raiffeisen Bank a fost obținut ilegal de familia Iohannis.
Și din șase saci sasul va rămâne cu cinci. Deocamdată a contestat decizia respectivă. Însă are slabe șanse ca să obțină al șaselea sac.
Cu cei cinci saci rămași, Iohannis se află în căruța Cotroceniului și încearcă să își conserve puterea. Cu ajutorul serviciilor, adică al structurilor de putere care l-au ajutat în urmă cu trei ani să ajungă președinte.

kiwi-si-edi
Miercuri, 25 ianuarie 2016, Klaus s-a arătat nemulțumit de faptul că guvernul Grindeanu a tăiat, la ordinul lui Liviu Dragnea, din bugetele serviciilor secrete: SRI, SIE. A spus că va analiza el dacă se impuneau sau nu aceste tăieri.
Sasul de la Cotroceni crede că bugetul României este sacul lui. Cel de-al șaselea, pierdut în instanță.
Nu nene, bugetul este sacul strict al Guvernului și Parlamentului României, cele două puteri din stat care se pot pronunța în legătură cu el.
Tu, ca un sas de treabă, nu ai nicio treabă cu întocmirea sau verificarea acestui buget.
Așa că vezi-ți de cei cinci saci rămași în căruța ta. Nu de alta, dar dacă te mai bagi mult în seamă, riști să îi pierzi și pe ăia.

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Iorgu Caraiorgu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Iorgu Caraiorgu pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo